Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:06, 15.01.2024

Cum să ne hidratăm sănătos. Apa din PET-uri conține plastic, cea de la robinet, metale grele

Apa din sticlele de plastic conține de până la 100 de ori mai multe particule de plastic decât se credea până acum. Somelierul de apă, Claudia Benea, a explicat pentru „Adevărul” care apă este cea mai sigură pentru…




11:55, 31.12.2023

Revelion 2024. Cu ce băuturi „asortăm” masa bogată de Revelion pentru o petrecere de neuitat. Sfaturile somelierilor

Revelion 2024. Cu ce băuturi „asortăm” masa bogată de Revelion pentru o petrecere de neuitat. Sfaturile somelierilor Românilor le place să petreacă, ăsta nu e vreun secret, iar masa dintre ani este întotdeauna…




19:20, 30.12.2023

RECOMANDARE PENTRU REVELION: Vinul roșu se bea la temperatura camerei, dar nu în București

Ilustrație: Marian Avramescu Tot românul știe că de pe masa nopții dintre ani nu ar trebui să lipsească paharele cu vin. Somelierii recomandă vinul roșu, pentru a fi consumat după apus. Vinul roșu trebuie consumat…




10:16, 13.10.2023

Somelierul Ilinca Gorodenco și Claudia Rusu în direct la Bună Dimineața!

Somelierul Ilinca Gorodenco și Claudia Rusu, director de marketing la Teo’s Cafe, au trecut pe la noi astăzi:  http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2023/10/13-oct-vinuri.mp3 Detalii eveniment AICI




22:10, 18.08.2023

Degustare de vinuri, gama Orașul Subteran, alături de somelierul Cramei Cricova, la Cafeneaua de Acasă!

Veste mare pentru iubitorii vinului! După succesul ultimei degustări, Cafeneaua de Acasă revine cu o surpriză. În 29 august, de la ora 19.00, Cafeneaua de Acasă vă invită la o degustare de vinuri gama Orașul Subteran,…




09:05, 24.07.2023

Joburi în domeniul băuturilor. Cât câștigi ca barman sau somelier

Un barman câștigă în medie 2.600 de lei net pe lună, un somelier primește 3.200 de lei, în vreme ce un „barista” încasează 2.400 de lei în medie, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.Un…




02:45, 03.05.2023

Un băcăuan a câștigat un concurs de degustare de vinuri

Singurul concurs din România pentru somelieri cu degustare în orb, „Marea Degustare”, s-a desfășurat weekendul trecut la Iași. În competiție s-au înscris 23 de echipe formate din somelieri și oameni care lucrează…




08:05, 16.04.2023

Scandaloasa rețetă de „cozonac rusesc” cu 150 de ouă. Și cum să „asortezi” un vin bun la masa de Paște. Sfaturi de la un somelier român

O masă de sărbătoare, cum e cea de Paște, nu e completă fără un desert. În acest caz, vorbim în special despre pască ori cozonac. Iar cozonacul merge și cu un pahar de vin. Care nu trebuie să fie neapărat dulce.…




23:10, 15.02.2023

Cel mai bun somelier din lume a primit în dar vinuri moldovenești

Paris, Franța (februarie, 2023) - Vinul Moldovei a participat în calitate de partener al evenimentului „Best Sommelier of the World”, a 17-a ediție, organizat de către Asociația Internațională a Somelierilor (ASI),…




16:50, 13.02.2023

Incredibil - El este cel mai bun somelier din lume, deși țara sa nu produce vinuri: 'Nu-mi vine să cred'

Letonul Raimonds Tomsons, cetăţean al unei foste republici sovietice baltice care nu produce vinuri, a câştigat duminică, la Paris, concursul internaţional pentru cel mai bun somelier din lume, simbol al profilurilor…




10:55, 13.02.2023

Cel mai bun somelier din lume a fost ales dintr-o țară europeană care nu produce vinuri

Letonul Raimonds Tomsons, cetăţean al unei foste republici sovietice baltice care nu produce vinuri, a câştigat duminică concursul internaţional pentru cel mai bun somelier din lume, anunță agenția AFP, citată…




08:05, 24.12.2022

Sfaturile unui somelier pentru o masă de Crăciun ca la carte. De la ce preț în sus vinul nu mai merge „șpriț”

Salată de boeuf, piftie, sarmale, friptură, cârnați, mezeluri, vin, cozonac și țuică. Crăciunul e acel moment în care se ajunge la „masa critică”, atunci când toate aceste feluri de mâncare și de băuturi sunt reunite…




11:00, 18.11.2022

ULTIMELE GRUPE DE CURS GRATUIT DE SOMELIER, in Buzau si Galati - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați anunță organizarea ultimelor grupe de curs gratuit de somelier, cu autorizare ANC, curs care se finalizaeză cu certificat Galați - 22 - 29 noiembrie 2022 (înscrieri până…




16:30, 24.05.2022

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează un curs gratuit de perfecționare în ocupația Somelier

Universitatea „Dunărea de Jos” (UDJ) din Galați organizează, în cadrul Proiectului „Competențe și aptitudini sporite în domenii inteligente de activitate” POCU /464/3/12/128219, un Curs de perfecționare în ocupația…




03:00, 14.05.2022

Lansare de carte, „Legendele din farfurie”, de Marius Cristian, astăzi, la „Cărtureşti”

