Uica Mihai - Stiri si informatii despre Uica Mihai | pagina 2 Ultima actualizare: 20:41:33, 22.05.2024
04:53, 29.04.2017
Aripioare de pui în sos de şampanie cu banane caramelizate. Detaliile reţetei gătite de bucătarul reşiţean Mihai Uica
Bucătarul bănăţean Uica Mihai, are o reţetă originală, la care ţine pentru că, după cum povesteşte, de fiecare dată în a pus-o în practică a avut mare succes. Gustarea poate fi gătită foarte simplu în orice bucătărie…
06:32, 16.04.2017
Bâtba ca-n Banat: o omletă gustoasă, cu un nume ciudat
Bucătarul bănăţean Uica Mihai, ne propune un altfel de omletă, pe care o numeşte bâtbe şi a cărei reţetă a cules-o dintr-un sat bănăţean numit Sacoşul Mare. “Ia o jumătate de kilogram de făină albă de grâu, pune-o…
06:17, 13.04.2017
Cum se prepară dulceaţa de băgrin. Exoticul aliment are un gust delicios
Florile de băgrin sunt preferatele albinelor pentru că sunt bogate în polen, iar mierea stoarsă din faguri în această perioadă este delicioasă. Uica Mihai, bucătar din zona Banatului ne învaţă cum să facem acasă…
06:24, 09.04.2017
Timpano, reţeta „furată“ de un român de la un bucătar care se pretindea urmaşul lui Marco Polo. Cum se combină cinci feluri de paste în aceeaşi farfurie
Timpano este reţeta “furată” de bucătarul bănăţean Uica Mihai de la Colo, un bucătar pentru care românul a lucrat la Milano, într-un local mic, pe una din străduţele dosite ale marii metropole.
04:29, 06.04.2017
Ciorbă de peşte ca la Dunăre: o reţetă simplă pentru orice gospodină
Uica Mihai, bucătarul bănăţean care a se trage din părţile Caraş-Severinului, spune că este îndrăgostit de zona în care Dunărea traversează sudul României, iar în tinereţe avea perioade lungi pe care le petrecea…
06:32, 31.03.2017
Drobul fără carne de miel, la fel de gustos ca cel tradiţional. Reţeta ca să-l pregăteşti acasă
Nu toată lumea suportă sau are ca preferinţă carnea de miel şi atunci apare alternativa unei cărni mai uşoare. De exemplu, Uica Mihai, bucătar din Banat, are o reţetă de drob cu carne de pui pe care ne-a împărtăşit-o.…
06:32, 30.03.2017
Reţeta pentru sopa de Callos, ciorba care a devenit mâncare naţională în România
Bucătarul bănăţean, Uica Mihai ne dă astăzi reţeta unei ciorbe de burtă gătită exact ca la ea acasă, adică pe meleaguri spaniole. Uica îşi aminteşte şi azi cât de gustoasă a fost sopa de callos pe care a mâncat-o,…
06:08, 27.03.2017
Cea mai simplă reţetă de gătit pulpa de miel la tavă, în baiţ cu rozmarin şi dafin
Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne oferă o reţetă simplă şi rapidă pentru gătirea unei pulpe de miel la cuptor. Uica spune că oricine respectă indicaţiile de mai jos poate pune pe masă o friptură gustoasă, după care…
06:34, 26.03.2017
Carnea de vită în sânge, o modă culinară care i-a cucerit şi pe bucătarii români: "Conteză şi temperatura din interiorul cărnii"
Friptura de vită în sânge este cunoscută în toate reţetele restaurantelor după denumirile de „Ribeye steak”, „Beef rib”, „Bone-in rib steak” sau "Ribeye cowboy steak". Chiar dacă la prima vedere este foarte simplu…
20:29, 11.03.2017
Stomatologul care face ravagii în papilele gustative cu o dulceaţă de ardei iute. Cum prepară delicatesa cu care încântă clienţii
