Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:06, 19.04.2022

Reţete de cozonac de Paşte. Până acum ai făcut greşit cozonacul. Greşeala pe care gospodinele o fac

Reţete de cozonac de Paşte. Ingrediente pentru aluat1 kg făină albă500 ml lapte50 g drojdie1 ou mic, amestecat cu 4-5 linguri lapte, pentru uns2 linguri ulei1 linguriţă sare300 g zahăresenţă de rom şi vanilie200…




16:31, 19.04.2022

Ce tip de ouă se folosesc la cozonac. Greșeala frecventă care poate strica aluatul 

Foloseste doar oua de gaina pentru cozonac. Ouale de rata sau de gasca sunt prea dense si nu vor lasa aluatul sa creasca pufos.In plus, ouale abia scoase din frigider sau laptele rece vor impiedica aluatul sa creasca…




09:06, 19.04.2022

Pască cu smântână. Cum să îți iasă cea mai cremoasă prăjitură de Paște

Pasca cu smântână este un desert ideal pentru Paște, ca alternativă la clasica pască. Această prăjitură se face cu smântână, detaliu care o face extrem de cremoasă și delicioasă. Pentru această rețetă, ai nevoie…




15:35, 15.04.2022

Sarmalele: 3 trucuri pentru a le prepara perfect

Sarmalele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din România și puțini se află printre cei care ar refuza o porție de sarmale aburinde, acoperite cu smântână. Deși acest fel de mâncare este considerat…




16:56, 17.03.2022

Evreii sărbătoresc Purim

Ambasada Israelului la București și, implicit, ambasadorul acesteia, Excelența Sa, David Saranga, sunt în sărbătoare. De ieri seară, 16 martie, până în seara asta, 17 martie, se sărbătorește Purim. Este un prilej…




12:25, 17.02.2022

Tapițeria – arta de a „îmbrăca” mobilierul 

Prin tapițerie se înțelege folosirea materialelor textile și a diverselor umpluturi pentru a defini piese de mobilier, confecții, saltele, huse și chiar interiorul autoturismelor. O parte specială o reprezintă…




20:05, 11.02.2022

Pasteis de nata, cel mai iubit desert portughez. Cum se face

Dacă ai petrecut ceva timp în Portugalia, ai întâlnit, fără îndoială, emblematicele pasteis de nata. Acestea tarte cu margini crocante și centrul cremos și suprafețele atent caramelizate. În capitală și în întreaga…




17:55, 01.02.2022

Târgu Jiu: Au fost reluate lucrările la varianta ocolitoare

Au fost reluate lucrările la Varianta de Ocolire a municipiului Târgu Jiu. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri Craiova, în această perioadă antreprenorul Secol efectuează următoarele tipuri de lucrări:– la…




16:25, 01.02.2022

Alegerea pernei corespunzătoare stilului tău de somn. De ce nu trebuie subestimată importanța acestui articol de pat?

Pernele nu sunt articolele pentru pat pe care să le schimbăm des, dar dacă dorești un somn fără întreruperi, atunci perna aplatizată și uzată nu este mediul favorabil acestui scop. De asemenea, chiar dacă perna…




14:25, 18.01.2022

Ardei umpluți ca în Moldova. Ce ingrediente inedite pun gospodinele de aici

Cum se prepară ardei umpluți ca în Moldova. Ți-am pregătit două rețete extrem de gustoase, una cu umplutură de legume și orez și alta cu umplutura clasică de carne tocată. Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare…




19:00, 16.01.2022

REŢETA ZILEI: Cumaci - pîine cu umplutură de brînză

Mod de preparare: Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l…




10:00, 02.01.2022

GastroArt: Crap umplut (reteta din 1931)

Crapul pentru umplut se curata, se scot maruntaiele si se spala.Umplutura se face astfel: se da nucile prin masina adaugam un ou, stafide, orez fiert de mai inainte putin, putina verdeata, piper si sare.Cu aceasta…




15:15, 22.12.2021

Rețetă de cozonac tradițional pas cu pas (VIDEO)

Cozonacii nu lipsesc de pe mesele românilor în perioada de sărbători. Gospodinele încearcă an de an să nimerească cea mai bună rețetă de cozonac tradițional. În articolul următor vă prezentăm care este rețeta de…




19:00, 20.12.2021

Cozonac Babka. Cum se face și de unde provine desertul

Babka este un cozonac cu origini evreiești. Un desert undeva între pâine și prăjitură, numele său provine de la „babcia”, un termen slav pentru “bunica”. „Acest nume a fost derivat deoarece laturile canelate ale…




13:55, 14.12.2021

De ce trebuie să ungi ardeii grași înainte de a pune umplutura în ei. Așa faci cea mai bună mâncărică!

Mulți români adoră să servească ardei umpluți, însă, de multe ori, textura pe care o are această mâncare nu iese chiar așa de bine. Legumele ar trebui să fie unse înante ca umplutura să fie adăugată, însă multe…




12:05, 13.12.2021

Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021

În ediția din 12 decembrie 2021, de la Neatza de Weekend, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a a preparat o rețetă de Chifle cu umplutură de pizza. Este o rețetă de pe Tick Tock pe care i-a sugerat-o Cuza.