Sâmbata 14 mai, la ora 14.00, la Carturesti, în Palas Mall, va avea loc lansarea volumului semnat de Marius Cristian, „Legendele din farfurie", eveniment moderat de scriitorul Adrian Christescu. Alaturi de autor…




17:05, 15.03.2022

Terapie la Castel, alături de somelieri și vinuri bune. Domeniile Jidvei

Ce este mai liniștitor și relaxant, să admiri natura într-o companie plăcută sau să admiri natura într-o companie plăcută și cu un pahar de vin în mână? Indiferent de care este răspunsul tău, cu Domeniile Jidvei…




14:40, 23.02.2022

Răzvan Demian, somelierul care a deschis șampania cu sabia în motodeltaplan, deasupra Sălajului

A fost numit cel mai bun degustător din România, a obținut nenumărate titluri profesionale, a câștigat premii naționale și internaționale și este cunoscut multor iubitori de vinuri din Transilvania. Pe somelierul…




07:20, 27.12.2021

Joburi „exotice” care-ți pot aduce salarii pe măsură. Un somelier poate câștiga 10.000 de lei pe lună

Dacă te-ai săturat de un job „normal”, atunci poți încerca o meserie mai puțin cunoscută sau mai rară, însă pentru asta trebuie să ai abilități „puțin” mai deosebite. Un crupier care lucrează într-un cazinou câștigă,…




22:56, 21.11.2021

Somelierul din Iași Alexandru Babii: Paharul de vin se ţine doar de picior

Alexandru Babii (33 de ani) a lucrat, de când se stie, în domeniul HoReCa. A început ca ospatar, iar acum este directorul restaurantului din Iasi pentru care alege cel mai bun vin. A degustat mii de soiuri, pe…




03:30, 18.09.2021

Seri tematice de degustări la Restaurantul Veranda din Iași

Vești bune pentru „Seara de degustare”! De săptămâna viitoare, reprezentații Restaurantului Veranda au anunțat că vor fi oraganizate seri de degustari tematice de Wine pairing. Astfel, pasionații de vinuri sunt…




06:35, 06.07.2021

Somelier: Industria HoReCa nu cred ca ar mai exista dacă va mai veni un nou val pandemic

Un noul val pandemic la nivel internațional, nu doar în România, ar fi dezastruos pentru industria HoReCa. Acum sectorului din România îi este greu să își revină, iar statul ar trebui să fie mult mai activ în a…




11:15, 04.06.2021

Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021

„Cel mai bun producător din Moldova”, „Premiul special al Somelierilor Internaționali”, „Premiul special Moldova”, „Grand Gold” sau „Best in Show”, iată titluri care se alătură celor 162 de medalii pe care vinurile…




06:35, 31.12.2020

Care sunt cele mai potrivite vinuri pentru masa de Revelion. Recomandările unui somelier

De la vinuri roșii, albe sau roze, în fiecare an de Revelion vrem să alegem băutura potrivită în funcție de bucatele tradiționale. Deși anul acesta este ceva mai diferite, nu ar trebuie totuși să ne lipsească de…




14:55, 09.08.2020

O moldoveancă promovează vinurile noastre în Spania. Ce spune somelierul Ada Iacob despre licorile lui Bachus

O moldoveancă stabilită în Spania promovează vinurile noastre pe piața de acolo.Ada Iacob este angajată în calitate de somelier într-o companie internațională de prestigiu și degustă zilnic zeci de vinuri produse…




00:03, 03.03.2020

Premieră la Buzău / Meseria de somelier, descifrată la Liceul de „Meserii şi Servicii”

În această perioadă, odată pe săptămână, un somelier vine la Buzău, voluntar,  ca să le prezinte elevilor de la Liceul de „Meserii şi Servicii” aflaţi la specializările ospătar-chlener- vânzător în unităţi de alimentaţie…




23:42, 01.03.2020

Somelierii bârlãdeni pe podium, la „Marea Degustare de la Iasi 2020″ (FOTO)

BRAVO, BÂRLAD!…George Chicos (37 de ani) si Ionut Andrei Nãsui (31 ani), cei doi frati din Bârlad care se numãrã printre cei mai buni somelieri din România (degustãtori de vinuri), au fost singurii participanti…




22:56, 18.02.2020

Marea degustare de la Iasi „atacatã” de doi bârlãdeni, printre cei mai buni somelieri din tarã!

HAI BÂRLAD!!…George Chicos (37 de ani) si Ionut Andrei Nãsui (31 ani), cei doi frati din Bârlad care se numãrã printre cei mai buni somelieri din România (degustãtori de vinuri), atacã din nou concursul „Marea…




12:06, 09.01.2020

Un expert în vin iniţiază cursanţii în degustarea de apă

Somelierul Marian Timofti e un profesionist bine cunoscut în industria vinului şi în cea a ospitalităţii: şcolit în Italia, este preşedinte fondator al Federaţiei Naţionale a Degustătorilor Autorizaţi. S...




11:35, 30.12.2019

Eduard Jakab, somelier: Spumantele nu se beau doar la sărbători

Somelier român titrat atât pe plan intern, cât şi internaţional, Eduard Jakab vorbeşte despre şampanie şi vin efervescent, despre când şi cum se consumă băuturile cu bule şi despre cocktailurile care pot fi...




14:37, 18.11.2019

Somelier de Slobozia

La începutul lunii noiembrie 2019, o sticlă de grasă de Cotnari din 1960 a fost vedeta Salonului de degustare a vinului «Le Grande Degustation de Montreal 2019» din Canada. Sticla face parte dintr-un lot deținut…