Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cozonac Babka. Cum se face și de unde provine desertul

Publicat:

Babka este un cozonac cu origini evreiești. Un desert undeva intre paine și prajitura, numele sau provine de la „babcia”, un termen slav pentru “bunica”. „Acest nume a fost derivat deoarece laturile canelate ale prajiturii, formate intr-o tava tradiționala poloneza, aminteau de fusta unei femei batrane și/sau deoarece bunicile erau cele care faceau acest deliciu”, a scris istoricul culinar in of . Cuprins: Despre babka Sfaturi și trucuri pentru un reușit Rețeta babka Ingrediente Mod de preparare Intinderea aluatului babka Babka…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de prajitura cu cireșe și ricotta. Desertul perfect pentru acest sezon

10:20, 14.05.2024 - Cireșele sunt fructele sezonului, iar din acest motiv ți-am pregatit o rețeta de prajitura cu cireșe și ricotta. Vei reuși sa-i surprinzi pe cei dragi cu acest preparat delicios. Este un desert care va reuși sa-ți incante papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de…

Daca te-ai saturat de cozonacul clasic de sarbatori poți alege BABKA! O cofetarie turdeana prepara aceasta specialitate!

09:11, 29.04.2024 - Se apropie sarbatorile pascale și cu siguranța fiecare dintre noi am intrat deja in „febra cumparaturilor”. De pe masa de sarbatoare nu trebuie sa lipseasca nici tradiționalul cozonac. Totuși pentru cei care vor sa renunțe la el exista o varianta de cozonac insiropat, numit BABKA iar o cofetarie turdeana…

Rețeta de pandișpan cu fructe de padure. Desertul simplu și rapid pe care il vei adora

11:25, 31.03.2024 - Pentru ca ne aflam in perioada de post a Paștelui, noi iți propunem un desert specific acestei perioade. Este vorba despre o rețeta de pandișpan cu fructe de padure. Aceasta prajitura este, de fapt, un desert simplu și rapid, pe care cei dragi il vot adora. Nu vei petrece prea mult timp in bucatarie…

Rețeta de chec cu vișine de post. Desertul rapid și simplu, specific perioadei in care ne aflam

10:05, 30.03.2024 - In cazul in care te numeri printre persoanele care se afla in perioada postul de dinaintea Paștelui, sigur ai nevoie de o lista variata cu preparate, atat feluri de mancare, cat și deserturi, pentru a trece cu brio aceasta perioada de curațare sufleteasca. Noi iți propunem sa incerci și rețeta de chec…

Rețeta de prajitura cu nuca și banane de post. Desertul specific perioadei in care ne aflam

19:51, 28.03.2024 - Daca te numeri printre persoanele care se afla in perioada postul de dinaintea Paștelui, sigur ai nevoie de o lista variata cu preparate, atat feluri de mancare, cat și deserturi, pentru a trece cu brio aceasta perioada de curațare sufleteasca. Noi iți propunem sa incerci și rețeta de prajitura cu nuca…

Retete de creme pentru prajituri

10:05, 27.03.2024 - Crema dulce, crema ușor sarata sau crema aromata, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedeta al oricarei rețete de prajituri. Mai jos iți spunem ce rețete de creme pentru prajituri poți face acasa.Prajiturile cu crema la interior sunt printre cele mai consumate deserturi. Nu sunt deloc greu de…

Secretul celei mai gustoase creme de zahar ars cu mere. E delicioasa

15:46, 07.03.2024 - Crema de zahar ars este un desert foarte delicios care, pentru mulți dintre noi, ne aduce aminte de copilarie. Puteți incerca urmatoarea rețeta de crema de zahar ars cu mere. Este foarte delicioasa. Rețeta crema de zahar ars cu mere Crema de zahar este este un desert iubit de mulți oameni. Merele din…

O rețeta inedita. Cum se face omleta in borcan - VIDEO

23:55, 28.02.2024 - Se pun intr-un borcan cate doua oua. Se adauga sare și piper. Dupa aceea se pun bucațelele de cașcaval și de bacon sau șunca presata. Se pune capacul borcanul și se amesteca bine. Se pune o oala plina cu apa la fier și de adauga borcanele cu omleta in apa și se lasa la fier, la foc mic, tip de 35 de…


Ce parere ai despre aceasta stire?