Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:22, 17.10.2016

Pastrama sau cum păstrezi gustul delicios al cărnii în orice anotimp

Pastrama este carne conservată prin dezhidratare, adică eliminarea lichidului din conţinut prin uscare. Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat, povesteşte că pastramele din magazine sunt departe de…




06:18, 13.10.2016

Picantă, acră şi sărată. Kimchi, varianta bănăţeană a unei garnituri tradiţionale coreene

În Banat există un bucătar care găteşte kimchi într-un fel în care te face să-ţi lingi degetele şi să ceri o porţie în plus de fiecare dată. Uica Mihai spune că reţeta lui este un kimchi românesc, însă e la fel…




18:12, 02.10.2016

Cum poţi prepara delicioasa zacuscă la ceaun. Reţetă pentru 50 de kilograme

Cea mai căutată zacuscă este cea de vinete şi fasole. Bucătarul arădean Jozsef Frederik ne dezvăluie secretele preparării ei. Zacusca de vinete De exemplu, pentru aproximativ 50 de kilograme de zacuscă de vinete…




01:33, 30.09.2016

Băuturile cu care bătrânii din Munţii Banatului răzbeau în sezonul friguros

Uica Mihai, bucătar cunoscut în zona Banatului, povesteşte că, pe vremea când era copil, bunicul său avea câteva “reţete speciale” pe care le pregătea de cum dădea toamnă pe uliţă. “Taica doar scotea nasul afară…




06:08, 22.09.2016

Condimentul comun folosit în multe restaurante ca să ascundă lipsurile bucătarului. Revolta unui cunoscut chef

Uica Mihai consideră că bucătarii care folosesc condimentul cunoscut sub numele generic de "Vegeta" sunt ca mecanicii nepricepuţi care ung piesele cu multă vaselină ca să-şi ascundă nepriceperea. ”Mecanicul auto,…




04:27, 22.09.2016

Reţeta ideală de lapte de pasăre, desertul franţuzesc pe care-l găteau bunicii noştri

Uica Mihai, un cunoscut bucătar de prin părţile Banatului povesteşte cu umor cum laptele de pasăre, despre care avea impresia că era muls de la vreo zburătoare, i-a fericit copilăria. A împărtăşit şi pentru cititorii…




10:14, 18.09.2016

Cea mai ciudată dulceaţă, din ceapă roşie şi must de struguri. Reţeta unui desert delicios

Cunoscutul bucătar bănăţean, Uica Mihai spune că dulceaţa de ceapă cu must de struguri e preferata sa. “Mă înebunesc după dulceaţa asta şi suport cicăleala Nemţoaicei(n.r. soţiei) atunci când o fabrichez, fiindcă…




06:08, 17.09.2016

Cât de profitabilă este afacerea vatei de zahăr pe băţ. „Aparatul scoate o vată pe minut, adică în jur de 50 pe oră“

Puţină lume ştie că vata de zahăr a fost inventată în 1897 de americanii Morris şi John Wharton, doi fabricanţi de dulciuri din Tennessee. Ei au fost cei care au pus în funcţiune un aparat care topeşte zahărul…




06:18, 09.09.2016

Ce a fost mai întâi, oul fiert sau omleta? În câte feluri se poate găti un ou

Modul în care se găteşte un ou ţine doar de fantezia şi imaginaţia unui bucătar, fie că e chef, fie că e amator. Uica Mihai, un cunoscut bucătar din Banat, pregăteşte inclusiv o carte despre cum şi în câte feluri…




08:22, 04.09.2016

Răchia de Banat, „apă chioară“ faţă de pălinca ardeleană, de 70 de grade: „Este băubilă, nu te doare nici capul“

Rachiul a devenit, de-a lungul timpului, mai mult decat un aperitiv în Banat. Îl găsim pe masa în zile de sărbătoare, de doliu, la munca grea a câmpului, înainte de masă, înainte de somn, a fost folosit ca medicament…




06:17, 04.09.2016

Răchia de Banat, „apă chioră” faţă de pălinca ardeleană, de 70 de grade: „Este băubilă, nu te doare nici capul”

Rachiul a devenit, de-a lungul timpului, mai mult decat un aperitiv în Banat. Îl găsim pe masa în zile de sărbătoare, de doliu, la munca grea a câmpului, înainte de masă, înainte de somn, a fost folosit ca medicament…




04:07, 03.09.2016

Zacusca sârbească şi cea de pătlăgele verzi, cele mai bune reţete din Banat

Toamna vine în cămările din satele Banatului cu comoara adunată la sfârşitul verii, zacusca fiind aşezată pe rafturi la loc de cinste. Uica Mihai, cel mai năstruşnic bucătar din Banat, ne-a dezvăluit cum găteşte…




06:12, 01.09.2016

„Pita pohăită cu pecmez“, dulcele preferat al copiilor din Banat în anii săraci de după război

Anii ’50 au fost printre cei mai grei. La Reşiţa, atmosfera nu prea era de basm şi cei care au trăit perioada nu au o amintire prea plăcută a acelor vremuri. Uica Mihai, un cunoscut bucătar bănăţean, s-a născut…




11:03, 29.08.2016

Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit în scop caritabil mii d eporţii de mâncare FOTO

Procesul de preparare al mâncării a durat ore întregi. „Am fost invitat să produc un ceaun de papricaş, are 500 de litri. O să iasă cam 2000 de porţi, un papricaş din carne de porc cu găluşte de făină albă, iar…




06:28, 25.08.2016

Diferenţele dintre mititeii autohtoni şi „cevapcici“-ul din Serbia. „Aveţi grijă cu muştarul, că jumătate din gustul micului bun el îl dă“

