Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion
Publicat:Mulți iubitori ai Deltei Dunarii au mancat, cel puțin o data, storceac. Rețeta a fost facuta celebra de Radu Anton Roman, deși a schimbat-o puțin, modificandu-i și numele, in „storceag”. Astazi,...
Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…
Sursa articol: jurnalul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"
11:30, 27.04.2024 - "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…
Delicii culinare la a X-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post din Adancata. Primarul Viorel Cucu: Mulțumesc gospodinelor care au pregatit aceste produse extraordinare (FOTO)
16:56, 21.04.2024 - Casa de praznuire a Bisericii vechi de lemn „Sf. Dumitru” din Adancata a gazduit duminica, 21 aprilie o noua ediție a Festivalului Produselor Tradiționale de Post. Festivalul a ajuns la ediția cu numarul zece, anul acesta peste 25 de gospodine din Adancata și nu numai venind cu cele mai delicioase produse…
Reteta autentica: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului promoveaza salata cu icre de stiuca de la Tulcea
14:45, 16.04.2024 - Intr un efort de promovare si protejare a traditiilor culinare locale, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului aduce in atentia publicului unul dintre cele mai pretioase si autentice delicatese din regiunea Deltei Dunarii: Salata cu icre de stiuca de Tulcea.Cu o reteta traditionala protejata,…
Produsul alimentar care i-a dat gata pe straini. E pe primul loc in preferintele culinare, costa putin si e delicios
08:55, 05.04.2024 - Produsul alimentar adorat de straini. Se afla pe primul loc in preferintele culinare și costa destul de puțin. Iata ce prefera strainii sa cumpere cel mai des din supermarketurile din Romania! Produsul traditional romanesc care i-a dat gata pe straini Produsele traditionale romanesti sunt la mare cautare…
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
„Cea mai mare frauda din istoria alegerilor rusești”. Estimarile arata ca pana la 31 milioane de voturi au fost fraudate pentru Putin
16:45, 22.03.2024 - Mai multe organizații independente din Rusia au incercat sa calculeze care a fost dimensiunea fraudei la alegerile de saptamana trecuta, in care dictatorul Putin s-a reinscaunat la Kremlin un așa-zis scor de 87,28% - a fost „cea mai mare frauda din istoria alegerilor rusești”, susține organizația Golos,…
Lucruri mai puțin cunoscute despre discursul prezidențial ce prezinta Starea Uniunii: istoria și radacinile sale
05:20, 08.03.2024 - Presedintele Joe Biden va rosti joi cel de-al treilea discurs despre Starea Uniunii, in fata unui Congres divizat. Este ultima astfel de declaratie a lui Joe Biden inainte de alegerile prezidentiale din 2024, unde probabil se va confrunta cu o repetare a confruntarii din 2020 cu fostul presedinte Donald…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…