Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:27, 18.07.2020

Cum faci grătarul perfect. Ce fel se taie carnea, ce o frăgezeşte şi ce lemne sunt cele mai bune pentru jar

Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase…




08:39, 12.07.2020

Cum faci cele mai gustoase chiftele. Ce se adaugă în carne ca să iasă pufoase şi cât se prăjesc

Cu piure de cartofi alături, chifeluţele sunt un preparat delicios, nelipsit din bucătăria românească. Sunt uşor de preparat şi ies gustoase dacă sunt gătite după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.




02:09, 05.07.2020

Cea mai ieftină reţetă. Cum faci cele mai bune chiftele din cartofi şi ingredientele care fac preparatul delicios

Cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea, un delicios aperitiv se găteşte cât ai clipi. Chiftele din cartofi sunt simple, gustoase şi sănătoase, iar reţeta preparatului o regăsim în lucrarea celebrului…




06:12, 28.06.2020

Cum faci cele mai gustoase pârjoale moldoveneşti. Ce fel de carne se adaugă şi cât de mari se fac

Cu piure de cartofi şi varză murată, pârjoalele bucură şi satură de sute de ani omenirea daco-latină condimentată cu ceva prafuri bulgaro- lingvistice, scria regretatul gastronom Radu Anton Roman  în lucrarea „Bucate,…




14:58, 23.06.2020

Dulceață de nuci verzi, rețeta lui Radu Anton Roman

Dulceața de nuci verzi este o adevărată delicatesă culinară. Gustul fin și inconfundabil al dulceței și textura nucilor plasează acest desert în topul preferințelor gurmanzilor. Dacă vă place dulceața de nuci verzi,…




04:42, 22.06.2020

Cea mai simplă şi sănătoasă mâncare. Cum faci cea mai bună salată de ciuperci, în ce se fierb şi cum prepari sosul

O gustare uşoară şi sănătoasă este salata de ciuperci. Puse la fiert şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate,…




04:30, 09.06.2020

Cum faci cei mai buni dovlecei prăjiţi. Sosul de usturoi care-i face delicioşi

O gustare uşoară şi delicioasă este nelipsita vara de pe mesele românilor. Dovleceii sau vinetele prăjite cu mujdei se prepară rapid. Reţeta gustoasă o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea sa, “Bucate, vinuri…




04:27, 08.06.2020

Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi. Ingredientele secrete care fac mâncarea delicioasă

Un preparat gustos şi săţios, ciorba de cartofi, care se serveşte cu ardei iute şi smântână, se găteşte rapid. Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman - „Bucate, vinuri…




05:04, 01.06.2020

Cea mai ieftină băutură preparată acasă. Cum faci aromata socată şi cât ţii florile la fiert în borcan cu drojdie şi zahăr

Sucul făcut din flori naturale de soc, cu zahăr, lămâie şi puţină drojdie este cea mai sănătoasă băutură preparată în casă. Mai mult decât atât, socata are şi proprietăţi terapeutice. Reţeta băuturii de primăvară…




04:24, 23.05.2020

Cea mai ieftină reţetă: cum faci prazul cu măsline. Condimente care-i dau savoare

O mâncărică delicioasă care poate fi preparată rapid este prazul cu măsline. Cu ingrediente puţine, dar gustoase, dacă este respectată întocmai reţeta gătirii, pe care o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton…




07:58, 17.05.2020

Cea mai gustoasă plăcintă cu carne din 24 de foi. Cât se frământă aluatul şi cu ce se acoperă tava în cuptor

O reţetă delicioasă de plăcintă cu carne regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




06:27, 08.05.2020

Cum faci cei mai gustoşi mititei acasă. Ce condimente dau savoare preparatului şi câte ore se lasă compoziţia la odihnit

Românii pot prepara acasă gustoşii mititei. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).…




05:42, 27.04.2020

Saramura perfectă. Câte minute se frige peştele ca să fie delicios şi de ce nu se curăţă de solzi

Născută pe malul Dunării, saramura are o savoare deosebită. Peştele se frige, fără să fie curăţat de solzi, pe tabla încinsă, acoperită cu sare. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu…




05:02, 16.04.2020

Cum faci cea mai bună friptură de miel. De ce nu se spală carnea şi se şterge cu oţet, cu câtă grăsimea se unge preparatul

În lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman, gospodinele găsesc reţeta fripturii perfecte de miel pe care o vor pune pe masa de Paşte.




