Profesorii universitari care au obţinut un înlocuitor natural pentru colorantul chimic din carne care provoacă cancer
Publicat:Maricica Stoica, Petru Alexe si Cristian Dima sunt profesori la Facultatea de Inginerie Alimentara din Galati si au reusit, in urma mai multor luni de cercetare in laborator, sa obtina un colorant natural in locul azotitului de sodiu, o substanta chimica folosita in prezent pentru a da o culoare placuta carnii si produselor din carne, dar care s-a dovedit stiintific ca produce cancer.
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Elevii care vor sa dea admitere la UTCN pot beneficia de meditații GRATUITE la matematica oferite de profesorii universitații. Vezi programul ședințelor
11:15, 28.03.2024 - Elevii care vor sa dea admitere la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pot sa beneficieze de meditații la matematica gratuite, realizate de profesori din cadrul universitații clujene. Facultatea de Automatica și Calculatoare, cu sprijinul Departamentului de Matematica, organizeaza gratuit consultații…
Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați
14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…
Știrile Antena Stars. Painea cu gust de carne a fost inventata la Galați. Declarațiile exclusive ale celor care au facut-o: "Ne adresam consumatorilor..." / VIDEO
20:50, 13.03.2024 - Painea cu gust de carne a fost inventata la Galați. Friptura nu se vede, dar se poate simți. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria alimentelor.
Paine cu gust si proprietati de carne, ultima inventie brevetata la Galați
05:05, 13.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, noteaza Agerpres.…
„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM
20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…
Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”
15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.
Galati: Paine cu gust si proprietati de carne – inventie brevetata la Universitatea ‘Dunarea de Jos’
15:01, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii ‘Dunarea de Jos’ din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Potrivit informatiilor…
Fostul ministru al Cercetarii, Lucian Georgescu, a ratat confirmarea ca rector al Universitații din Galați
20:55, 30.01.2024 - Ministerul Educatiei a respins confirmarea in mandatul de rector al Universitații „Dunarea de Jos” din Galați a fostului ministru al Cercetarii din Guvernul Grindeanu, Lucian Georgescu, dupa ce au fost analizate neregulile semnalate la alegerile de pe data de 14 decembrie 2023. Alegerile care au avut…