Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:32, 21.03.2018

Cum se prepară prăjitura Nașa, o combinație de gusturi care îți face curcubeu pe cerul gurii

Oricat am incerca sa nu mai mancam prajituri, tentatia exista si rezista, mai ales daca vorbim de prajituri facute acasa. Am descoperit o prajitura de care nu mai auzisem. Se numeste Nașa. Poate stie cineva de…




23:22, 20.03.2018

Chec cu citrice şi glazură caramel

De ce ai nevoie pentru chec cu citrice și glazură caramel 300 g făină 1 plic praf de copt 75 ml lapte 1 lingură zeamă de lămâie 110 g unt 150 g zahăr 1 praf de sare 2 ouă ½ lingură esență de vanilie 3 portocale…




09:33, 09.03.2018

Tarta cu spanac şi brânză

Mod de preparare Tarta cu spanac si branzaIntr-un vas pui faina cernuta si adaugi untul rece si amesteci pana obtii un aluat sfaramicios, apoi adaugi ouale batute, apa si sarea. Framanti pana obtii un aluat omogen…




09:33, 09.03.2018

Prajitură cu mure, ciocolată şi cremă mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu mure ciocolata si crema mascarponePentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu,pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru…




11:39, 05.03.2018

Brioşe cu dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare Briose cu dulceata de capsuni Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca.Mixezi ouale spuma cu zaharul, pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul…




23:12, 27.02.2018

Tort cu ananas şi cremă mascarpone

Mod de preparare Tort cu ananas si crema mascarpone Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane…




23:43, 23.02.2018

Tartă cu trandafiri din mere şi crema de vanilie

Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi amidonul. Separat pui laptele la fiert si cand este fierbinte adaugi putin lapte peste crema de galbenusuri si…




10:54, 16.02.2018

Fursecuri lipicioase cu gem de caise şi nuci

De ce ai nevoie pentru fursecuri lipicioase cu gem de caise și nuci Pentru aluat 330 g unt, la temperatura camerei 340 g cremă de brânză 1 praf de sare 50 g zahăr 600 g făină Pentru umplutură 200 g zahăr scorțișoară,…




11:42, 12.02.2018

DESERTUL ZILEI: Chec cu cacao şi alune

Ingrediente 250 g făină 250 g unt 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri pudră de cacao 1 lingură praf de copt 60 g alune mărunțite. Încearcă şi Sufleu de ciocolată neagră, reţeta pentru ocazii deosebite Mod de preparare…




11:26, 12.02.2018

DESERTUL ZILEI: Tort cu cremă de portocale şi mure

Mod de preparare: Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata…




14:14, 09.02.2018

DESERTUL ZILEI: Chec cu cacao şi mere

De ce ai nevoie pentru chec cu cacao și mere 150 g unt 160 g zahăr3 ouă 320 g făină2 lingurițe praf de copt2 linguri cacao 4 mere. Încearcă şi Sufleu de ciocolată neagră Cum se prepară checul cu cacao și mere Topești…




23:08, 01.02.2018

Chec cu pere caramelizate

Mod de preparare Chec cu pere caramelizate Pere. Pui zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie. Cand zaharul e lichid si caramelizat…




12:17, 01.02.2018

Prăjitură cu urdă şi cireşe

Mod de preparare Prajitura cu urda si cireseSpeli ciresele si le scoti samburii, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale…




13:32, 11.01.2018

Budincă de legume cu ouă

De ce ai nevoie pentru budincă de legume cu ouă 500 g cartofi 2 linguri ulei 8-10 ciuperci 2 ardei 1 ceapă 3 căței de usturoi 1 praf de sare 10 ouă 100 ml lapte 100 g brânză rasă piper Cum se prepară budinca de…




00:08, 05.01.2018

Reţeta de weekend – Rulouri cu ciocolată

Ingrediente: Pentru rulouri: 200 g unt, 200 g făină, 1 praf sare, 200 g zahăr, 9 albușuri Pentru cremă: 600 g ciocolată neagră, 400 ml smântână pentru frișcă Mod de preparare: Mixezi untul cu zahărul până obții…




20:44, 24.12.2017

Tartă cu brânză şi prune

Ingrediente Tarta cu branza si prune1 aluat foietaj300g branza de vaci1 ou15-20 prune60g zahar pudraEsenta de vanilie Mod de preparare Tarta cu branza si pruneSpeli prunele, le tai in doua si scoti samburii si…




23:25, 23.12.2017

Prăjitură turnată cu brânză, cireşe şi caise

Ingrediente Prajitură turnată cu brânză cireșe și caiseBlat ( pentru tava 25/35 cm) :2 ouă mari10 linguri de zahăr9 linguri ulei10 linguri lapte12 linguri făină1 pliculeţ praf de coptesenţă de vanilieUmplutura:500…