16:35, 10.12.2021

Care sunt, de fapt, diferențele între sarmalele moldovenești și cele muntenești

Bucătăria moldovenească și cea muntenească nu trebuie comparate, căci diferențe sunt mari, iar cel mai bun exemplu sunt chiar sarmalele, unul dintre cele mai renumite feluri de mâncare. Care sunt, de fapt, diferențele…




20:41, 09.12.2021

Plăcinte ultrarapide „poale-n-brâu” la tigaie, în 30 de minute - Secretul pe care nimeni nu-l dezvăluie

Ingrediente pentru aluat1-2 ouă1 cană de lapte bătut1 lingură de uleiun vârf de sarepraf de copt (1 pliculeț)făină - se pornește de la 2 căni, apoi se adaugă „cât cuprinde”, pentru a se putea frământa aluatulImportant!…




18:36, 14.11.2021

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu mere

Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Umplutura se pune pe foaia de aluat grămăjoare nu prea mari, foaia se taie pă-trăţele, colţurile pătrăţelelor se ung cu…




12:15, 09.11.2021

Tartă rustică cu struguri - desert care îți lasă gura apă

Dacă îți plac strugurii și nu prea știi în ce rețete să-i încadrezi, indiferent de ce culoare au, atunci îți recomandăm să încerci această tartă. Lab sigur îți va plăcea. Preparatul…




17:06, 14.10.2021

Cum să alegi geci pentru sezonul rece, pentru întreaga familie

Odata cu venirea sezonului rece toata lumea este in cautarea gecii perfecte pentru toamna si iarna. Insa tu stii cum sa alegi cu adevarat o geaca buna? Stii la ce trebuie sa fii atent pentru a te asigura ca geaca…




00:45, 30.09.2021

În zona alunecării masive de teren de pe muntele Sorica, lucrările de protecţie a malurilor pârâului Azuga încă nu s-au finalizat!

Deși, în iunie 2020, CNI anunţa semnarea contractului, acum este în derulare o nouă licitaţie, pentru lucrări suplimentare Violeta Stoica A trecut un an și jumătate de la cea mai mare alunecare de teren din județul…




16:21, 23.09.2021

6 sfaturi pentru a alege cea mai bună lenjerie de pat

Cumpărăturile pentru lenjerii de pat sunt o sarcină plictisitoare – de aceea am prezentat tot ce trebuie să știți despre cumpărarea de cearșafuri, perne, cuverturi de pat și multe altele în acest articol. Vă vom…




18:35, 15.08.2021

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu brînză de vaci

Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat (varianta veche) se pun cate 5-8 împreună, ungîndu-le bine cu ulei sau cu unt topit. Umplutură se pune pe…




06:40, 26.07.2021

Efectul "oglindă" din apelurile video și intervențiile estetice al generațiilor Millennials și Z

A vorbi despre medicina estetică de la distanță, fără a vedea, este un exercițiu dificil. Din acest motiv, Congresul SIME (Societatea Italiană de Medicină Estetică) s-a desfăşurat la Roma, cu toate măsurile de…




13:00, 12.06.2021

Avansează lucrările pe centura de sud a Timișoarei. Imagini de pe șantier

Pe lângă lucrările la podețe și viitoare poduri sau pasaje de pe traseul variantei de ocolire Timișoara Sud, echipele antreprenorului Tirrena Scavi au lucrat, în ultima săptămână, la terasamente. Astfel, potrivit…




12:10, 28.04.2021

Pască poloneză. Cum prepari cel mai iubit desert de Paște

Cu toții iubim desertul tradițional de Paște. Pasca poloneză este o variantă îmbunătățită, care conține blat de ciocolată, dar și glazură. Este o reinterpretare a clasicului desert pascal și cu siguranță va fi…




09:06, 27.04.2021

Cozonac cu ciocolată. Rețeta care nu dai greș niciodată

Nu există sărbătoare fără cozonac la români. Unde mai pui dacă e cozonac cu ciocolată? Îți vei surprinde toată familia și invitații. Ți-am pregătit rețeta ideală pe care să o pregătești de Paște. Cozonacul este…




16:05, 26.04.2021

Cozonac cu aluat opărit. Secretul prin care îl păstrezi proaspăt mai mult timp

Cu siguranță ți s-a întâmplat să faci cozonac și să nu mai aibă același gust și aceeași textură zilele următoare. Asta e pentru că nu ai încercat rețeta de cozonac cu aluat opărit.  Cuprins: Despre cozonacul cu…




09:50, 22.04.2021

Cozonac cu nutella. O alternativă delicioasă la rețeta clasică cu nucă și cacao

Dacă vrei să faci cozonac cu nutella, trebuie să știi că acest desert va câștiga detașat în fața clasicelor rețete de cozonac cu rahat sau a celei cu nucă și cacao. Crema de nutella este bogată și extrem de gustoasă,…