Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:25, 23.02.2024

De ce sa incepi sa folosesti maia lichida in bucataria ta?

De ce sa incepi sa folosesti maia lichida in bucataria ta?

Maiaua este de fapt drojdie salbatica obtinuta din apa si faina. In ultimii ani, popularitatea maielei a crescut considerabil si din ce in ce mai multi bucatari amatori si profesionisti aleg sa o foloseasca in…




14:41, 22.12.2023

Rețetă simplă de cozonac Panettone. Desertul care aduce familia împreună de sărbători

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cozonac Panettone. Ingrediente  550 g faina6 oua100 ml apa călduță100 ml lapte călduț1 cubuleț drojdie proaspătă 150 g unt 150 g zaharcoaja unei lamaicoaja…




14:35, 17.10.2023

Chestionarul privind consumul de droguri, distribuit săptămâna viitoare în școlile din București. Ce vor fi întrebați elevii și părinții

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat marţi, 17 octombrie, într-o conferinţă de presă, că de luni, 23 octombrie, va fi împărţit în şcoli și licee chestionarul pentru părinţi şi elevi privind problema consumului…




18:05, 15.05.2022

Profesori din școlile românești din Transnistria, provincie aflată în cod roșu de alertă teroristă: „Oamenii pleacă din regiune, noi rămânem alături de…

Școala 9 a vorbit cu profesori și părinți din Transnistria despre cum se face școală cu teama că ar putea să fie prinși în războiul din Ucraina. Aceștia au povestit și despre lupta de trei decenii cu autoritățile…




08:21, 20.04.2022

Rețetă cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova

Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…




10:00, 21.12.2021

Cozonac pufos. Ingredientul surpriză, dar banal, folosit de gospodinele din Moldova

Ingrediente pentru aluat:1 kg făina alba, de calitate500 ml lapteesenta de rom si vanilie200 g unt, plus 30 g pentru uns tavile3 linguri coaja de lamaie si portocala8 galbenusuri, la temperatura camerei2 linguri…




13:31, 15.07.2021

Coloana cu opinii. Maiaua moldovenească, Crimeea și amintirea primei Uniri

În dicționar, cuvântului maia, are următoarele explicații: ferment, drojdie, plămădeală, a prinde puteri, a se înviora. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, este, fără nici un fel de îndoială, fermentul,…




12:00, 30.01.2021

Drumurile înzăpezite nu mai sunt un obstacol: Mașini perfecte pentru troiene

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în ultimele zile, din cauza troienelor, mai multe mașini au rămas blocate în raioanele Căușeni și Ștefan Vodă. Astfel, salvatorii, cu autovehiculele…




02:19, 13.06.2020

REVOLTA unui medic de familie: în stare de urgență am avut CHELTUIELI nedecontate de până la 1.500 de euro

Medicii de familie se revoltă după ce au fost uitați de ministerul Sănătății. Aceștia susțin că au cumpărat din banii lor echipamente şi dezinfectant, iar cheltuielile au ajuns până la 1.500 de euro în cele două…




20:07, 30.04.2020

Topul căutărilor pe internet în timpul pandemiei: de la „dex pandemie“ până la „ce este maiaua“

Cum se fac lipiile fără drojdie? Dar de ce nu se găseşte drojdie? Şi ce idei de poze în casă există? Acestea sunt câteva dintre curiozităţile care nu le-au dat pace românilor în timpul stării de urgenţă şi limitării…




09:52, 16.04.2020

Reţetă cozonac de Paşte. Aşa îţi iese delicios şi pufos

Reţetă cozonac de Paşte. INGREDIENTE: 1 kg faina, 500 de grame de zahăr, 8 oua, 70 gr drojdie, jumătate de litru de lapte, 125 ml ulei, 125 grame de unt, o esenta de vanilie, o esenta de rom, coaja rasa de la o…




12:32, 02.04.2020

Cum prepari maiaua „veșnică” – drojdia care nu se strică niciodată și se poate refolosi la nesfârșit

Nimic nu se compară cu pâinea făcută în casă. Textura, mirosul și gustul franzelei aburinde, coapte în propria bucătărie, sunt de neegalat. Iar faptul că ai controlul total asupra calității  ingredientelor este…




12:35, 22.03.2020

Rețetă de maia naturală preparată în casă. Ce ne trebuie și care sunt pașii de urmat pentru a prepara maia?

În ultimul timp ne-am obișnuit să pregătim maiaua necesară pentru creșterea aluaturilor, cu ajutorul drojdiei, dar în lipsa acesteia, putem recurge cu succes la a ne prepara maiaua naturală în casă, din doar din…




13:13, 17.03.2020

Maia naturala: cum faci maia pentru paine in casa

Maiaua este un tip de drojdie 100% naturala, care poate fi folosita in cresterea aluaturilor pentru paine, cozonac sau biscuiti. Pentru a prepara maia ai nevoie de doar doua ingrediente, insa tehnica de pregatire…




09:42, 23.08.2019

Taraba cu gogoși a consilierei primarului Romanescu se plimbă unde vrea maiaua ei, pe domeniul public al orașului Tg-Jiu!

O tarabă cu gogoșele care aparține unei firme care are legătură cu Violeta Gorun, consiliera primarului Marcel Romanescu, se mută dintr-un loc într-altul, prin Piața Centrală din Tg-Jiu. Dacă la jumătatea lunii…




17:56, 04.06.2019

Cea mai sănătoasă pâine este la Arad. Nu conține niciun aditiv!

