Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

04:32, 04.01.2020

Cum faci cea mai gustoasă salată de boeuf. De ce se fierb ingredientele separat şi ce fel de cartofi alegem

Salata care însoţeşte mesele festive se prepară uşor, dacă sunt respectaţi paşii gătirii. Reţeta salatei de boeuf o aflăm din lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, a regretatului gastronom Radu Anton…




04:44, 22.12.2019

Secretele piftiei perfecte. Cât usturoi se adaugă şi câte ore trebuie fiartă carnea

Preparat tradiţional, piftia nu lipseşte de pe nicio masă de sărbători. O reţetă delicioasă regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti". Astfel, gospodinele…




10:39, 06.12.2019

Marius Cristian, food-historian și critic de haute cuisine, conferință depre Radu Anton Roman

Cea de-a doua zi a festivalului „Teodorenii" s-a încheiat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu" din Iasi alaturi de îndragitul Marius Cristian, food-historian si critic de haute cuisine, creatorul…




04:47, 02.12.2019

Cea mai ieftină mâncare. Ce se pune în salata de ciuperci ca să fie delicioasă, cât trebuie fierte şi cum se prepară sosul

O salată rapidă, gustoasă şi foarte ieftină se prepară din ciuperci. Fierte şi amestecate cu diverse condimente, ciupercuţele devin un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea…




20:23, 18.11.2019

Sarmale de post din prune uscate, după reţeta lui Radu Anton Roman

Pentru că în perioada postului principala problemă este lipsa ideilor în ceea ce priveşte preparatele din alimente permise, o opţiune interesantă ar putea fi sarmale de post cu prune uscate, după o reţetă a celebrului…




04:32, 13.11.2019

Cea mai gustoasă plăcintă creaţă. Ce pui în aluat ca să iasă fraged, cu ce se glazurează şi cât se ţine la cuptor

Plăcinta creaţă se găteşte doar de către gospodinele din Bărăgan. Cu ingrediente puţine, dar cu îndemânare la întins foi subţiri, desertul este delicios. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom…




04:36, 05.11.2019

Cum faci cea mai gustoasă iahnie. Cât se ţine fasolea la înmuiat, ce condimente se adaugă şi în cât timp e gata

Mâncare gustoasă, gătită mai ales în post, iahnia de fasole este un deliciu. Reţeta preparatului perfect o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul…




04:25, 29.10.2019

Reţeta celor mai gustoşi mititei. Ce fel de carne se combină, ce condimente sunt necesare şi câtă supă pentru frământat

Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii preparării îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…




04:23, 28.10.2019

Carnea de vânat perfectă. Ce condimente pui în baiţ, cât laşi friptura la marinat şi cu ce se împănează

Carnea de vânat matur, mai ales, are multă personalitate. Ca să se apropie la gust de obişnuinţele lor, ca să nu li se pară prea tare sau prea stranie la gust, orãşenii mioritici o marinează, înainte de a o găti,…




04:15, 16.10.2019

Reţeta rasolului perfect. Cât se fierbe carnea de viţel, în câtă apă şi ce condimente se pun ca să fie delicioasă

Un rasol reuşit trebuie să fie bine condimentat şi gătit exact ca în reţeta maestrului Radu Anton Roman. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).




04:27, 13.10.2019

Cum faci cea mai bună mămăligă. Secretele celui mai popular aliment, cât să fierbi şi ce pui în ea ca să fie gustoasă

Cea mai bună mămăligă, spunea Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), o pregătesc ciobanii la stână. Dacă se respectă întocmai reţeta, orice gospodină poate pune…




23:34, 26.09.2019

De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu

De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu. Acest ingredient surpriză a fost dezvăluit de Radu Anton Roman în cartea “Poveştile bucătăriei româneşti”.




05:33, 26.09.2019

Reţeta celui mai sănătos magiun de prune. Cât se fierbe ca să iasă delicios şi ce pui pentru un gust rafinat

Magiunurile se fac din prune, caise sau corcoduşe foarte coapte, pentru că, în principiu, nu se pune zahăr. Gustul rafinat îl dau miejii de sâmbure, mai ales cei de caisă şi de zarzăre.  Reţeta unui magiun delicios…




04:23, 21.09.2019

Reţeta murăturilor delicioase. Câtă sare şi ce condimente adaugi ca să le ţină tari şi cum le păstrezi ca să nu facă mucegai

Să pui murături e o artă. Aşa notează regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia). Autorul le propune gospodinelor o trecere în revistă a combinării…




09:24, 18.09.2019

REȚETE Bulion de casă

Ingrediente: - 20 de kilograme de rosii coapte  - o ceasca de sare   Preparare: Dupa reteta lui Radu Anton Roman, publicata în "Bucate, vinuri si obiceiuri românesti", rosiile se taie în bucati si se trec printr-o…




