Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sunt și virusuri care ar putea fi folosite în tratamentul cancerului

Publicat:

Virusurile, acești agenți infecțioși, considerați dușmanii publici nr.1, par sa aiba și capacitatea de a deveni aliați contra unor forme de cancer. Este ceea ce demonstreaza un grup de cercetatori americani, care au studiat posibilitatea combinarii terapiilor clasice cu ingineria genetica in tratamentul unor cancere, anunța Futura sante. Virusurile oncolitice, virusuri care omoara celulele canceroase, sunt descrise inca din 1904, in cazul unui pacient cu leucemie mielioida in remisie dupa ce facuse gripa. Indiferent ca sunt mutante sau de tip salbatic, aceste virusuri au avantajul de a se replica…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un cercetator franco-canadian recompensat cu ”Oscarul pentru știința” pentru tratamentul science-fiction contra cancerului

00:15, 15.04.2024 - Michel Sadelain, inginer genetician franco-canadian, a primit un ”Oscar pentru știința”, pentru cercetarile sale care au facut posibila programarea celulelor sistemului imunitar pentru a lupta impotriva cancerului. Cercetatorul a fost distins cu Premiul Breakthrough – un Oscar pentru știința – in cadrul…

Soft bazat pe inteligența artificiala care va fi folosit in tratamentul cancerului, realizat in Romania

11:15, 12.04.2024 - O echipa de ingineri, specialiști in business și medici radioterapeuți din Cluj a dezvoltat un program performant care iși propune sa faca tratamentul cancerului mai rapid și mai accesibil, informeaza TVR. Programul, bazat pe inteligența artificiala, reduce timpul pentru imagistica medicala de la patru…

S-a semnat contractul pentru primul aeroport privat din Romania!

07:55, 20.03.2024 - A fost semnat contractul pentru construcția Aeroportului Alexeni, primul aeroport privat din Romania! Situat in județul Ialomița, proiectul presupune o investiție de 400 de milioane de euro și se estimeaza ca va fi finalizat in patru ani. Proiectul va fi dezvoltat de un consorțiu condus de Avant Airports…

Rolul chirurgiei robotice in tratamentul cancerului de rect

10:20, 15.03.2024 - Cancerul de rect este unul din cele mai frecvente tipuri de boala oncologica a tubului digestiv, fiind adesea vazut ca o forma de cancer colorectal. Specific pentru cancerul de rect este localizarea joasa a tumorii maligne, care o face foarte greu accesibila prin metodele chirurgicale clasice. Din acest…

De ce este importanta preventia in tratamentul cancerului mamar?

15:31, 22.02.2024 - Cancerul mamar este o afectiune grava, ce poate ameninta viata unei femei. Tratamentul acestei boli este de asemenea unul anevoios si poate lasa urme si fizice dar si psihologice. Toate acestea din cauza faptului ca boala nu ne ofera semnale ale prezentei sale in corp, atunci cand se afla la inceput.In…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Condițiile in care șoferii pot sa circule cu anvelope de vara și iarna

13:20, 03.02.2024 - Șoferii pot sa circule cu anvelope de vara și iarna, insa, in anumite condiții. Noul Cod Rutier 2024 permite acest lucru, doar daca sunt respectate unele reguli specifice. Obligația șoferilor de a circula cu anvelope de iarna din luna noiembrie pana la final de martie a fost in vigoare pana in 2011.…


Ce parere ai despre aceasta stire?