Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:05, 06.07.2023

Poftă de fasole verde: bogată în vitamina C și betacaroten, ajută la combaterea inflamației și este o sursă bună de acid folic și potasiu

Ușor călită cu unt și usturoi sau într-o salată ceva mai elaborată, fasolea verde își face cu siguranță apariția pe multe mese în plină vară. Nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă, ca să nu mai vorbim că e accesibilă…




11:45, 05.07.2023

Este incredibil! Ce se întâmplă dacă bei zilnic un pahar de suc de roşii

Roșiile consumate sub formă de suc sau în salate ne protejează de radicalii liberi şi luptă împotriva bolilor. Ce se întâmplă însă dacă bem zilnic un pahar cu suc de roșii. În primul rând, ne oferă o mare varietate…




09:51, 30.05.2023

De ce nu se mănâncă niciodată legumele goale. Ce trebuie să adaugi pentru efecte benefice asupra sănătății

Betacarotenul și licopenul, prezenți în plante, sunt fitonutrienți liposolubili, adică nu pot fi absorbiți și folosiți în organism decât în prezența grăsimii. De aceea, spune dr. Mihaela Bilic, la orice salată…




12:30, 29.05.2023

Fructe și legume bogate în betacaroten

Betacarotenul este un pigment puternic antioxidant, care se regăsește în mai multe fructe și legume și care este transformat de organism în vitamina A, esențială pentru sănătate. De aceea, medicii recomandă consumul…




17:16, 07.08.2021

Adevărul despre nectarine. Un nutriţionist spune marele secret despre aceste fructe

Nectarinele au pulpa roșie, galbenă sau albă și sunt o sursă de vitamine A și C. În plus, vitamina A are efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumate frecvent substanțele din nectarine întârzie procesul…




15:05, 05.05.2021

Sfaturile medicului dermatolog pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Primele semne de îmbătrânire ale pielii apar de la vârsta de 25 de ani, iar după 40 de ani, luminozitatea tenului începe să dispară. Știm că modul de viață pe care îl avem, alimentația și expunerea la factorii…




22:35, 04.02.2021

Beneficiile consumului de alimente galbene si portocalii

Specialistii spun ca atunci cand ne alegem fructele si legumele trebuie sa tinem cont de culoarea lor, informeaza observatornews.ro.Alimentele galbene si portocalii imbunatatesc vederea, ajuta epiderma sa se regenereze…




11:10, 16.09.2020

Cele mai importante vitamine recomandate toamna - medic rus

BUCUREŞTI, 16 sept – Sputnik. Imunologul rus Marina Apletaïeva a menţionat care sunt vitaminele capabile să asigure funcționarea normală a organismului la începutul toamnei. © Fotolia / Bits and SplitsCele mai…




22:20, 02.09.2020

Prunele, surse bogate de betacaroten si vitamina E. Ce beneficii aduce consumul acestora

Prunele sunt surse bogate de betacaroten si vitamina E, doua vitamine importante in mentinerea sanatatii ochilor. Antioxidantii puternici din aceste fructe ajuta la eliminarea celulelor deteriorate care afecteaza…




19:24, 21.07.2020

Fructul cu cele mai puţine calorii, perfect pentru dietele de vară

Deşi sunt cunoscute de toată lumea, nu mulţi ştiu ce beneficii au pentru corp. Caisele sunt niște fructe delicioase, des întâlnite la noi, care reprezintă desertul perfect pentru vară. Acestea au puține calorii…




05:18, 01.07.2020

Nectarina previne anemia şi obezitatea la copii

Similare piersicilor și prunelor, nectarinele sunt fructe gustoase care aparțin familiei Rosaceae.Sunt fructe cu un conţinut de aproape 90% apă şi o sursă de vitamine şi minerale importante, cu efect revigorant…




05:02, 07.05.2020

Rolul legumelor în alimentaţia noastră

Rolul legumelor în alimentaţia noastră este foarte important. Legumele sunt foarte bogate în fibre şi foarte sărace în grăsimi. Nenumăratele tipuri de legume pot fi împărţite în două categorii principale: legumele…




14:45, 14.11.2019

Morcovul, leguma cu puteri magice

Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive. Multitudinea de vitamine şi minerale conţinute de această legumă o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului. Din cele mai vechi timpuri,…




14:05, 29.08.2019

Ceai de gălbenele – cum se prepară și ce beneficii are

Florile de gălbenele sunt utilizate de mii de ani în medicină, dar și în cosmetică, datorită beneficiilor impresionante. Denumite și “flori de aur”, gălbenelele se folosesc adesea atât pentru uz intern, cât și…




13:35, 25.06.2019

STIL DE VIAŢĂ Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Fructe de vară, galben-portocalii, benefice sănătății

Betacarotenul este pigmentul care dă culoarea roșu-portocalie, fiind un precursor al vitaminei A, organismul transformând betacarotenul în vitamina A (retinol). Avem nevoie de vitamina A pentru menținerea sănătății…