04:04, 16.09.2019

Cum se face adevăratul bulion tradiţional. Câtă sare se adaugă şi cât se fierbe preparatul gătit din două ingrediente

Bulionul reprezintă ingredientul de bază care dă gust preparatelor din bucătăria românească. În cartea care l-a consacrat, „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti”, regretatul autor Radu Anton Roman le propune gospodinelor…




04:34, 07.09.2019

Secretul celei mai gustoase tocăniţe cu roşii. Ce fel de carne se pune, în ce se prăjeşte şi de se adaugă apă fiartă

Nelipsită de pe mesele românilor, tocăniţa preparată după reţeta regretatului grastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), este un deliciu. Cu ingredinete…




06:17, 01.09.2019

Cum faci cel mai bun pui la cuptor. De ce se umple burta cu unt, cum îl rumeneşti şi cu câtă smântănă se unge

O friptură delicioasă de pui la cuptor se prepară după o reţetă specială, publicată de regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.




04:20, 23.08.2019

Cea mai simplă reţetă. Cum faci cea mai gustoasă salată orientală şi cât se fierb cartofii ca să rămână cleioşi

Cu ingrediente puţine şi sănătoase se prepară rapid o salată delicioasă şi săţioasă. Secretele salatei orientale ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete a regretatuluilui Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




06:21, 17.08.2019

Secretul ciorbei de ciocănele, un preparat ieftin şi gustos. Cât se fierb oasele ca să iasă delicioasă şi cu ce se acreşte

Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti,…




04:19, 11.08.2019

Cel mai gustos aperitiv: Cum faci chiftele savuroase din cartofi, ingrediente secrete

Chiftele din cartofi, un aperitiv delicios se prepară rapid cu ingrediente puţine şi ieftine.  Reţeta chifteluţelor din cartofi o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri…




04:14, 31.07.2019

Cea mai ieftină salată. Cum faci ardeii copţi perfecţi, de ce nu se spală legumele şi cât oţet se pune ca să fie deliciose

O salată delicioasă, care însoţeşte aproape orice fel de mâncare, se prepară numaidecât. Ardeii copţi, una dintre cele mai fine salate româneşti, sunt delicioşi dacă sunt gătiţi după reţeta regretatului gastronom…




06:07, 04.07.2019

Cea mai ieftină şi sănătoasă mâncare de vară. În cât timp faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare

Bogată în vitamine şi răcoritoare pe arşiţă, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…




06:27, 01.07.2019

Reţeta delicioşilor castraveţi puşi la murat vara. Câtă sare se adaugă în saramură şi cu ce se căpăcesc

Vara, orice gospodină pune la murat castraveţi. Delicioasa garnitură însoţeşte cu succes orice mâncare cu carne, fasole sau cartofi. Reţeta castraveţilor în saramură care se acresc în câteva zile o regăsim la regratatul…




04:55, 20.06.2019

Cum faci cei mai gustoşi dovlecei umpluţi. Ce se adăugă în sos ca să fie delicios şi cât se ţin la cuptor

Mâncare delicioasă de vară, dovleceii umpluţi sunt deosebit de gustoşi dacă se respectă paşii gătirii. O reţetă simplă şi uşor de preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei…




09:25, 04.06.2019

Rețeta saramurii de pește a făgărășeanului Radu Anton Roman, selectată de UNESCO ca reprezentantivă în lume!

O străveche rețetă de pește din Delta Dunării a aprins imaginația și simțurile gustative ale oamenilor aflați în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Vorbim despre Saramura de pește din Delta Dunării, coaptă…




04:35, 04.06.2019

Cum faci cei mai buni papanaşi munteneşti. Cât se fierb ca să rămână întregi şi prin ce se tăvălesc

Reţeta delicioşilor papanaşi munteneşti nu este deloc sofisticată, însă trebuie urmaţi îndeaproape toţi paşii pentru ca desertul să iasă perfect. Secretele preparatului simplu sunt dezvăluite în cartea despre gastronomie…




04:55, 28.05.2019

Reţeta delicioasei socate, băutura preparată în casă. Cât se ţin ingredientele în borcan şi câte pălării de flori se adaugă

Dulce-acrişoară şi deosebit de sănătoasă, socata se prepară primăvara în casele românilor de prin anii '80. Radu Anton Roman, celebrul gastronom, include în lucrarea sa, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“,…




04:40, 26.05.2019

Cea mai veche mâncare românească. Secretul delicioasei ciorbe de salată verde, cât se fierbe şi cu ce se drege

Mâncare românească veche, ciorba de salată, dreasă cu lapte prins, este unul dintre cele mai gustoase preparate. Paşii preparării mâncării delicioase îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…




04:14, 17.05.2019

Cum pregăteşti chiftele delicioase. De ce se adaugă pâine şi în câtă untură se prăjesc

Prepararea delicioaselor chifteluţe nu va da greş dacă sunt respectate ca la carte ingredientele şi paşii gătirii. Reţeta aperitivului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.