Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:57, 12.05.2019

Reţeta delicioaselor sărmăluţe în frunze de ştevie. Cât se ţin la cuptor ca să iasă gustoase şi cum se prepară sosul

Mâncare uşoară de primăvară, sărmăluţele în foi de ştevie se gătesc rapid, fiind necesare câteva ingrediente. Reţeta preparatului delicios o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate,…




10:26, 30.04.2019

Cel mai gustos aperitiv. Cum faci marinata de peşte perfectă şi ce mirodenii se pun la fiert ca să iasă delicioasă

Marinata de peşte iese un deliciu dacă sunt respectaţi paşii gătirii. Se poate păstra la borcan şi 2-3 săptămâni, dar nu mai mult pentru că peştele se transformă în pastă. Reţeta o regăsim la regretatul gastronom…




04:53, 23.04.2019

Cum faci friptura de miel perfectă. Cât se ţine la cuptor ca să fie delicioasă şi de ce se unge cu grăsime şi unt timp de o oră

Reţeta celei mai gustoase fripturi de miel, nelipsită de pe mesele de Paşte, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.…




06:33, 22.04.2019

Cum faci cele mai gustoase brânzoaice. Secretul aluatului plămădit cu lapte opărit şi paşii pentru gătirea umpluturii

Brânzoaicele munteneşti, un desert delicios, preparat de gospodinele din Bărăgan, sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Gătite în special primăvara, brânzoaicele perfecte se fac după reţeta regretatului gastronom…




04:37, 14.04.2019

Cel mai ieftin şi săţios preparat de post. Cum faci ciorba de cartofi perfectă, secretul mâncării delicioase

Un preparat nelipsit din post, uşor de gătit, este ciorba de cartofi. Ieftină şi săţioasă, zeama acrişoară, care se serveşte obligatoriu cu un ardei iute, este pregătită de gospodine cât ai clipi. Reţeta deliciosului…




04:20, 07.04.2019

Cea mai simplă reţetă de post. Cum faci cei mai gustoşi cartofi ţărăneşti, cât şi de ce trebuie fierţi în coajă

Cartofii ţărăneşti, care pot fi serviţi ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător, se prepară rapid şi sunt deosebit de gustoşi. Reţeta poate fi găsită în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“,…




14:39, 01.04.2019

Cea mai bună mâncare de spanac, după rețeta lui Radu Anton Roman

Scriitor, jurnalist și gastronom, Radu Anton Roman ne-a lăsat moștenire unele dintre cele mai gustoase rețete – simple și tradiționale. Una dintre acestea, o rețetă de spanac, apărută în volumul „Bucate, vinuri…




04:43, 29.03.2019

Cel mai bun pilaf de post. Cât se ţine orezul pe foc, de ce se mestecă mereu în cratiţă şi cu câtă apă se stinge

Reţeta deliciosului pilaf de post, care se găteşte rapid din câteva ingrediente, o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).




06:42, 18.03.2019

Secretul unui preparat sănătos: cum faci ciorba de lobodă perfectă, cât iaurt adaugi şi cât timp se fierbe

Sănătoasă, hrănitoare şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Reţeta gustosului peparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri…




14:03, 09.03.2019

Cum faci cei mai buni mucenici după reţetele lui Radu Anton Roman. Secretul deliciosului preparat tradiţional

Pregătiţi de gospodinele din toate regiunile ţării, fierţi sau copţi, mucenicii se împart pe 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe cei 40 de sfinţi din cetatea Sevastiei, soldaţii creştini care,…




06:25, 21.02.2019

Cum se prepară gogoşelele pentru ţuică. Reţeta lui Radu Anton Roman

Gogoşelele pentru ţuică sunt de fapt nişte chifteluţe de cartofi şi brânză. Reţeta se pune foarte uşor în practică, nu nesesită multă muncă şi nu este foarte costisitoare. Secretul constă în proporţionarea corectă…




04:34, 15.02.2019

Secretul unui preparat românesc delicios. Cum faci ciorba de perişoare, cât se fierbe şi cu ce se drege

Radu Anton Roman, maestrul gastronomiei româneşti, are o reţetă perfectă pentru ciorba de perişoare. Dacă se respectă întocmai paşii gătirii, reuşita este asigurată. Ingredientele şi secretele mâncării delicioase,…




06:12, 09.02.2019

Cum faci cea mai bună plăcintă cu carne. De ce se frământă aluatul bine şi se bate de masă. Timpul ideal de ţinut la cuptor

Aperitiv gustos, plăcinta cu carne se prepară uşor, fără să fie nevoie de ingrediente speciale. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie.




04:32, 28.01.2019

Ţuica fiartă perfectă. Cât se ţine pe foc băutura şi ce trebuie pus în compoziţie. Secretul ceşcuţelor de lut

Băutură care ia răceala cu mâna, folosita ca leac încă de pe vremea bunicii, ţuica fiartă nu lipseşte iarna de pe mesele românilor. Reţeta preparării băuturii care încălzeşte pe ger o regăsim la Radu Anton Roman…




04:32, 18.01.2019

Secretul unui preparat gustos: cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi, ingrediente-secrete şi cât se ţine pe foc

„Elixir, balsam sau poţiune magică”, aşa scria Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre ciorba de cartofi, care e musai să fie servită cu ardei iute şi smântână. Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea…




05:16, 19.12.2018

Cum faci cea mai gustoasă salată de boeuf. Ce fel de cartofi se pun şi de ce se fierb ingredientele separat