22:45, 17.05.2018

Nectarinele au un continut mai mic de calorii decat piersicile

Nectarinele au un gust foarte asemanator cu cel al piersicilor, putin mai acid insa. Spre deosebire de piersici, nectarinele nu trebuiesc curatate de coaja inainte de a fi consumate ori gatite. Reprezinta o sursa…




10:26, 05.03.2018

Sucul de morcov – „aur de 24 de carote”

Morcov, țelină, lămâie, portocală, măr și ghimbir – iată rețeta mea de vindecare și de ridicare a nivelului de energie, atunci când parcă nimic nu-mi era de folos. Am rămas cu gândul la morcovi și la necesitatea…




22:56, 23.02.2018

Portocala, uimitoare in tratamentele de infrumusetare

Portocalele contin vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu, avand un rol important in dezvoltarea sistemului imunitar al organismului, iar prin antioxidantii componenti reduc efectele imbatranirii.Mineralele…




14:04, 16.01.2018

Portocalele potejeaza sanatatea pe timpul iernii. 5 beneficii uimitoare

Portocalele potejează sănătatea pe timpul iernii. 5 beneficii uimitoare Portocalele mancate regulat te pot ajuta sa-ti protejezi sanatatea pe timpul iernii. Afla de ce este bine sa mancam portocale iarna si care…




11:32, 26.11.2017

Antiiflamator şi antioxidant, dovleacul reglează valoarea glicemiei în sânge

Puteţi să pregătiţi dovleacul în diverse moduri. Fie copt, stropit cu scorţişoară, la o cină târzie, fie în plăcinte, în supe creme sau în sucuri de legume. În această perioadă…




23:19, 22.11.2017

Nectarinele sunt recomandate persoanelor care sufera de bronsita cronica sau de astm

Nectarinele au un gust foarte asemanator cu cel al piersicilor, putin mai acid insa. Spre deosebire de piersici, nectarinele nu trebuiesc curatate de coaja inainte de a fi consumate ori gatite, informeaza Agerpres.ro…




11:35, 10.07.2017

Cartofii dulci (batatele) - 5 beneficii pentru sanatate

Cartofii dulci (batatele) - 5 beneficii pentru sănătate Batatele, denumite si igname, sunt o cultura excelenta si ieftina pentru a o avea la indemana. Batatele au un continut superior de fibre Batatele contin aproape…




10:58, 21.06.2017

TOP 5 motive ca sa mananci mai des visine

TOP 5 motive ca să mănânci mai des vişine Aceste fructe micuţe de culoare roşu închis strălucitor sunt mai mult decât o gustare fresh într-o zi călduroasă de vară. Ajută la refacerea ţesutului muscular, fiind de…




00:08, 13.06.2017

De ce este bine sa consumam morcovi

Morcovii sunt bogati in betacaroten, iar cu cat morcovul este mai oranj, cu atat este mai bogat in betacaroten. Studiile arata ca morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, mamar si de colon cu pana…




23:17, 27.05.2017

Căpșunele și cireșele, medicamente naturale. Cele mai gustoase fructe de sezon scad colesterolul, cresc imunitatea și țin cancerul departe

Beneficiile căpșunelor și cireșelor. Adevărate bombe de vitamine și antioxidanți, delicioasele fructe previn bolile bolile cardiovasculare și cancerul, așa că nu e greșit să le consumi intensiv, câtă vreme e sezonul…




04:22, 19.10.2016

Cu ce hrănim „organul ascuns“ ca să funcţioneze optim. Cele mai sănătoase alimente pentru o digestie ca la carte

Pancreasul, localizat în cavitatea abdominală, mai exact sub ficat, între stomac şi coloana vertebrală, produce sucuri şi enzime spre intestin, unde se amestecă cu alimentele. Enzimele digeră grăsimile, proteinele,…




11:58, 10.08.2016

Băutura care îţi menţine bronzul până la iarnă

Menţine pigmentul pielii prin alimentaţie Cea mai eficientă metodă pentru a-ţi păstra bronzul este o dietă bazată pe alimente colorate, bogate în betacaroten, cum sunt morcovii, roşiile, ardeii graşi, cartofii…




17:03, 18.07.2016

Legumele portocalii, leac pentru diferite afecțiuni

Betacarotenul conţinut de legumele portocalii face din acestea un adevărat medicament natural, deloc costisitor. Acestea sunt şi o sursă importantă de minerale şi vitamine, scrie clicksanatate.ro. Iată cum te pot...




10:24, 13.07.2016

Beneficiile MIRACULOASE ale nectarinelor! Ce trebuie să ştii despre aceste fructe

Despre nectarine, fructe savuroase și aromate de vară, se spune că au fost atât de apreciate încât numele lor se trage de la "nectarul zeilor". Nectarinele sunt o sursă de vitamine A și C. În plus, vitamina A are…




18:03, 23.06.2016

Lucruri mai puţin cunoscute! Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi

Fie că ne referim la roşie ca legumă sau ca fruct, nu este nicio îndoială că este un super-aliment care ar trebui mâncat cât mai des de majoritatea oamenilor. Specialiştii numesc roşia "aliment funcţional", adică…