Doctorul Jekel Jozsef Frederik (42 de ani) a terminat în 2002 Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad. Spune că a decis să devină stomatolog în clasa a IX-a, după o…
04:03, 10.03.2017
Fiertură de dragavei: reţeta pentru o mâncare bogată în vitamine şi fier
E folosită la gătit de când lumea, iar specialiştii spun despre ea că ar conţine de două ori mai mult fier decât spanacul şi foarte multe alte vitamine. Poate fi gătită în ciorbe, salate şi alte mâncăruri. O reţetă…
06:57, 08.03.2017
Budincă de turtă dulce: reţeta unui desert ieftin şi delicios
Uica Mihai, bucătar din părţile Banatului, susţine că a învăţat reţeta în tinereţe, pe vremea când muncea în bucătăriile bavareze, şi că de atunci o găteşte de fiecare dată când vrea să îndulcească un musafir.…
04:43, 25.02.2017
Cum faci „lăcuste“ din carne de curcan marinată cu miere şi vin
Bucătarul bănăţean Uica Mihai are un mod inedit de a prepara carne de curcan. El spune că ceea ce rezultă la final arată ca nişte lăcuste. “Se ia partea din pieptul curcanului, care stă lângă osul stern, sunt două…
04:22, 23.02.2017
Cremă de verdeţuri, garnitura inedită pentru grătare. Cum se prepară
Dacă tot începe vremea grătarelor în aer liber, bucătarul bănăţean Uica Mihai ne propune o garnitură inedită. O cremă de verdeţuri care are gust plăcut şi se asortează de minune cu orice fel de carne. „Tocaţi pe…
04:27, 21.02.2017
Ciorbă gătită „la bolovan“, trăznaia care dă fierturii un gust diferit de tot ce aţi mâncat vreodată
De această dată, ideea este împrumutată de la unul dintre prietenii săi, iar ce a ieşit ne povesteşte Uica Mihai: “Prietenul meu Jack din Germania, pe care nu l-am văzut niciodată, dar mă cunosc straniu cu el de…
06:13, 15.02.2017
Fiertură de urzici cu brânză: o reţetă pentru primăvara care bate la uşă
Bucătarul bănăţean Uica Mihai are o fiertură de urzici cu brânză după care te lingi pe buze şi mai ceri o porţie. Despre cum se pregăteşte felul acesta de mâncare ne-a povestit Uica Mihai mai jos. “Să ai la îndemână:…
06:38, 12.02.2017
Ciorbă şi tocăniţă de melci. Cum trebuie pregătiţi melcii înainte de a fi gătiţi
Melcii sunt buni să fie culeşi din pădure de prin frunzişuri umede de ploaie şi pregătiţi în felurite chipuri, numai în lunile martie, aprilie în primăvară şi septembrie, octombrie şi noiembrie în toamnă. Restul…
06:18, 10.02.2017
O delicatesă culinară: cum să găteşti limbă de vacă în sos picant
E vorba de limba de vacă, din care poţi face o delicatesă, dacă ai grijă la ingrediente şi la felul în care o pregăteşti. Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne dă sfaturile de rigoare ca totul să iasă bine. "Cu de trebuinţă…
06:18, 30.01.2017
Cum se prepară exoticul Apfelkuchle - reţetă de la şvabii bănăţeni. Este un desert delicios din mere puţin cunoscut
E un desert delicios, pe care dacă nu l-ai încercat, acum e cel mai bun moment să-l deguşti. Mai ales că, pentru ca să să-l pregăteşti, nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Bucătarul de serviciu, Uica Mihai,…
04:12, 29.01.2017
Cum se găteşte mâncarea turcească Imam Bayildi, o delicatesă exotică în Banatul cotropit odinioară de otomani
Pentru mulţi bucătari şi bucătărese o astfel de găteală nu e deloc exotică, mai ales dacă au avut contact cu zona Dobrogei, unde bucătăria turcească se simte ca la ea acasă. Reţea de astăzi vine din partea opusă…
