GastroArt: Crap umplut (reteta din 1931)
Publicat:Crapul pentru umplut se curata, se scot maruntaiele si se spala.Umplutura se face astfel: se da nucile prin masina adaugam un ou, stafide, orez fiert de mai inainte putin, putina verdeata, piper si sare.Cu aceasta umplutura umplem crapul si l coacem si apoi il punem intr o tava, turnam peste el unt de lemn incins si l dam la cuptor.Apoi se seveste taindu l in bucati ca un peste, prajit ca o friptura.Cantitati: 1 crap mic, 1 de untdelemn, 200 gr. orez, 15 gr. stafide, 20 gr. nuci, 5 gr. zahar, 2 ...
Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…
Sursa articol: ziuaconstanta.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta de pasca cu branza zburata a bucataresei Sanda Marin
11:15, 02.05.2024 - Rețeta speciala de pasca cu branza zburataPentru inceput, se pregateste umplutura. Se pun intr-o oala de lut 2 litri de lapte, peste care se toarna smantana. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarna in strecuratoare si se lasa o jumatate ora sa se scurga.Iese astfel o branza dulce, care se trece…
Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști
13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…
Rețeta de ardei umpluți cu hrișca și legume. Preparatul delicios pentru post
12:45, 06.04.2024 - Rețeta de ardei umpluți este una clasica și foarte simpla, iar in perioada de post de poate adapta dupa preferințele fiecaruia. Umplutura folosita este compusa din legume și hrișa, o cereala bogata in proteine, cu un gust asemanator nucilor.
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)
19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…
Rețeta de prajitura cu kiwi și portocale. Desertul cu care vei reuși sa-i surprinzi pe cei dragi
10:10, 09.02.2024 - Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci gatește prajitura cu kiwi și portocale. Este un desert simplu și gustos, care va reuși sa-ți incante papilele gustative. Acest preparat va reuși cu siguranța sa te surprinda. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul…
Rețeta de salata de fructe – cum faci un desert sanatos
19:35, 04.02.2024 - Salata de fructe este un desert delicios și racoritor și, in același timp, o sursa minunata de vitamine și minerale. Descopera unele dintre cele mai apreciate rețete de salata de fructe, pentru a te bucura de acest desert in orice anotimp.De ce este bine sa consuma fructe și cateFructele nu sunt doar…