Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:41, 07.11.2021

Poet, gastronom, om de televiziune și de radio, Uica Mihai s-a stins din viață

"A iubit viața și a trăit intens fiecare clipă a ei. A dăruit ca nimeni altul din bunătatea-i fără margini și din talentul uriaș". Sunt doar câteva dintre cuvintele, pline de regret, ale celor care l-au știut pe…




19:35, 06.11.2021

A murit Uica Mihai, cunoscutul promotor al bucătărie tradiţionale bănăţene. Luni, 8 noiembrie, ar fi împlinit 64 de ani

După o lungă suferinţă, azi s-a stins din viaţă îndrăgitul promotor al bucătăriei tradiţionale bănăţene, Uica Mihai. Pe numele lui adevărat, Mihai T. Ioan, Uica Mihai urma să împlinească 64 de ani luni, 8 noiembrie,…




18:40, 06.11.2021

A murit Uica Mihai, „cronicarul” bucătăriei tradiționale din Banat

Mihai T. Ioan, cunoscut mai bine bănățenilor, și nu numai, ca Uica Mihai, a încetat astăzi din viață. Uica Mihai și-a anunțat în primăvara acestui an retragerea din postura de gazdă a popularei emisiuni „Sarea…




04:19, 19.06.2020

Câteva reţete pentru umpluturi de clătite, uşor de făcut şi foarte gustoase

Clătita sau scovarda, cum i se spune în Banat, este un desert uşor de făcut. Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că secretul este umplutura, care poate fi dulce, dar şi sărată, după plăcerea fiecăruia.




04:54, 07.04.2020

Haz de necaz. Un bucătar din Banat a făcut o ciorbă pe care a botezat-o „Ciorba COVID -19“

Uica Mihai, bucătarul cunoscut în Banat pentru reţetele lui inedite, a postat pe pagina sa de Facebook o reţetă în ton cu vremurile. A botezat-o "Ciorba Covid-19", pentru că este foarte consistentă şi sănătoasă.




04:25, 06.03.2020

Foi de varză acră pane, reţeta inedită cu cel mai mare succes. Cum trebuie să fie aluatul

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este cunoscut pentru reţetele sale nonconformiste. Spune că una dintre aceste reţete, care are cel mai mare succes atât la el acasă, cât şi pe la târguri, este varza acră pane.




10:57, 18.11.2019

„Țara de Papricaș”, la târgul din Piața Traian

Zi de zi, în perioada 18-23 noiembrie, se va găti în aer liber la târgul special deschis în Piața Traian. Papricaș, gulaș, bogracs și alte bunătăți tradiționale veți găsi dacă vizitați târgul din Traian. Bucatele…




06:19, 16.08.2019

Cum se face tocăniţa de ardei cu carne de porc.  Sosul care îi dă gustul deosebit

Una din reţetele pe care bucătarul reşiţean Uica Mihai a învăţat-o de la un coleg de breaslă, pe numele lui Uroş Uroşevici, este cea a tocăniţei de ardei, despre care are doar cuvinte de laudă şi spune că a devenit…




04:21, 14.07.2019

Ardei copţi umpluţi cu sâmburi de caise, reţeta inedită a unui bucătar din Banat. Ce ingredient dă savoare bucatelor

Bucătarul reşitean Uica Mihai are o reţetă inedită de ardei umpluţi, datorită umpluturii lor. Uica spune însă că gustul face tot chinul. Pentru că e ceva chin la desfăcutul sâmburilor de caise, principalul ingredient…




10:33, 03.07.2019

Uica Mihai și Cristian Buică, din nou la Casa Bredicenilor

Casa Bredicenilor din Lugoj va găzdui în această seară, de la ora 18, lansarea cărții “Eu și tata”, a cunoscutului bucătar Uica Mihai. Totodată, va avea loc și prezentarea editurii “Uica Mihai, Tradiții Bănățene”,…




10:00, 12.10.2018

Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș, la ediția a X-a

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Papricașului și Vinului va avea loc sâmbătă și duminică, 13 -14 octombrie, în Parcul Central din Buziaș. Organizatorii îi aşteaptă pe vizitatori şi cu o surpriză: Sebastian Paul,…




06:31, 26.09.2018

Ouă pitite în paradaisă: o gustare delicioasă, uşor de pregătit

Paradaisa este banala roşie, numită astfel în Banat, iar reţeta îi aparţine lui Uica Mihai, bucătar din Reşiţa, autor al unei cărţi de reţete de mâncăruri în care ingredientul principal este oul.




11:34, 19.05.2018

Cum putem face acasă nectar şi îngheţată de corcoduşe

Pentru că se apropie vremea corcoduşelor, bucătarul bănăţean Uica Mihai ne dă două reţete care au la bază aceste fructe. Este vorba despre un nectar de corcoduşe, dar şi îngheţată, numai bune pentru temperaturile…




06:24, 17.04.2018

Tuslama din burtă de viţel, o reţetă pentru un prânz delicios

Cine vrea să gătească burtă trebuie să ştie cum să o pregătească. Uica Mihai, un renumit bucătar din Banat, povesteşte întregul proces, având ca material de exerciţiu o burtă proapătă de viţel.




