Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:00, 30.03.2024

Ce este „super-pâinea”, alimentul brevetat în România şi care poate înlocui carnea. Cât costă

Ce este „super-pâinea”, alimentul brevetat în România şi care poate înlocui carnea. Cât costă

Petru Alexe este românul care a inventat „super-pâinea”. Ceea ce o face cu totul specială este extractul de proteine din carne. Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit, produsul este mai sățios, ca și…




14:20, 15.03.2024

Folie biodgradabilă din sânge de animale, brevetată la Universitatea Dunărea de Jos din Galați

Folie biodgradabilă din sânge de animale, brevetată la Universitatea 'Dunărea de Jos' din Galați

Folie biodgradabilă din sânge de animale a fost brevetată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondială ce permite realizarea de ambalaje diverse în industria alimentară. Universitatea…




10:36, 13.03.2024

Pâinea cu gust de carne, invenția uimitoare a Universității Dunărea de Jos Galați. Cum ar putea salva buzunarele și sănătatea românilor

Pâinea cu gust de carne, invenția uimitoare a Universității Dunărea de Jos Galați. Cum ar putea salva buzunarele și sănătatea românilor

Procedeul de obținere a acestei pâini echilibrate din punct de vedere nutritional, care se concentrează în special pe conținutul optim de proteine, reprezintă un pas important către atingerea recomandărilor Organizației…




05:05, 13.03.2024

Pâine cu gust şi proprietăţi de carne, ultima invenţie brevetată la Galați

Pâine cu gust şi proprietăţi de carne, ultima invenţie brevetată la Galați

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, proiect la care a lucrat un colectiv…




20:05, 12.03.2024

„Pâinea cu friptură”, inventată de cercetătorii din Galați, a fost brevetată de OSIM 

„Pâinea cu friptură”, inventată de cercetătorii din Galați, a fost brevetată de OSIM 

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a acordat cercetătorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „pâinea…




16:15, 12.03.2024

Pâinea cu gust de carne, invenția uimitoare a Universității Dunărea de Jos Galați. Cum ar putea salva buzunarele și sănătatea românilor

Pâinea cu gust de carne, invenția uimitoare a Universității Dunărea de Jos Galați. Cum ar putea salva buzunarele și sănătatea românilor

Procedeul de obținere a acestei pâini echilibrate din punct de vedere nutritional, care se concentrează în special pe conținutul optim de proteine, reprezintă un pas important către atingerea recomandărilor Organizației…




15:30, 12.03.2024

Pâine cu gust şi proprietăţi de carne inventată la Universitatea Dunărea de Jos: „Este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură”

O pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, a fost inventată de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, iar Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a obţinut…




15:01, 12.03.2024

Galaţi: Pâine cu gust şi proprietăţi de carne – invenţie brevetată la Universitatea ‘Dunărea de Jos’

Galaţi: Pâine cu gust şi proprietăţi de carne – invenţie brevetată la Universitatea ‘Dunărea de Jos’

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a acordat Universităţii ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi brevet de invenţie pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne, proiect la care a lucrat un colectiv…




23:20, 15.05.2023

EXCLUSIV Carnea artificială - riscuri și avantaje. Explicațiile unui reputat expert în alimente

Profesorul universitar Petru Alexe, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, explică, în exclusivitate pentru „Adevărul” în ce stadiu este cercetarea în domeniul cărnii de laborator




08:00, 24.03.2023

Profesor de inginerie alimentară despre isteria "cărnii artificiale în farfurii". Suntem abia în faza de pionierat

 Petru Alexe a declarat joi, la un post TV, că ştiinţa va arăta dacă există posibilitatea reconstituirii, în laborator, a funcţionalităţii ţesutului muscular. “Carnea în laborator pentru moment este o promisiune…




00:05, 24.03.2023

Avertisment din partea unui profesor despre carnea fabricată în laborator: 'Trebuie să vedem dacă nu cumva produce dezechilibre în alimentaţia curentă'

Petru Alexe, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, a afirmat că este o promisiune deocamdată carnea realizată în laborator deoarece aceasta…




14:35, 23.03.2023

Profesor de inginerie alimentară despre isteria "cărnii artificiale în farfurii". Suntem abia în faza de pionierat

 Petru Alexe a declarat joi, la un post TV, că ştiinţa va arăta dacă există posibilitatea reconstituirii, în laborator, a funcţionalităţii ţesutului muscular. “Carnea în laborator pentru moment este o promisiune…




13:51, 23.03.2023

Un profesor de inginerie alimentară despre isteria "cărnii artificiale în farfurii". Suntem abia în faza de pionierat

 Petru Alexe a declarat joi, la un post TV, că ştiinţa va arăta dacă există posibilitatea reconstituirii, în laborator, a funcţionalităţii ţesutului muscular. “Carnea în laborator pentru moment este o promisiune…




13:10, 23.03.2023

Profesor: Carnea în laborator pentru moment e o promisiune. Ea nu a reuşit încă să ajungă la structura normală

Petru Alexe (FOTO), profesor la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, a afirmat ca este o promisiune deocamdata carnea realizata în laborator deoarece…




13:50, 31.10.2022

Inedit / Lupte între fraţi gemeni, la Campionatele Balcanice de la Bucureşti

Balcaniada de juniori U15 şi U17 a adus pe saltele de la București lupte strânse chiar între frați gemeni! La lupte greco-romane, George și Florin Cozma sunt gemenii care s-au confruntat în cadrul categoriei 71…




