Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum reducem riscul de diabet de tip 2. Schimbările mici care ne pot feri de o boală grea

Publicat:

Aproape o jumatate de miliard de persoane din intreaga lume sufera de diabet, arata cele mai recente statistici, iar peste 90% dintre cei afectați au diabet de tip 2.  Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronica care afecteaza capacitatea organismului de a utiliza eficient insulina și de aceea necesita atenție și masuri proactive pentru […] The post Cum reducem riscul de diabet de tip 2. Schimbarile mici care ne pot feri de o boala grea appeared first on Știri online, ultimele știri, presa online, ziar online - Sursazilei.ro .

Citeste articolul mai departe pe sursazilei.ro…  

Sursa articol: sursazilei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Marea Neagra, contaminata. Pescarilor li s-a interzis sa mai adune scoici dupa ce nivelul toxinelor din apa a crescut

14:30, 06.06.2024 - Pescarii romani nu mai au voie sa pescuiasca scoici, vongole și rapane din zone precum Agigea și Mangalia. Cei de la DSV, de la DSVSA au constatat, potrivit buletinelor de analiza din ultima perioada, ca s-au inregistrat depașiri ale nivelurilor speciilor de fitoplancton cu potențial toxic peste valorile…

Boala virala, transmisa de țanțari, care pune viața in pericol face ravagii și in Europa. Cum se manifesta febra denga și cum se raspandește

10:35, 31.05.2024 - Numarul cazurilor de febra denga a crescut la nivel mondial in ultimii cinci ani, situatia fiind deosebit de alarmanta in America in acest an, potrivit celui mai recent raport publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Peste 7 milioane de cazuri de febra denga au fost raportate in America in…

Cea mai calduroasa vara de pana acum in Europa, avertismentul meteorologilor

16:15, 27.05.2024 - Europa se pregatește pentru prima perioada de vreme calda din aceasta vara, in timp ce Germania și țarile nordice vor avea temperaturi neobișnuit de ridicate saptamana viitoare. Riscul de valuri de caldura la Jocurile Olimpice de la Paris i-a facut pe organizatori sa se ingrijoreze in privința siguranței…

Suplimentele cu ulei de pește pot crește riscul problemelor cardiace

10:15, 24.05.2024 - Un nou studiu publicat in revista BMJ Medicine a ridicat semne de intrebare in ceea ce privește utilizarea pe scara larga a suplimentelor de ulei de pește. Cercetarea, care a analizat date de la peste 415.000 de persoane cu varste cuprinse intre 40 și 69 de ani sugereaza ca, deși uleiul de pește poate…

Studiu: schimbarile climatice afecteaza raspandirea afecțiunilor. Bolile infecțioase se inmulțesc pe masura ce temperaturile cresc

12:06, 13.05.2024 - Planeta noastra – devenita mai calda, mai poluata si mai neospitaliera – s-a schimbat sub efectele activitatii umane si, in acest mediu nou, bolile infectioase prolifereaza, scrie Agerpres preluand AFP. Studii recente au dezvaluit consecinte complexe ale schimbarilor climatice provocate de om, cu raspandirea…

Lupus, boala autoimuna care face corpul sa-și atace celulele sanatoase

13:00, 11.05.2024 - Lupusul este o afecțiune autoimuna complexa care determina sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase din piele, rinichi, inima și plamani. Cauzele exacte ale lupusului sunt in mare parte necunoscute. Cercetatorii presupun ca o combinație de hormoni, gene, funcția sistemului imunitar și factori de…

„Capușa singuratica”, specia extrem de periculoasa. Cum o recunoști

12:50, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…

„Capușa singuratica”, specia extrem de agresiva și periculoasa. Cum o recunoști

12:45, 09.05.2024 - „Capușa singuratica” este o specie mica, dar extrem de periculoasa. Riscul ca aceasta sa transmita o boala grava este uriaș. Capușele singuratice, cunoscute științific sub numele de Amblyomma americanum, sunt cunoscute pentru agresivitatea lor și pentru capacitatea de a transmite diverse boli, fapt…


Ce parere ai despre aceasta stire?