Salata de boeuf, unul dintre cele mai gustoase preparate de pe mesele festive, iese delicioasă dacă se ţine cont de câteva sfaturi. Radu Anton Roman, regretatul gastronom, a publicat reţeta salatei în volumul "Bucate,…




04:26, 09.12.2018

Cea mai ieftină garnitură. Cum faci cel mai bun piure de cartofi şi ce se adaugă în preparat ca să iasă pufos

Preparat banal şi ieftin, piureul de cartofi cere îndemânare la prepare. Cea mai populară garnitură care însoţeşte o friptură se găteşte perfect după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Pentru gospodinele…




05:15, 03.12.2018

Secretul celui mai gustos pilaf de post. Cât se găteşte orezul ca să rămână bobul întreg şi câtă apă se adaugă la fiert

Pilaful cu ciuperci, o mâncărică de post muntenească sănătoasă şi ieftină, se găteşte rapid cu doar câteva ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…




04:11, 25.11.2018

Cea mai gustoasă tocăniţă made in Oltenia. Reţeta preparatului delicios

Populară la români, tocăniţa este preparatul care nu lipseşte de pe nicio masă. O reţetă cu de toate, aşa cum se găteşte în Oltenia, o regăsim în lucrarea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia),…




05:02, 18.11.2018

Cea mai ieftină şi sănătoasă gustare de post. Cum faci cea mai bună salată orientală, de ce nu se pun cartofi nisipoşi

Salata orientală este, mai ales în perioada postului, o mâncare frecvent gătită de gospodine, fiindcă necesită ingrediente puţine şi ieftine. Secretele preparatului gustos ne sunt dezvăluite în cartea cu reţete…




13:18, 16.11.2018

VIDEO/ Constantin Cotimanis pregătește o emisiune culinară cu bucătărese de la sate și bucate de mulți uitate. Actorul e pasionat de gătit

Dincolo de vocea PRO TV se află nu doar actorul Constantin Cotimanis, ci și un bărbat superpasionat de bucătărie, care recunoaște că dacă nu ar fi făcut actoria, putea deveni unul dintre cei mai buni chefi din…




04:23, 11.11.2018

Cum faci cel mai gustos pui la cuptor. De ce se umple pasărea cu unt, cât se ţine la copt şi câtă smântână se adaugă

Cel mai bun pui la cuptor se face după o reţetă specială a regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă întocmai paşii gătirii, preparatul iese delicios, notează autorul, în lucrarea “Bucate, vinuri…




05:53, 05.11.2018

Cum faci cea mai gustoasă marinată de peşte. Cât timp se păstrează preparatul şi ce ingrediente secrete îi dau savoare

E o mâncare migălită, dar foarte gustoasă. lar dacă punem la socoteală şi bucuria că oasele de peşte se înmoaie prin marinare, iar omul poate, în sfârşit, mânca un fileu de crap sau de ştiucă fără frică, atunci…




16:11, 02.11.2018

VIDEO/ De la harta meteo, în bucătărie. Busu e tentat de o emisiune culinară!

Cel mai îndrăgit prezentator meteo ar putea deveni și cel mai îndrăgit chef. Poate că n-are pregătirea celor care se întrec în preparate de fițe prin concursuri televizate, însă are o înclinație naturală către…




06:16, 24.10.2018

Secretul celui mai bun ostropel de pui.  Cât usturoi se adaugă, de ce se rumeneşte carnea în untură şi în cât timp este gata

Preparat delicios, care se găteşte frecvent în Muntenia şi Oltenia, ostropelul de pui seamănă cu o tocăniţă fără ceapă, dar la care se adaugă aromatul usturoi. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman,…




06:45, 22.10.2018

Deliciu uşor de gătit. Cum faci caşcavalul pane perfect, cât de groase se taie feliile şi când trebuie mâncat

Preparat delicios şi uşor de gătit, caşcavalul pane se află pe lista delicateselor. Orice gospodină îl poate face acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Şniţelul de caşcaval se face cât ai…




20:38, 09.09.2018

Pârjoale moldovenești, bune de-ți lingi degetele!

“Cu piure de cartofi şi varză murată, pârjoalele bucură şi satură de sute de ani omenirea daco-latină condimentată cu ceva prafuri bulgaro- lingvistice”, a spus atât de frumos Radu Anton Roman. Însă doar pregătite…




04:26, 06.09.2018

Cum faci musacaua perfectă. Paşii reţetei: cât se coace, de ce nu se pun cartofi cruzi şi cât se prăjeşte carnea

Gustoasă, dar complicat de preparat, musacaua de cartofi este nelipsită de pe mesele românilor. Paşii reţetei perfecte îi regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri…




04:31, 11.08.2018

Cum faci cea mai gustoasă tocană cu roşii. Secretul preparatului delicios, în ce se prăjeşte carnea şi cât trebuit gătită

Mâncare nelipsită de pe mesele româneşti, tocana se găteşte rapid şi iese delicioasă dacă reţeta se respectă întocmai. Paşii gătirii mâncării perfecte îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea…




10:14, 05.08.2018

Rețeta de gogoși muntenești a lui Radu Anton Roman

Rețeta lui Radu Anton Roman de gogoși este una muntenească, specială, după cum spune chiar el: “Gogoșile muntenești bat drumul între rustrele scovergi din Ardeal și preanobilul cozonac de Moldova, fără să-și găsească…