Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prăjitura Lepa Brena, reţeta unui deliciul din Banat

Publicat:

Bucataresele din Banat se intrec sa gatesca si sa inveteze prajituri de toate felurile. Odata inventate, acestea trebuie si denumite si asa s-a ajuns la tot felul de nume inedite. , bucatar celebru in Banat, are o reteta pentru o prajitura minunata, care poarta numele unei cantarete celebre din fosta Iugoslavie.

“Prajitura se numeste Lepa Brena si nu are vreun motiv special sa poarte acest nume, poate doar fiindca e dulce ca solista cu picioare lungi“, spune neaosul bucatar. ne-a explicat si cum se pregateste aceasta prajitura.

“Fa un aluat comun pentru…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rulada cu capșuni și crema de mascarpone cu frișca. Rețeta perfecta pentru ocazii speciale

09:55, 04.06.2024 - Ruladele sunt printre cele mai delicate și elegante deserturi, datorita formei și secțiunilor simetrice. Rețetele sunt foarte versatile. Poți crea o mulțime de combinații intre foile de rulada și diferite creme sau fructe.Descopera aici și o rețeta de rulada de cacao cu migdale și creme de ciocolata…

Inghețata de capșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii

13:20, 21.05.2024 - Laptele condensat este preparat din lapte proaspat dupa ce s-a eliminat o mare parte din conținutul de apa al acestuia și i s-a adaugat zahar. Acesta ofera compoziției de inghețata gust dulce, dar și consistența. Il poți procura din orice magazin alimentar, insa pentru reușita deplina a inghețatei,…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Deserturi pe care le poți manca fara sa te ingrași, recomandate de dieteticieni

11:50, 05.04.2024 - Deserturile sunt iubite de foarte mulți oameni, dar rareori sunt consumate „cu sufletul impacat”, din cauza aportului caloric ridicat pe care il au majoritatea sortimentelor. Totuși, cu alegeri atente și rețete creative, deserturile pot face parte dintr-o dieta echilibrata. Publicația SheFinds  a vorbit…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Chec fara praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețeta clasica și ușor de preparat

19:20, 21.03.2024 - Praful de copt este un ingredient folosit in diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afanator ceea ce face aluatul spongios, dar ii marește și volumul. Are la baza bicarbonat de sodiu, amestecat cu un acid cristalizat, dar și cu amidon, pentru a se menține uscate.Anumite blaturi de prajituri…


Ce parere ai despre aceasta stire?