10:36, 28.05.2020

Vindecat de coronavirus la 92 de ani: ”Dumnezeu m-a respins, m-a trimis tot la agricultură”

Petru Alexei a fost printre primele cazuri confirmate în județ, la sfârșitul lunii martie, și bănuiește că a luat virusul de la soția sa, care fusese internată în acea perioadă la Suceava pentru o problemă de sănătate.…




20:54, 19.05.2020

Mărturia emoționantă a unui bătrân de 92 de ani din Botoșani, VINDECAT de COVID-19

Petru Alexei sau Nea Petrică, așa cum îi spun vecinii, este unul dintre cei mai vârstnici pacienți din România care s-au vindecat de COVID-19. La 92 de ani, bătrânul s-a apucat să sape în grădină, imediat ce a…




19:30, 14.07.2019

Profesorii universitari care au obţinut un înlocuitor natural pentru colorantul chimic din carne care provoacă cancer

Maricica Stoica, Petru Alexe şi Cristian Dima sunt profesori la Facultatea de Inginerie Alimentară din Galaţi şi au reuşit, în urma mai multor luni de cercetare în laborator, să obţină un colorant natural în locul…




08:17, 08.05.2019

Cât de periculoși sunt acizii graşi trans nesaturaţi. Produsele care vor fi interzise la vânzare în UE din 2021

Peste 50.000 de decese sunt înregistrate anual în Europa, din cauza consumului de grăsimi nocive. Tocmai din acest motiv, Comisia Europeană a hotărât să limiteze cantitatea de acizi graşi nesaturaţi,…




14:14, 03.04.2018

Detalii noi despre diplomații ruși declarați presona non grata în R. Moldova

Diplomaţii ruşi, declaraţi persona non grata au părăsit teritoriul Moldovei şi au revenit la Moscova. Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). …




09:27, 31.03.2018

Rusia se răzbună și expulzează trei diplomați moldoveni

Federația Rusă a anunțat astăzi că expulzează mai mulți diplomați în cazul otrăvirii spionului dublu Serghei Skripal şi a fiicei acestuia. Printre aceștia sunt 13 diplomați din Ucraina, 4 – Germania,…




18:37, 26.03.2018

Galaţi: Parizer cu şrot de cătină, fără adaos de nitrit, produs inovator al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Galaţi, 26 mar /Agerpres/ - O echipă formată din patru cadre universitare de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a obţinut în premieră naţională…




16:06, 26.03.2018

Parizer cu șrot de cătină în loc de nitrit, premiat la Salonul de inventică de la Cluj

Un grup de profesori din Galați au inventat parizerul fără adaos de nitrit, aditivul cancerigen fiind înlocuit cu șrot de cătină.Adaosul de nitrit este folosit în industria cărnii pentru fixarea culorii,…




16:16, 06.02.2018

Dezvăluirile unui specialist în industria alimentară: ce păţesc oamenii care mănâncă păsări şi animale stresate, sacrificate brutal

Petru Alexe, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, a efectuat mai multe studii despre nivelul de stres pe care îl au animalele şi păsările în timpul creşterii şi la momentul sacrificării,…




08:08, 09.12.2017

Greșeala pe care toate gospodinele atunci când prepară prăjituri

Multe gospodine folosesc, pentru a da aroma prăjiturilor, coaja rasă de portocale sau de lămâi, conservată cu zahăr. Însă substanţele cu care au fost tratate fructele ajung direct în preparatele…




17:54, 16.11.2017

AVERTISMENT. Coaja acestor fructe este extrem de periculoasă

Decizia vine după ce autorităţile au anunţat că portocalele, mandarinele sau lămâile sunt stropite cu pesticide, care în cantitate mare ne pot pune sănătatea în pericol. Ministrul Agriculturii a dispus intensificarea…




21:26, 26.07.2017

Alimente diferite de cele din UE. Care sunt consecințele și ce pot face autoritățile

În România sunt vândute alimente diferite faţă de cele din Occident, deşi au acelaşi producător şi aceeaşi etichetă. E concluzia verificărilor făcute de Ministerul Agriculturii. Din 29 de probe recoltate din trei…




15:28, 06.07.2017

O echipă de studenţi şi profesori din Galați participă la concursul de inovaţii alimentare de la Londra. Ce produs au inventat

Trei studenţi şi trei profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi au realizat un baton proteic din izolat din soia şi un concentrat din zer, cu care echipa a câştigat deja faza naţională a concursului…




18:33, 04.04.2017

Patru profesori care au făcut un pateu vegetal tartinabil din făină de bob şi linte, medaliaţi cu aur la Geneva

Echipa, formată din prof. univ. dr. Iuliana Aprodu, dr. ing. Livia Pătraşcu, dr. ing. Ina Vasilean şi doctorand Marian Neculau, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor a Universităţii "Dunărea de Jos…




21:42, 22.12.2016

Lansare de carte la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Două volume importante pentru industria alimentară din România au văzut lumina tiparului

"Elemente de proiectare a produselor alimentare noi", care poartă semnătura profesorului Maricica Stoica şi a lui Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor  din Galaţi , şi "Îndrumar…