Afumarea - Stiri si informatii despre Afumarea | prima pagina Ultima actualizare: 01:31:03, 03.05.2024
16:05, 31.12.2023
Ce tip de pește se mănâncă, de fapt, de Revelion. Tradiția de la care românii nu se abat
În Noaptea dintre Ani, românii se îngrămădesc să respecte tot felul de tradiții și obiceiuri, în speranța că vor avea parte de noroc în carieră, iubire și pe plan financiar în Noul An. Se spune că, în Noaptea de…
10:15, 19.12.2023
Cum se afumă corect carnea de porc pentru masa de Crăciun. Așa o prepară gospodarii din Maramureș
Doar câteva zile ne mai despart de masa de Crăciun, momentul mult așteptat de toți membrii familiei. Sarmale, cozonac și multe alte bucate tradiționale nu lipsesc niciodată, precum și carnea de porc afumată. Cum…
09:00, 18.12.2023
Toba de porc, vedeta mesei de Crăciun. Cum se prepară - rețeta tradițională folosită din bătrâni
Cum nimic nu e mai bun decât ce faci în casă, mulți dintre noi aleg să prepare singuri tradiționalele bucate de Sărbători. Unele sunt simple, altele mai complicate, dar secretul este ca toate mâncărurile să fie…
11:05, 15.12.2023
Afumarea produselor specifice Craciunului. Reguli de avut in vedere
In perioada sarbatorilor de iarna, cetatenii desfasoara o serie de activitati in gospodarii pentru pregatirea preparatelor din carne. Afumarea produselor specifice Craciunului este una dintre activitati, iar aceasta…
11:00, 15.12.2023
ISU Giurgiu:Atentie la folosirea afumatorilor
COMUNICAT DE PRESANr. 466 din 15.12.2023 Atentie la folosirea afumatorilor In perioada sarbatorilor de iarna, cetatenii desfasoara o serie de activitati in gospodarii pentru pregatirea preparatelor din carne. Afumarea…
11:40, 27.10.2023
Cum faci cel mai delicios magiun de prune fără zahăr, după reţeta de la Topoloveni. Ingredientul care face diferența
Principalul risc în producţia magiunului de prune este afumarea. Pentru a preveni afumarea, trebuie să amestecaţi constant, în special în partea finală a procesului de preparare, şi să aveţi un foc mic, dar constant. …
11:05, 17.01.2023
Ce este batogul şi cum se prepară
Batogul este un preparat din pește uscat, uneori sărat și afumat. Deși inițial batogul a apărut din nevoia de conservare a peștelui, astăzi acest mod de preparare este frecvent utilizat pentru că există mulți doritori…
09:41, 20.12.2022
Cât se lasă cârnații la afumat. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români
Afumarea cărnurilor și a cârnaților de casă se face, în general, pentru a prelungi perioada de valabilitate a produselor preparate din porcul sacrificat înainte de Crăciun. Există mai multe etape ce trebuie respectate,…
17:00, 10.10.2022
Reţete cu carne afumată
Carnea afumată este delicioasă și sunt o multitudine de rețete din care să alegi. Afumarea este unul dintre cele mai gustoase și mai vechi moduri de a găti carnea, dar este și unul dintre cele mai misterioase procese…
10:50, 26.08.2022
Cum se afumă șuncă de porc. 3 metode și ingrediente pe care să le adaugi
Cum se afumă șuncă de porc. 3 metode și ingrediente pe care să le adaugi Nu este deloc greu să afumi șunca de porc. Ai nevoie doar de puțin spațiu și evident, ceva timp liber. Există mai multe metode pe care le…
12:15, 08.12.2021
(VIDEO) Unui vâlcean era să-i ia casa foc de la afumătoare
Unui vâlcean din comuna Berislăvești era să-i ia casa foc, în urma unui incendiu pornit de la afumătoarea din apropriere. Pompierii militari au intervenit pentru limitarea pagubelor. Până la stingerea incendiului,…
12:05, 08.12.2021
(VIDEO) Unui vâlcea era să-i ia casa foc de la afumătoare
Unui vâlcean din comuna Berislăvești era să-i ia casa foc, în urma unui incendiu pornit de la afumătoarea din apropriere. Pompierii militari au intervenit pentru limitarea pagubelor. Până la stingerea incendiului,…
15:05, 22.10.2021
Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat
Pentru a vă bucura de o carne de porc deosebită și aromată trebuie să urmați anumiți pași stricți. Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat? Potrivit pofta-buna.ro , pentru a afuma carnea de porc este nevoie…
17:36, 31.03.2021
ANSVSA a demarat o nouă campanie de conştientizare în rândul populaţiei asupra pericolului răspândirii pestei porcine africane – VIDEO
“Această campanie s-a materializat prin realizarea unui adaptat la specificul sistemului de creştere a porcilor în România. Acest material informativ se adresează crescătorilor de porcine din gospodării, transportatorilor…
16:45, 17.12.2020
Carnea de porc afumată corect. Secretul știut de gospodarii de la țară
Cum să prepari în mod corect și delicios preparatele de porc afumate? Doar în unele zone se respectă întocmai pașii. Care e modul de preparare care-ți va încânta cu siguranță invitații de la masa de Crăciun? Rețetă…
