Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:41, 15.04.2024

Cum ar putea fi inversată îmbătrânirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

Cum ar putea fi inversată îmbătrânirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

 Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la Centrul medical al universităţii din Amsterdam (Amsterdam UMC), împreună cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat ţesuturi de şoareci şi umane, înainte…




18:05, 14.04.2024

Cum ar putea fi inversată îmbătrânirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

Cum ar putea fi inversată îmbătrânirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

 Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii de la Centrul medical al universităţii din Amsterdam (Amsterdam UMC), împreună cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat ţesuturi de şoareci şi umane, înainte…




09:05, 03.04.2024

Macronutrienţii şi micronutrienţii. Ce sunt și care sunt diferenţele

Macronutrienţii şi micronutrienţii. Ce sunt și care sunt diferenţele

Pentru o funcționare optimă, organismul nostru are nevoie de nutrienți esențiali. Ce înseamnă asta? Care este lista macronutrienților, dar ce sunt micornutrienții? Vezi mai jos ce sunt macronutrienții și micronutrienții,…




16:25, 08.03.2024

Alimente care cresc colesterolul şi trigliceridele

Alimente care cresc colesterolul şi trigliceridele

Colesterolul și trigliceridele sunt grăsimi importante pentru funcția organismului nostru, însă cantități prea mari din una sau alta (sau ambele) pot provoca afecțiuni grave de sănătate. În mod obișnuit, se crede…




09:50, 26.01.2024

Cuvântul din limba română pe care puțini oameni îl mai cunosc: ce înseamnă lipideu? 

Cuvântul din limba română pe care puțini oameni îl mai cunosc: ce înseamnă "lipideu"? 

“În literatura română, regionalismele sunt folosite de scriitori în scop artistic, ele sunt o permanentă sursă de îmbogăţire a limbii literare. Utilizarea lor cu măsură şi măiestrie este admisă, chiar recomandabilă,…




07:20, 15.01.2024

Dieta cu lapte – beneficii și contraindicații

Dieta cu lapte – beneficii și contraindicații

Laptele este un lichid bogat în nutrienți pe care mamiferele de sex feminin îl produc pentru a-și hrăni puii. Este o sursă excelentă de proteine și nu numai. Consumul de lapte poate fi bun pentru oase și chiar…




17:26, 08.12.2023

Dulceață de ghimbir- rețeta

Rădăcina de ghimbir este folosită în foarte multe rețete culinare și chiar în cosmetică datorită proprietăților sale. Dulceața de ghimbir este una dintre modalitățile delicioase în care putem consuma acest aliment…




21:26, 14.09.2023

Cum prepari delicioase inele de ceapă pane

Ceapa se numără printre cele mai populare și cele mai des consumate legume din lume. În plus, are un conținut important de nutrienți, așa că este inclusă într-o mulțime de rețete culinare. Celebrele inele de ceapă…




16:45, 14.09.2023

Rețetă de ciorbă de cartofi cu afumătură

Ciorba de cartofi cu afumătură sau fără este un preparat sățios și hrănitor. Cartofii sunt unele dintre cele mai populare legume din lume şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni, iar cu ei se gătesc…




19:00, 10.06.2023

Îngrașă sau nu cireșele? Interzis diabeticilor

Chiar dacă prețul este încă destul de piperat, cireșele sunt preferatele românilor în această perioadă, mai ales că sunt o sursă bună de vitamine, dar și de detoxifianți. Ele au foarte multe calorii, însă, și nu…




08:40, 04.04.2023

A mâncat câteva păstăi crude de fasole verde şi a păţit ceva ciudat. Nu face şi tu această greşeală!

Păstăile de fasole pot avea culoarea verde sau galben deschis. Fasolea verde are un conţinut caloric redus, fiind o sursă bună de vitamina C, folat, potasiu şi fibre.Fibrele conţinute (celuloza) par să aibă un…




14:36, 19.01.2023

Ce alimente consumă românii cel mai mult. Produsele vegetale câștigă tot mai mulți adepți

Consumul mediu net zilnic pe locuitor a fost constituit, în anul 2021, în proporţie de 59,8% din produse de origine vegetală şi de 40,2% din produse de origine animală, conform cercetării statistice "Disponibilităţile…




16:40, 16.11.2022

Ceapă murată pentru iarnă. Rețete de ceapă murată

Ceapa este poate printre cele mai folosite legume, atât proaspătă, cât și preparată în diverse rețete sau murată. Iată cum poți face ceapă murată și ce beneficii are:De ce este bine să mănânci ceapă - beneficiiCeapa…




08:01, 19.06.2022

Cireșele și strugurii, fructele care îngrașă cel mai mult. Câte calorii au

Cum este vară și sigur sunteți tentați să mâncați fructe pe saturate, ar fi bine să fiți  atenți și la cantitate, pentru că fructele conțin destule calorii care se pot transforma în câteva kilograme în plus pe…