11:54, 11.12.2017

Negresă de post, reţeta rapidă

De ce ai nevoie pentru negresă de post 600 g făină 400 g zahăr 100 g cacao 2 linguri bicarbonat de sodiu 1 linguriță sare 2 lingurițe esență de vanilie 100 ml ulei 2 linguri oțet 400 ml apă rece. Cum se prepară…




11:35, 07.11.2017

DESERTUL ZILEI: Creme Brulee cu ciocolată albă

De ce ai nevoie pentru crème brûlée 4 gălbenușuri75 g zahăr400 g smântână200 g ciocolată albă½ linguriță esență de vanilie. Cum se prepară crème brûlée Mixezi gălbenușurile cu zahărul până când obții o compoziție…




12:23, 03.11.2017

Cum se fac bomboloni, reţeta de gogoşi italiene cu scorţişoară

De ce ai nevoie pentru bomboloni 7 g drojdie proaspătă 150 ml lapte cald 30 g zahăr tos 400 g făină 1 praf de sare 1 ou 40 g unt ulei, pentru prăjit zahăr cu scorțișoară, pentru decor Pentru cremă 150 g smântână…




11:23, 06.10.2017

Pizza calzone cu cârnaţi şi caşcaval

De ce ai nevoie pentru pizza Pentru aluat 2 lingurițe drojdie uscată ½ lingură zahăr 300 ml apă caldă 2 linguri ulei 455 g făină 1 praf de sare Pentru umplutură 100 g cârnați 2 căței de usturoi 120 g spanac proaspăt…




11:47, 04.10.2017

Clătite cu cremă de brânză şi bezea

Pentru clătite 200 g făină500 ml lapte2 ouă1 praf de sare1 lingură zahăr½ linguriță bicarbonat2 linguri ulei Pentru cremă500 g brânză dulce de vaci2 linguri zahăr4 gălbenușuri200 g căpșuniPentru bezea4 albușuri150…




12:12, 23.08.2017

Reţeta zilei: Tort de ciocolată cu zmeură

Ingrediente Pentru blat60 g pudră de cacao125 ml apă fiartă125 g unt, la temperatura camerei280 g zahăr fin1 linguriță esență de vanilie3 ouă150 g făină1 praf de coptPentru cremă120 g ciocolată neagră, tăiată bucățele150…




11:56, 03.08.2017

REŢETA DESERT: Chec marmorat cu vanilie şi cacao

Chec marmorat cu vanilie și cacao De ce ai nevoie pentru chec 250 g făină 1 praf de sare 1 linguriță praf de copt 100 g unt 250 g zahăr 3 ouă 1 linguriță esență de vanilie 100 ml lapte 50 g cacao Cum se prepară…




12:26, 25.07.2017

DESERTUL ZILEI: Desert crocant cu nectarine

De ce ai nevoie pentru desert 4-5 nectarine 50 g zahăr 1 lingură și jumătate amidon 1 lingură zeamă de lămâie Pentru blat 150 g fulgi de ovăz 150 g făină 100 g zahăr brun 12 linguri unt rece Cum se prepară desertul…




12:15, 24.07.2017

Cheesecake cu caise, un deliciu de vară

Prepară-l într-o tavă dreptunghiulară, pentru o formă mai puțin obișnuită. Ingrediente300 g caise fără sâmburi115 g unt topit450 g cremă de brânzăsare1 lingură zeamă de lămâie200 g + 2 linguri zahăr60 g smântână8…




13:09, 19.07.2017

DESERT DE VARĂ: Minitarte de ciocolată cu zmeură

REŢETE DESERT: Ingrediente Pentru blat 225 g făină 2 linguri pudră de cacao ½ linguriță praf de copt 1 praf de sare 1 linguriță esență de vanilie 120 g unt, tăiat cubulețe 85 g zahăr pudră 1 ou Pentru cremă 350…




13:39, 11.07.2017

Semifreddo cu brânză proaspătă de vaci, reţeta italiană

De ce ai nevoie pentru semifreddo 2 lămâi 200 g brânză proaspătă de vaci 200 m frișcă bătută 200 g zahăr 4 foi de gelatină 3 ouă Pentru sirop de mentă 50 g zahăr 50 ml apă 100 g frunze de mentă Cum se prepară semifreddo…




11:43, 30.06.2017

DESERTUL ZILEI: Cel mai pufos pandişpan cu cireşe şi ciocolată

De ce ai nevoie pentru pandișpan 200 g zahăr 3 ouă 260 g făină 120 ml lapte 120 ml ulei 1 linguriță praf de copt 300 g cireșe 100 g ciocolată neagră Cum se prepară pandișpanul Dai drumul la cuptor și tapetezi o…




11:47, 12.06.2017

Reţeta zilei: Chec cu mac

Ingrediente 100 g zahăr2 ouă150 g mac150 g făină50 g stafide2 linguri rom½ pachet praf de copt1 linguriță coajă de lămâie rasă125 ml lapte călduțunt, pentru unszahăr pudră, după gust Mod de preparare Clătești stafidele,…