04:24, 08.04.2020

Plăcinta cu brânză dulce perfectă. Ce pui în glazură ca să iasă delicioasă şi cât se ţine aluatul la frigider

În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia) găsim reţeta celei mai bune prăjituri. Regretatul gastronom Radu Anton Roman dezvăluie în cea mai importantă lucrare a gastronomiei româneşti…




06:27, 06.04.2020

Cea mai bună mâncare de post. Ce pui în salata orientală ca să iasă delicioasă. Ce fel de cartofi este indicat să foloseşti

Nelipsită în casele românilor în perioada postului, salata orientală este un preparat rapid, ieftin şi sănătos. Secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete a regretatului Radu Anton Roman,…




17:05, 02.04.2020

Drobul tradițional de Paște, după rețeta lui Radu Anton Roman

„Amintire milenară a Paștelui Ortodox, numit pe alocuri plăcintă de cighir, drobul este strofa a patra, cea care se recită după incantația anafurii, clinchetul ușor al ouălor ciocnite și foșnetul pascăi. Carnea…




15:00, 01.04.2020

Pască tradițională de Paște, după rețeta lui Radu Anton Roman

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele trebuie să se gândească de pe acum la cum va arăta masa festivă. Printre alimentele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște este, în mod evident, pasca. Pasca…




17:44, 31.03.2020

Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion

Mulți iubitori ai Deltei Dunării au mâncat, cel puțin o dată, storceac. Rețeta a fost făcută celebră de Radu Anton Roman, deși a schimbat-o puțin, modificându-i și numele, în „storceag”. Astăzi,...




11:44, 30.03.2020

„Cartofi Săraci”, după rețeta lui Radu Anton Roman. Cea mai ieftină și delicioasă mâncare de post

Cartoful se numără printre legumele nelipsite din bucătăria românilor. Îl găsești peste tot, în orice magazin alimentar, este gustos, sățios și îl poți găti în atât de multe moduri, încât nu ai cum să te plictisești…




04:38, 28.03.2020

Cea mai sănătoasă mâncare. Cum faci ciorba de lobodă perfectă, cu ce se drege şi cât se ţine pe foc

Ieftină şi sănătoasă, ciorba de lobodă este un preparat delicios. Gospodinele o gătesc primăvara cât ai clipi. Dacă este preparată după reţete regretatului gastronom Radu Anton Roman, mâncarea iese savuroasă.




04:23, 20.03.2020

Cea mai hrănitoare mâncare. Ce pui în ciorba de salată verde ca să iasă gustoasă. Cât timp se fierbe şi când adaugi omleta

Unul dintre cele mai gustoase şi hrănitoare preparate gătite în România este ciorba de salată verde. Ieftină şi uşor de gătit, delicioasa mâncare se drege cu lapte prins. Reţeta o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul…




04:26, 14.03.2020

Cel mai sănătos preparat. Cum găteşti cea mai bună mâncare de spanac, de ce se pune unt şi cât se ţine pe foc

Aliment hrănitor, bogat în vitamine şi minerale, spanacul se găteşte rapid. O reţetă delicioasă găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).…




10:37, 05.03.2020

Sarmale delicioase de post, după rețeta lui Radu Anton Roman

Celebrul jurnalist, scriitor și realizator de televiziune Radu Anton Roman (19.08.1948 – 29.08.2005) a cochetat și cu domeniul gastronomic în scurta sa viață de 57 de ani. În 1998, a publicat una dintre cele mai…




04:27, 27.02.2020

Cea mai sănătoasă şi ieftină reţetă. Cum faci o pâine bună în casă şi cât laşi la crescut aluatul ca să iasă pufoasă

Pâinea pregătită în casă este sănătoasă şi deosebit de gustoasă. Spre deosebire de cea din comerţ, aluatul nu conţine amelioratori şi E-uri şi poate fi păstrată mai multe zile, fără se se fărâmiţeze. Reţeta preparatului…




04:53, 18.02.2020

Cum faci cea mai sănătoasă pâine de secară. Condimentul care se adaugă obligatoriu pentru un gust deosebit

O pâine gustoasă, fără E-uri, poate preparată în casă de fiecare gospodină. Dacă folosim făină de secară, preparatul va fi mai sănătos. Reţeta pâinii de secară o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom,…




04:23, 16.02.2020

Cum faci cea mai gustoasă carne în untură. Reţeta perfectă, de ce nu se pune ulei la prăjit şi cât se păstrează în cămară

Francezii îi spun confit (iar la dulceaţă ... confiture!) şi o consideră una din cele mai rafinate fripturi. Numai că ei îngroapă în untură spre frăgezire mai mult gâscă şi raţă, şi mai puţin porcul. Bunicile noastre…




04:32, 01.02.2020

Cum faci cea mai bună ţuică fiartă. Ce condimente se adaugă şi în ce se bea

Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripa şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci la oxigenarea sângelui,…




04:34, 26.01.2020

Reţeta desertului perfect. Cum faci cei mai gustoşi papanaşi, cum îi găteşti să nu se sfărâme şi cu ce se ung după fierbere

Radu Anton Roman, regretatul gastronom, le învaţă pe gospodine cum să pregătească papanaşi delicioşi, aşa cum pregăteau femeile de la ţară, pe vremuri, în Muntenia. Pentru un desert perfect trebuie respectaţi întocmai…




04:37, 14.01.2020

Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de burtă, leac pentru mahmureală. De ce se ţine burta în apă rece cu bicarbonat

Ciorba de burtă, preparat delicios, poate fi gătit şi în casă. Iese gustoasă şi reprezintă un tratament natural pentru mahmureala de după sărbători. Reţeta mâncării gustoase o regăsim în cartea regratatului jurnalist…