Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt, de fapt, diferențele între sarmalele moldovenești și cele muntenești

Publicat:

Bucataria moldoveneasca și cea munteneasca nu trebuie comparate, caci diferențe sunt mari, iar cel mai bun exemplu sunt chiar sarmalele, unul dintre cele mai renumite feluri de mancare. Care sunt, de fapt, diferențele intre sarmalele moldovenești și cele muntenești? In primul rand, bucataria moldoveneasca se caracterizeaza prin mancaruri fine, care au la baza carnea de pasare și peștele, dar și carnea de porc, vita, oaie, vanat, precum și legumele, laptele, ouale și branzeturile. Care sunt, de fapt, diferențele intre sarmalele moldovenești și cele muntenești Pentru a prepara sarmale dupa rețeta…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Metoda naturala a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de daunatori

23:01, 24.04.2024 - Ce este apa cu cenușaApa cu cenușa reprezinta o metoda de fertilizare folosita de generații, recunoscuta pentru eficacitatea sa in imbogațirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest amestec simplu, dar puternic, ajuta la fortificarea plantelor impotriva bolilor și daunatorilor.Cum…

Secretul gradinarilor: cu ce trebuie sa stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari

20:56, 24.04.2024 - Momentul ideal pentru tratamentExperții afirma ca tratamentul plantelor ar trebui sa se faca in timpul fructificarii active, mai exact cand tomatele incep sa se inroșeasca. Aceasta este faza in care plantele pot beneficia cel mai mult de pe urma nutrienților adaugați.Ingrediente necesare pentru amestecul…

Ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Nu iti mai incarci organismul astfel, carnea este secretul

18:25, 23.04.2024 - Nu poate exista masa de sarbatori fara acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptura de miel poate fi destul de grea pentru stomac și intregul aparat digestiv. Afla, din randurile de mai jos, ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Secretul: carnea. Un truc…

Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paște. Rețeta, pas cu pas

10:51, 11.04.2024 - Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta rețetaPentru aceasta rețeta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:- 1 kg ficat de pui- 50 de grame de ciuperci- 3-4 linguri de ulei- 500 g piept de pui- 3 legaturi de ceapa verde- 1 legatura de usturoi verde- 1 legatura mare de marar- 3 oua- Sare- Piper-…

Cum ții la distanța pofta de dulce? Iata 5 gustari sanatoase care inlocuiesc dulciurile

18:21, 18.03.2024 - Pofta de dulce poate fi o provocare pentru mulți dintre noi, mai ales atunci cand ne straduim sa menținem o alimentație sanatoasa și echilibrata. Cu toate acestea, exista numeroase gustari sanatoase și delicioase care pot satisface aceasta pofta, fara a compromite obiectivele noastre de sanatate. In…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…


Ce parere ai despre aceasta stire?