06:32, 23.03.2018

Stufat din carne de miel. Care este amestecul de condimente care-i dă un gust incredibil

Anul acesta, Paştele pică mult mai devreme, aşa că miei vor fi mult mai mici şi mai scumpi, dar carnea lor va fi foarte fragedă, numai bună de gătit un stufat, aşa cum ne învaţă Uica Mihai, unul dintre cei mai…




06:30, 08.12.2017

Cum se face lebărul, cârnatul de casă care poate fi păstrat chiar şi peste iarnă

Mezeluri de porc făcute acasă sunt la mare căutare în aceste zile. Uica Mihai, cunoscutul bucătar reşiţean, se laudă cu o reţetă de lebăr ca la carte, iar pentru cei care nu ştiu ce e lebărul, bucătarul le dă şi…




11:25, 15.11.2017

Timiș: ''Arheologie culinară bănățeană'', pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021

Timișoara este o adevărată plită încinsă de febra pregătirilor pentru anul 2021, când va exercita titulatura de Capitală Europeană a Culturii, iar bunătățile tradiționale din Banat așteaptă să fie gustate de fiecare…




06:09, 11.11.2017

Cum se face mâncarea de castraveţi acri, cu carne de vită şi multe mirodenii. Reţeta grozavă a bucătarului Uica Mihai

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă minunată de mâncare din castraveţi acri, bună de potolit foamea oricui. Tot ce trebuie să faceţi, e să aveţi ingredientele de mai jos şi să respectaţi indicaţiile




15:46, 26.09.2017

Buziaşul îşi revine greu după furtuna devastatoare

În timpul furtunii care s-a abătut asupra Banatului, staţiunea Buziaş a fost greu încercată. Renumitul parc al oraşului a suferit daune importante, o mulţime de arbori fiind puşi la pământ de vântul puternic, iar…




10:28, 05.08.2017

Ospăţ cu preparate alese în Banat, la Festivalul ”Ceaunul de Aur”

În organizarea Uniunii Sârbilor din România, astăzi la Moldova Veche se desfășoară manifestarea intitulată generic ”Ceaunul de Aur”. După un turneu de mini fotbal și un concurs de pescuit sportiv, de la ora 16,…




06:34, 18.07.2017

„Laptele de veveriţă“, băutura pe care o „mânănci“ vara la micul dejun. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat de sezon

Uica Mihai este un pătimaş iubitor de animale şi de aceea, de cele mai multe ori, împarte cu ele şi ultima bucăţică. Pisoii lui sunt nişte rasfăţaţi şi nu îi refuză niciodată bunătăţile. Dar "laptele de veveriţă"…




06:36, 13.07.2017

Cipsuri din dovlecei italieneşti. Gustarea care este gata în doar câteva minute

Bucătarul reşiţean Uica Mihai se declară fan al dovlecelului importat de pe meleagurile italiene şi spune că îi place să-l cultive, dar şi să-l gătească. Cum e perioada în care se strânge recolta de Zuchinni, Uica…




06:34, 05.07.2017

Pleşcaviţa sârbească, care bate hamburgherul american şi shaorma turcească. Cum se prepară rapid acasă

Uica Mihai spune despre pleşcaviţa, care în Banat a depăşit de departe la vânzări hamburgherul american şi shaorma turcească, că e o mâncare care îţi potoleşte foamea şi se face foarte repede. Iat[ reţeta povestită…




06:25, 21.06.2017

Papricaş de ouă cu legume, bulion şi vin alb

Uica Mihai, cunoscutul bucătar din Reşiţa, e de părere că, dacă ai acasă ouă, nu ai cum să mori de foame. Bucătarul bănăţean spune că de cele mai multe ori când vrea să gătească ceva foarte repede, cel mai bun…




07:07, 11.06.2017

Cigania smântânită, din pui cu rachiu de cireşe, mâncarea inedită din colecţia de reţete a unui mare bucătar din Banat

Bucătarul bănăţean spune că cigania smântânită s-a bucurat de succes de la primul festival unde a prezentat-o şi asta la făcut să nu renunţe la ea şi să o pregătească pentru fiecare manifestare la care participă.…




06:12, 02.06.2017

Supă de păstrăv cu frunze proaspete de mentă

Uica Mihai se mândreşte cu supele pe care le pregăteşte şi spune că una dintre cele mai gustoase este cea de păstrăv, datorită faptului că acest soi de peşte are o dulceaţă anume a cărnii. Reţeta pentru cum se…




05:04, 30.05.2017

Cum se face fasolea făcăluită, bătută sau zdrobită

Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne oferă o reţetă proprie de fasole făcăluită, despre care spune că se mănâncă neapărat cu murături. Cum se pregăteşte fasolea pentru gătit şi care este reţeta lui Uica Mihai puteţi…




06:46, 27.05.2017

Reţeta faşirtelor din Banat, cunoscute pe plan local ca cele mai săţioase chiftele. „Saturi şi cei mai flămânzi oameni“

Uica Mihai spune că cobinaţia de carne de porc, cu cea de vită şi cu cartofi face faşirtea una dintre cele mai săţioase feluri de mâncare. Dar în acelaşi timp şi extrem de gustoasă. Ingrediente: Carne de vită cinci…




06:15, 20.05.2017

Musaca de orez cu urzici şi sos de roşii. Cum se face o mâncare săţiosă de sezon

Preferatele lui Uica Mihai sunt urzicile şi nu există an să nu plece la cules, pe câmp, pentru ca mai apoi să le transforme în diferite şi gustoase feluri de mâncare. Ne recomandă însă muscaua de orez cu urzici,…




06:12, 17.05.2017

Desert rapid şi gustos: mere umplute cu cocos şi banane

Uica Mihai spune despre mărul copt că e desertul copilăriei lui, pe care l-a mai îmbunătăţit şi cu alte două ingrediente, care îi dau un gust mai exotic. Uşor de preparat, mărul copt, umplut cu cocos şi banană,…