Cum faci cea mai bună mămăligă. Secretele celui mai popular aliment, cât să fierbi şi ce pui în ea ca să fie gustoasă
Publicat:Cea mai buna mamaliga, spunea Radu Anton Roman in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti“ (Editura Paideia), o pregatesc ciobanii la stana. Daca se respecta intocmai reteta, orice gospodina poate pune pe masa o mamaliga fiarta cat trebuie si buna de te lingi pe degete.
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența
14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…
Din 6 aprilie ia startul a 4-a ediție a celui mai popular eveniment outdoor al Capitalei: „Strazi deschise, București – Promenada urbana”
13:50, 04.04.2024 - „Strazi deschise, București – Promenada urbana”, cel mai amplu proiect outdoor, ajuns la a 4-a ediție, transforma, incepand din 6 aprilie, arterele aglomerate ale Capitalei in spații pietonale temporare și ii invita pe bucureșteni și turiști sa se reconec
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali: trucul lui Radu Anton Roman
14:20, 22.03.2024 - Zacusca este un preparat extrem de indragit in bucataria romaneasca. El se pregatește toamna, de obicei, insa este la mare cautare și in perioadele de post de peste an.In cartea sa ”Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, Radu Anton Roman a explicat, pas cu pas, modul de preparare al zacuscai.Ingrediente…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Istoria incredibila a celui mai popular preparat la gratar din Romania: Unde s-au vandut prima oara micii
17:45, 12.02.2024 - De mai bine de o suta de ani, micul romanesc a devenit o delicatesa autohtona apreciata, fiind preferat pe gratarele din intreaga țara. Potrivit legendei, acest preparat a fost creat dintr-o coincidența in centrul vechi al Capitalei, demonstrand ingeniozitatea și creativitatea unui bucatar priceput.…
„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas
09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…