14:42, 29.01.2019
Profesorul Mencinicopschi despre cancerul din mezeluri. Care sunt cele mai sănătoase
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre alimentele care provoacă cancerul, în special carnea și mezelurile. Specialistul nu spune că trebuie excluse total din alimentație, dar nu ar trebui consumate…
04:26, 27.12.2018
Cum afumăm la perfecţie carnea de porc. Cele mai bune esenţe de lemn pentru foc şi trei metode detaliate de specialişti
Afumarea cărnii de porc şi a derivatelor sale este procedeul de conservare prin care fumul produs de lemn pătrunde în structura produselor. În gospodăriile românilor, afumarea se face mai ales iarna, pentru a prelungi…
19:44, 05.06.2018
Afumat natural sau sintetic? De pe eticheta produselor din carne nu aflăm acest lucru
Cumpărăm produse din carne afumată, dar etichetele nu spun prin ce metodă s-a făcut afumarea: tradițională sau sintetică? Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului spune că afumarea sintetică ar fi periculoasă,…
13:04, 17.03.2018
Din tradițiile poporului român – Afumarea pometelor și încunjurarea caselor
E în faptul dimineții zilei a 17-a din luna lui martie. Sute și mii de focurele se văd arzând prin pometele românilor: unele de paie iar altele de frunze și tot felul de greblături de pe întreaga față a grădinilor…
11:30, 22.12.2017
Secretele afumării cărnii. Rețeta succesului constă în folosirea lemnului de esență tare
Gospodarii care au respectat tradiția și au tăiat porcul de Igant au trecut la următoarul pas: au pornit afumătorile. Sunt și aici tot felul de secrete, de la lemnul folosit până la intensitatea flăcărilor. La…
05:27, 10.12.2017
Ești obligat să știi asta! La ce pericol te expui dacă mănânci crenvurști
CHIȘINĂU, 10 dec — Sputnik. În urma studiului comparativ realizat de InfoCons — Asociație pentru Protecția Consumatorilor cu privire la evoluția produselor tip crenvurști în perioada…
08:28, 24.09.2017
Studiu: Ce pățești dacă mănânci crenvurști – ești obligat să știi asta!
CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. În urma studiului comparativ realizat de InfoCons — Asociație pentru Protecția Consumatorilor cu privire la evoluția produselor tip crenvurști în perioada…
00:02, 21.07.2017
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de coacăze, Șerbet de coacăze și Sirop de coacăze
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm, rețetele ''Dulceață de coacăze'',…
06:17, 13.04.2017
Perje afumate cu fum rece şi umplute cu miez de nucă. De ce se pun prunele la păstrare în vase de lut
Prunele afumate şi umplute cu miez de nucă se servesc, de regulă, în timpul postului de Paşte, dar şi în apropierea sărbătorii Crăciunului, fiind un preparat specific pentru zona Moldovei. Ele se pot transforma,…
10:32, 16.01.2017
ATENȚIE la peștele pe care îl cumpărați din cele „mai renumite supermarketuri” din Chișinău: Păstrat în vase INTERZISE înainte de afumare
Condiții insalubre și o tonă de pește păstrată în vase interzise în industria alimentară. Asta au găsit specialiștii în siguranța alimentelor și polițiștii la o întreprindere de prelucrare şi afumare a peştelui…
14:43, 07.12.2016
POZA ANULUI la Cluj! Garajul afumătoare din cartierul Între Lacuri - FOTO
Un garaj din cartierul Între Lacuri a fost transformat în afumătoare.Miercuri dimineața, polițiștii locali au fost sesizați de faptul că locatarii unui bloc de locuințe din cartierul Între Lacuri…
04:33, 06.10.2016
„Trăirile“ ţăranului român legate de cultivarea porumbului. Legătura ciudată între fertilitate şi părul de pe picioarele cărăbuşului
Suprafeţele întinse pe care era cultivat porumbul arată, încă o dată, cât de important era în alimentaţia omului din trecut. Însă pe lângă asta, etnologii vorbesc despre o serie de ritualuri menite să atragă recolta…
10:27, 06.08.2016
ZILE NAȚIONALE: Jamaica - turism și gastronomie
Jamaica sărbătorește, la 6 august, Ziua națională. La această dată, în 1962, Jamaica și-a proclamat independența de stat în cadrul Commonwealth-ului. Sursa foto: captură YouTube Majoritatea turiștilor care…
00:03, 29.04.2016
OPINIA NUTRIȚIONISTULUI: Carne de miel sau carne de ied pentru masa de Paște?
Sărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe și copioase, și cei mai mulți români aleg să consume produse tradiționale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început să se consume…
12:28, 28.04.2016
Carne de miel sau de ied pentru masa de Paște? Recomandările nutriționistului Lygia Alexandrescu
Sărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe și copioase, și cei mai mulți români aleg să consume produse tradiționale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început să se consume…