04:29, 17.01.2017
„Cina tăietorului de lemne“: o reţetă simplă şi delicioasă pentru cei care au avut o zi grea de muncă
Uica Mihai e bucătar cunoscut în părţile Bnatului, dar a experimentat pe propria piele cum e să tragi o zi întreagă la tăiat şi spart de lemne. Cum iarna nu se lasă, iar el locuieşte la casă, unde reţeaua de gaz…
06:23, 14.01.2017
Virşli din jumătate de oaie şi un sfert de capră. Cum poţi să faci acasă gustoşii cârnaţi
Reţeta acestor cârnaţi e păstrată cu sfinţenie de către producători, dar Uica Mihai, celebrul bucătar din Banat s-a încumetat şi ne-a dat reţeta lui. Dacă de reţetă a fost uşor de făcut rost, la fel de uşor ar…
04:18, 22.12.2016
Cârnatul patrician, părintele mitititelului naţional. Legenda preparatului şi reţeta după care poţi să-i pregăteşti acasă
Am aflat istoria lui, dar şi reţeta de la un cunoscut bucătar bănăţean, Uica Mihai. “Născut în faimosul local din Bucureştiul vremurilor cu ştaif «La Iordache», patricianul, cârnatul cu must şi pieliţă crocantă,…
06:27, 17.12.2016
Supa de lapte cu ciuperci. Zeamă gustoasă de mâncat în iernile geroase şi în verile călduroase
Supa de lapte cu ciuperci e opera lui Uica Mihai, bucătar celebru în părţile Banatului pentru reţetele inedide pe care le pune în farfurie. Om cu suflet mare, Uica Mihai ne-a dezvăluit toate secretele unei supe…
06:24, 14.12.2016
Prăjitura Lepa Brena, reţeta unui deliciul din Banat
Bucătăresele din Banat se întrec să gătescă şi să inveteze prăjituri de toate felurile. Odată inventate, acestea trebuie şi denumite şi aşa s-a ajuns la tot felul de nume inedite. Uica Mihai, bucătar celebru în…
06:22, 25.11.2016
Reţeta naturală şi sănătoasă a unui pateu de post. Poate fi pregătit acasă foarte simplu
Pateul de post e unul dintre produsele vedetă în această perioadă. Specialiştii în alimentaţie spun că nu tot pateu pe care îl găsim în vitrinele magazinelor e neapărat şi sănătos, din cauza chimicalelor pe care…
04:33, 23.11.2016
Urechi de porc la tigaie, o reţetă delicioasă de iarnă
Urechile de porc pot sta la baza multor reţe de mâncăruri delicioase. Uica Mihai, bucătar din părţile Banatului, spune că cele mai gustoase urechi de porc sunt cele făcute la tigaie şi îşi aminteşte de perioada…
06:27, 07.11.2016
Fasole bătută în trei culori. Reţeta prin care poţi să transformi o mâncare de post într-una care să arate ca o delicatesă
Fasolea este bogată în antioxidanţi şi conţine cantităţi importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere dar este o sursă importantă de fibre şi proteine şi are un indice glicemic scăzut. Uica…
06:17, 06.11.2016
Cum să mănânci brânză topită fără să te mai temi de E-uri. Reţeta pe care o poţi găti natural şi uşor în propria bucătărie
Totuşi există şi varianta să îţi satifaci pofta de brânză topită fără să îngiţi toate chimicalele din lume. Uica Mihai, cunoscut bucătar din părţile Banatului, are o reţetă simplă de brânză topită făcută acasă,…
04:14, 25.10.2016
„Borândăul“, mâncarea din sânge care se găteşte pentru oameni, nu pentru vampiri
Să nu strâmbaţi din nas, dar în Banat se găteşte chiar şi sângele proaspăt ce curge după tăiatul porcului. Chiar dacă sună a hrană pentru vampiri, borândăul este unul dintre cele mai aşteptate feluri de mâncare…