În 2013, Guvernul României a iniţiat o cerere Comisiei Europene, în care se solicita ca reţeta originară de mici să fie inclusă pe lista reţetelor tradiţionale. Această cerere a şi fost acceptată. Cu toate acestea,…




09:20, 28.05.2015

Festivalul Zilele Veveriţelor, în acest weekend, la BUZIAŞ. Vezi programul

Două zile de sărbătoare pentru Buziaș și pentru tot Banatul, in care vă veți bucura de cele mai gustoase sarmale  care vor clocoti in peste 30 de retete diferite!    Un stand special in care vor fi preparate 2.500…




12:00, 27.03.2015

Cele mai delicioase reţete de Paşti de la maestrul Uica Mihai: Miel fiert în bere, Mielul bandit cu praz şi Pesto de leurda

Uica Mihai, bucătarul care a gătit mâncare pentru peste 800.000 de oameni, are sute de reţete pentru toate zilele şi sărbătorile româneşti şi internaţionale. Nu duce lipsă de idei nici când vine vorba de Paşti.…




19:21, 12.08.2014

Toata lumea multumita. "Ceaunul de aur" de la Moldova Noua s-a bucurat atat de aprecierea gazdelor, cat si a oaspetilor

Peste 30 de echipe de sarbi si romani, au raspuns la sfarsitul saptamanii trecute, la invitatia Uniunii Sarbilor din Moldova Veche si au participat la celebrul concurs "Ceaunul de Aur". Anul acesta s-a ajuns la…




08:33, 09.04.2014

„Daruieste si primeste”, cu Uica Mihai si vinuri alese

Înainte de Paște, Fundația Bethany vă invită să-i dați o mână de ajutor în pregătirea cadourilor pentru copiii pe care îi are în grijă. Dacă vreți să oferiți un sprijin, sunteți așteptați la un show culinar cu…




19:48, 15.01.2014

Simbioza genului liric cu arta culinara

REŞIŢA - Reşiţean prin naştere, îndrăgostit de Bârzava şi Semenic, Uica Mihai, pe numele său adevărat Mihai T. Ioan, a plecat în aventura redescoperirii bucătăriei tradiţionale din Balcani şi cu precădere a celei…




13:36, 24.10.2013

Uica Mihai si Revolutia. Adio indemnizatie pentru eroi pana nu se face curatenie interna

Apariţie pitorească la întâlnirea de joi dintre Maria Grapini, ministrul IMM şi Turismului, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi contribuabilii supăraţi din Timişoara. În Aula Magna a luat loc şi Uica Mihai, cunoscutul…




11:22, 14.06.2013

Secretele unei reţete de mititei în care predomină carnea de pui

Micii sau mititeii, cunoscuţi de bănăţeni şi ca "cevapi" (sau diminutivul "cevapcici") de la vecinii sârbi, sunt populari, sub mai multe denumiri şi forme, din Serbia până în Macedonia sau din România până în Austria,…




12:42, 22.03.2013

Unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din Banat recomandă carnea de cal ca pe o delicatesă

În plină "isterie a cărnii de cal", care a cuprins întreaga Europă, Ioan T. Mihai, cunoscut mai bine ca Uica Mihai, afirmă fără reţineri că despre carnea de cal ar trebui să se discute fără prejudecăţi şi că aceasta…




13:34, 25.11.2012

Gaigana record, de 1.000 de oua, la Gastrofest Timisoara

Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului Scris de Marcel Hoster - Cine-i bănăţean adevărat ştie cei găigana, cine nu, a fost invitat sâmbătă să afle la Gastrofest. Uica…




12:12, 06.09.2012

Uica Mihai prezintă Cupa Bloggerilor la Polus Center

Un proiect pentru bloggerii din spectrul culinar va avea loc în acest week-end la Cluj-Napoca, la Polus Center.Programul competiţiei:Sâmbătă, 8 septembrie 2012A.Clasa Preparate Culinare ReciSecţiunea…




13:30, 02.07.2012

RECORD MONDIAL Cel mai lung sandviş multietnic a fost pregătit la Arad în weekend.

Cel mai lung sandvis multietnic din lume a fost pregatit in weekend la Arad de catre 50 de bucatari reprezentand 10 etnii care convietuiesc in Romania. Bucatari bulgari, evrei, germani, macedoneni, maghiari, romani,…




09:00, 02.12.2011

Uica Mihai, bucătarul bănăţean cu blog, a făcut un cazan de 500 de kilograme de fasole pentru românii adevăraţi

A hrănit milioane de oameni şi a gătit pentru personalităţi. Uica Mihai le-a pregătit timişorenilor masa de 1 Decembrie. La 54 de ani, Uica Mihai se poate lăuda că a gătit pentru întreaga Europă şi a lansat 11…




17:45, 01.12.2011

Joc si voie buna la o portie de fasole cu carnati in centrul Timisoarei, de 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie a fost sarbatorita la Timisoara asa cum se cuvine Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită la Timişoara aşa cum se cuvine, cu cântec, joc şi voie bună. Cunoscutul bucătar Uica Mihai şi Ansamblul…




10:45, 27.10.2011

Echipa culinar.ro impreuna cu Uica Mihai au facut cel mai mare minestrone

Echipa culinar.ro impreuna cu Uica Mihai au facut un minestrone record la Campionatul international de gatit in aer liber, etapa Bucuresti.




11:45, 20.10.2011

Culinar.ro impreuna cu Uica Mihai vor face un minestrone record

In acest sfarsit de saptamana are loc al Bucuresti Campionatul international de gatit in aer Liber, etapa Bucuresti. Echipa culinar.ro impreuna cu Uica Mihai, sub supravegherea lui Antonio Passarelli vor face 1500…