05:26, 16.05.2022

Cum reducem aportul de calorii din mâncare

Când vrem să slăbim, ecuația pare simplă: trebuie să reducem aportul de calorii din mâncare și să creștem consumul de calorii prin mișcare. Ce este Caloria? Unitatea de măsură pentru energie – conținută în alimente.…




08:25, 31.03.2022

Grăsimile care te pot ajuta să slăbești

Lipidele (grasimile), proteinele si glucidele sunt macronutrientii din alimentatia noastra, iar aportul lor suficient este esential pentru functionarea normala a organismului. Din pacate, înca exista persoane care…




10:51, 08.01.2022

Alimentele care devin OTRAVĂ dacă le reîncălzeşti - afectează stomacul, intestinele şi inima

Din păcate, puţini oameni sunt conştienţi de acest fapt. Da, unele produse la a doua reîncălzire doar îşi pierd valoarea lor nutritivă, dar aceste cinci produse devin otravă!1. SfeclaConţinutul de nitraţi este…




10:56, 20.07.2021

Cum se fierbe năutul și la ce să folosești boabele de năut fiert

Află cum se fierbe năutul uscat și cum să folosești boabele lui dulci la tot felul de salate și preparate delicioase și sățioase. Pasta de năut sau supele de năut sunt deosebit de apreciate și se numără printre…




10:41, 01.04.2021

Rodia – beneficii și contraindicații. Curiozități despre rodie

Rodia este considerată unul dintre cele mai sănătoase fructe. Rodiile conțin o serie de compuși vegetali benefici, de neegalat de alte alimente.Rodiile sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine și este…




17:36, 12.03.2021

Broccoli – beneficii, proprietăți și rețete culinare

Broccoli este leguma care face parte din familia cruciferelor, bogată în antioxidanți, vitamine și săruri minerale, dar săracă în calorii. Află de ce este recomandat să introduci în alimentație și consumul de broccoli…




22:00, 11.03.2021

Banane – ce conțin și ce beneficii au. Curiozități și rețete cu banane

Bananele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe exotice, consumate în lumea întreagă. Minunatele banane sunt îndrăgite atât pentru gust, dar și pentru faptul că sunt sățioase și bogate în nutrienți. Bananele…




22:51, 02.03.2021

Ceapa – beneficii și proprietăți. Cele mai gustoase rețete cu ceapă

Ceapa este una dintre cele mai apreciate legume și este folosită pentru a da savoare diverselor preparate culinare. Pe lângă gust, ceapa este cunoscută și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Ceapa…




13:11, 09.10.2020

Migdale – beneficiile fructelor bogate în fier și calciu. Câte migdale este recomandat să mănânci zilnic

Migdalele se află în topul celor mai sănătoase gustări. Sunt fructe bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine, iar gustul poate varia între dulce și amar. Descoperă ce beneficii are consumul…




17:40, 25.08.2020

Alimentele care îți reduc colesterolul. Grăsimea care îți face bine, de fapt, și tu nu vrei să o mănânci

Grăsimile constituie o sursă importantă de energie pentru organismul nostru, însă în cantități prea mari acestea ar putea deveni dăunătoare. Care sunt alimentele pe care le putem consuma pentru a evita grăsimile…




14:12, 28.05.2020

Scorțișoara – tipuri, beneficii și proprietăți. Cum se consumă scorțișoara

Scorțișoara este unul dintre cele mai apreciate condimente. Este folosită adesea pentru aromatizarea preparatelor culinare, implicit a deserturilor, dar este utilizată și pentru tratarea ori prevenția mai multor…




19:34, 23.03.2020

Coronavirus. Săpunul atacă învelişul lipidic al virusului

„Vă pup pe suflet” este metafora născută din pieptul meu acum câţiva ani şi îndrăgită repede de români. N-am bănuit că ea sfidează coronavirusul, căpcăunul cel uşor contaminant, care a dus la...




13:23, 20.01.2020

A crescut consumul produselor de origine vegetală

Consumul mediu net zilnic pe locuitor a fost constituit, în anul 2018, în proporţie de 60,1% din produse de origine vegetală şi de 39,9% din produse de origine animală, conform cercetării statistice "Disponibilităţile…




17:05, 26.08.2019

Ceai de ghimbir – beneficii și rețetă. Cum faci cel mai bun ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este recomandat și utilizat de mii de ani drept un remediu eficient pentru o serie de afecțiuni. Un adjuvant natural pentru combaterea indigestiei, pentru a scăpa de migrene, dar și pentru a vindeca…




07:35, 18.06.2019

Obezitatea apare din ce în ce mai frecvent la vârste tinere. Câte grăsimi ar trebui să consume copiii

Lipidele sunt macronutrienţi care asigură o bună parte din energia necesară funcţionării organismului. Ele joacă şi un rol important în procesele de apărare a organismului în faţa infecţiilor, în modularea funcţiei…




15:24, 07.01.2019

Ce să mănânci ca să slăbești sănătos

Lista principală a alimentelor care te ajută să slăbești sănătos. Alimente care conțin fibre Cea mai importantă categorie de alimente din alimentație sunt alimentele care conțin fibre. Fibrele se găsesc în fructe,…