Cea mai veche mâncare românească. Secretul delicioasei ciorbe de salată verde, cât se fierbe şi cu ce se drege
Publicat:Mancare romaneasca veche, ciorba de salata, dreasa cu lapte prins, este unul dintre cele mai gustoase preparate. Pasii prepararii mancarii delicioase ii regasim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, in lucrarea “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia).
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
De ce e bine sa pui ceapa și usturoi verde pe masa de Paște. Secretul dezvaluit de Mihaela Bilic
14:40, 04.05.2024 - Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce este bine sa avem ceapa și usturoi verde la masa de Paște. Medicul a oferit detalii importante inainte de mesele bogate de sarbatori. Ceapa și usturoiul verde nu trebuie sa lipseasca de la masa de Paște Gospodinele sunt pe ultima suta de metri cu…
Cum arata un Big Mac de la McDonald's, dupa un an de stat afara. Salata era tot verde, ca in prima zi! Mai mananci așa ceva? - VIDEO
11:26, 29.04.2024 - O femeie a facut un experiment și a lasat afara un Big Mac de la McDonald’s, cu tot cu cartofi prajiți și apoi a prezentat, dupa un an rezultatul.Femeia din Marea Britanie a fost surprinsa sa vada ca Big Mac-ul lasat afara timp de aproape un an afara arata la fel de proaspat ca in prima zi. Aceasta…
Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor
10:55, 25.04.2024 - Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…
Secretul recoltelor bogate de salata verde. Cu ce sa o uzi, doar așa va crește mare și frumoasa
19:35, 24.04.2024 - Cu toții o mancam, dar v-ați intrebat care este secretul recoltelor bogate de salata verde? Exista un motiv pentru care salata este una dintre cele mai populare plante de cultivat, dar trebuie sa știi cu ce sa o uzi, doar așa va crește mare și frumoasa. O salata verde este buna oricand! Salata este…
Dieta Elenei Gheorghe. Artista se menține de ani de zile intr-o forma de invidiat urmand cateva reguli. „Prefer sa renunț la partea asta”
12:40, 19.04.2024 - Elena Gheorghe are 38 de ani și este mama a doi copii. Artista a avut intotdeauna o silueta impecabila și asta pentru ca a urmat cateva reguli culinare importante. Vedeta a dezvaluit recent care este secretul ei.„Secretul... mult sport! Mancare curata și vibe bun. Prefer sa nu mananc dulciuri și sa…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas
09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…