Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:00, 14.12.2023

Care este, de fapt, diferența dintre caltaboș și lebăr? Mulți români nu știu răspunsul

Când vorbim de caltaboș și lebăr, este aproape clar că diferența stă în detalii și tehnici adaptate zonelor si culturilor din care provin, dar în esența aparțin aceleiași familii.Potrivit tradițiilor din Banat,…




16:06, 24.12.2022

Lebăr de casă, rețeta cu care îi vei surprinde pe invitați. Platouri de Crăciun deosebite

Platouri de Craciun gustoasePentru a atrage privirile tuturor si mai ales pentru a te bucura de laude din partea celor dragi, va trebui sa ii surprinzi cu niste platouri de Craciun asa cum nu au mai mancat. De…




06:30, 23.12.2021

Cum se prepară toba şi lebărul, cele mai apreciate bucate de pe masa de Crăciun

Toba şi lebărul sunt preparatele cu cea mai mare căutare în carmangerii, mai ales acolo unde clienţii ştiu că produsele sunt naturale şi făcute ca în gospodăria bunicilor. Pentru a face cererii, în micile fabrici…




10:05, 21.12.2021

Rețete de lebăr pentru Crăciun

Cu siguranță ai auzit (dacă nu ai mâncat) până acum de leber. Este un preparat care nu lipsește de pe masa românilor de Crăciun și este, de fapt, un pateu de ficat pus într-un intenstin. Lebărul este delicios,…




09:35, 21.12.2020

„Porcăriile“ românilor: cum se prepară caltaboşul, toba, lebărul şi sângeretele

Chiar dacă astăzi cei mai mulţi preferă să le cumpere din magazine sau de la producători, nu cu mult imp în urmă aceste preparate se făceau aproape în orice gospodărie. Fiecare are un specific şi o reţetă în funcţie…




21:36, 19.12.2020

Cum se prepară corect lebărul. Reţeta tradiţională

Ingrediente lebar:1 kg de ficat de porc 1 kg de guşă de porc 1 inima de porc 2 rinichi de porc 2 metri de mate groase de porc 1 ceapă 2 foi de dafin 1 crenguţa de cimbru 1 linguriţă de piper boabe 1 linguriţă de…




13:15, 19.12.2020

Și tu faci greșeala asta! Așa se păstrează corect slănina, șunca, cârnații, lebărul sau caltabosii în frigider

Sărbătorile bat la ușă și mai toți românii au pregătit preparate tradiționale pentru masa de sărbători, dar și iarnă. Slănina, Șunca, cârnații sau lebărul stau frumos la afumătoare sau la sărat. Cel mai bine aceste…




21:57, 22.12.2019

Cârnaţii, toba, lebărul şi caltaboşul aduc beneficii incredibile organismului! Ce preparate tradiționale sănătoase poți găti de Crăciun

Produsele de sezon pot fi delicioase, dar trebuie consumate cu grijă. Dacă suntem cumpătaţi, medicii spun că putem avea parte de mai multe beneficii. Atenţie, însă, la produsele afumate! Ele nu sunt tocmai sănătoase,…




16:07, 16.12.2019

Învață cum se prepară corect lebărul de porc. Rețetă excepțională pentru Crăciun

Lebarul (germ. Leberwurst) este un alt preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe – in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa diverse retete si foarte popular in…




12:22, 20.08.2019

Şase produse tradiţionale din carne de porc realizate de un producător din zona Bucureştiului, atestate de Ministerul Agriculturii

Produsele atestate sunt: caltaboş ţărănesc meşteşugari de gusturi, tobă ţărănească meşteşugari de gusturi, drob de casă meşteşugari de gusturi, cârnaţi măcelăreşti meşteşugari de gusturi, cârnaţi ţărăneşti meşteşugari…




11:08, 13.12.2018

Lebăr. Aceasta este reţeta veche a bunicii! Ingredientul care dă tot gustul

Lebărul este un alt preparat tradițional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe bază de organe, în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse rețete și foarte popular în multe…




04:28, 13.12.2017

Secretele maioşului, lebărul în varianta ardelenească. Trucul care dă compoziţiei un gust impresionant

Românii gătesc multe mâncăruri tradiţionale în preajma sărbătorilor de iarnă, însă când vine vorba de lebăr, mai degrabă preferă să îl cumpere decât să îl pregătească. În realitate, preparatul nu este deloc greu…




06:30, 08.12.2017

Cum se face lebărul, cârnatul de casă care poate fi păstrat chiar şi peste iarnă

Mezeluri de porc făcute acasă sunt la mare căutare în aceste zile. Uica Mihai, cunoscutul bucătar reşiţean, se laudă cu o reţetă de lebăr ca la carte, iar pentru cei care nu ştiu ce e lebărul, bucătarul le dă şi…




02:18, 22.12.2016

Cârnaţi, tobă, caltaboş – trei greşeli băgate-n coş: ce conţin porcăriile “tradiţionale” din supermarketuri

Asociația Pro Consumatori a achiziționat, în prima parte a lunii decembrie a acestui an, preparate din carne fabricate în sistem industrial, specifice Sărbătorii Sfinte a Crăciunului, în vederea realizării unui…




07:53, 21.12.2016

Masa de Crăciun, plină de E-uri

Consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung Pentru majoritatea familiilor, un Crăciun fericit implică obligatoriu o masă îmbelşugată, plină de…




17:08, 20.12.2016

Reteta lebar de casa. Iata cum se prepara cel mai delicios lebar de casa pentru Craciun

LEBĂR REŢETĂ. Lebărul se numără printre preparatele tradiţionale de Crăciun. Acesta se face după taierea porcului, din măruntaie de porc, carne de porc şi condimente. Citește mai departe...




21:23, 17.12.2016

Rețetă | Cum se prepară lebărul de casă

Vesnic prezent pe platourile de aperitive in ziua de Craciun, acest preparat este foarte satios si gustos.  Incearca aceasta reteta de lebar de casa, caci sigur va fi mult mai apreciat ca cel de cumparat. INGREDIENTE…




10:52, 14.12.2016

REȚETĂ: Cum se prepară corect lebărul

Ingrediente: 1 kg de ficat de porc,1 kg de gusa de por, 1 inima de porc, 2 rinichi de porc, 2 metri de mate groase de porc, 1 ceapa, 2 foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, 1 lingurita de piper boabe, 1 lingurita…




10:08, 14.12.2016

Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu

REŢETĂ LEBĂR. Lebărul (germ. Leberwurst) este un preparat tradiţional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe baza de organe - în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse…




20:12, 29.11.2016

Cum se prepara corect lebarul de porc pentru Craciun

  Lebarul (germ. Leberwurst) este un alt preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe – in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa diverse retete si foarte…




13:53, 29.11.2016

Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala

Lebărul (germ. Leberwurst) este un alt preparat tradiţional pe masa de Crăciun. Este un cârnat pe baza de organe - în special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregătit după diverse reţete…