Trăim în secolul vitezei, în care totul se face pe repede înainte, atât mâncarea, cât și banii. Dar calitatea produselor pe care le consumăm este afectată de substanțele chimice care ajută produsul să țină mai…




13:13, 27.04.2019

REŢETĂ COZONAC de Paşte ca la bunica. Cei mai delicioşi COZONACI PUFOŞI. Vei primi laude şi de la soacră!

REŢETĂ COZONAC de Paşte ca la bunica. Ingrediente: 1 kg faina, 7 oua, 70 gr drojdie, 500 ml lapte, 125 ml ulei, 125 g unt, esenta de vanilie, esenta de rom, de rom dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, cacao, 200…




13:58, 25.04.2019

COZONAC cu nucă sau rahat. Cea mai simplă reţetă de cozonac de Paşte

COZONAC cu nucă REŢETE Ingrediente: 1 kg faina50 g drojdie400 g zahar500 ml lapte100 ml ulei6 oua + 2 galbenusuri pentru uns1 lingurita esenta rom3-4 buc de rahat2 lg cacaonuca macinata1 lingurită de esenta vanilie…




00:05, 21.02.2019

MOTIVE pentru a folosi maiaua în locul drojdiei. Încearcă și tu rețeta pentru PÂINEA SĂNĂTOASĂ!

Originară din Egipt, unde a fost creată acum cca 3.500 ani, pâinea cu maia are multe beneficii pentru sănătate. Maiaua este un produs din făină și apă care fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii numite…




08:52, 22.12.2018

REŢETĂ COZONAC pufos. Aşa se face cel mai bun cozonac pentru Craciun 2018. Cum să faci cei mai pufoşi COZONACI DE CRACIUN

RETETA COZONAC DE CRACIUN Ingrediente:1 kg făină albă25 g drojdie proaspătă6 ouă300 g unt200 g zahăr300 ml lapte1 praf de sare½ linguriţă nucşoară150 g stafide macerate în 3 linguri de rom100 g migdale feliate100…




09:56, 07.04.2018

REȚETĂ COZONAC. Aşa se face cel mai bun cozonac pentru paste 2018. Cum să faci cei mai pufoşi COZONACI DE PASTE

RETETA COZONAC DE PASTE Ingrediente:1 kg făină albă25 g drojdie proaspătă6 ouă300 g unt200 g zahăr300 ml lapte1 praf de sare½ linguriţă nucşoară150 g stafide macerate în 3 linguri de rom100 g migdale feliate100…




08:48, 06.04.2018

Brutăria-patiseria-cofetăria BONTALENTI

Toate produsele noastre sunt preparate din ingrediente proaspete și naturale. Brutăria, laboratorul și primul punct de vânzare se află în Arad, Zimandu Nou 446, iar de acum ne puteți găsi și în Piața ,,Mihai Viteazul”,…




06:46, 06.04.2018

REŢETĂ COZONAC de Paşte ca la bunica. Îţi lasă gura apă după aceşti COZONACI PUFOŞI. Vei primi laude şi de la soacră!

REŢETĂ COZONAC de Paşte ca la bunica. Ingrediente: 1 kg faina, 7 oua, 70 gr drojdie, 500 ml lapte, 125 ml ulei, 125 g unt, esenta de vanilie, esenta de rom, de rom dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, cacao, 200…




11:08, 08.02.2018

Pâinea cu maia câștigă teren în România. Cât plătim pentru “reţeta sănătoasă a bunicilor”

Tot mai multe brutarii artizanale o produc în locul celei cu drojdie obişnuită. Este adevărat că e mult mai scumpă decât cea cu care ne-am obişnuit, dar nutriţioniştii susţin că este mai sănătoasă pentru ca aluatul…




15:54, 29.12.2017

Cum se frământă corect cozonacii VIDEO

Cozonacul este nelipsit de pe masa de sărbători. O gospodină demonstrează cum se frământă corect cozonacii. Iată şi o reţetă delicoasă de cozonac: Ingrediente: 1 kg făină albă500 ml lapteesenţă de rom şi vanilie200…




13:24, 18.12.2017

REȚETĂ COZONAC. Aşa se face cel mai bun cozonac pentru sărbătorile de iarnă. Cum să faci cei mai pufoşi COZONACI DE CRACIUN

RETETA COZONAC DE CRACIUN Ingrediente:1 kg făină albă25 g drojdie proaspătă6 ouă300 g unt200 g zahăr300 ml lapte1 praf de sare½ linguriţă nucşoară150 g stafide macerate în 3 linguri de rom100 g migdale feliate100…




12:37, 23.09.2017

Irina Kacealova, cea de-a patra victimă a Cascadei Corbilor - un loc blestemat

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. În data de 9 septembrie opinia publică a fost șocată de dispariția unei tinere, mamă a doi copii, în timp ce a mers într-o excursie la complexul Țâpova.…




13:24, 14.04.2017

Cea mai bună reţetă a cozonacului din Moldova a ieşit la iveală! Gospodinele au dezvăluit secretul!

CARE SUNT INGREDIENTELE pentru cel mai bun cozonac facut in casaAluat:– 1 kg faina,– 5 galbenusuri,– 300 g zahar,– 250 g unt sau margarina,– 500 ml lapte,– 40 g drojdie proaspata,– esenta de rom,– esenta de lamaie,–…




10:58, 13.04.2017

Secretul cozonacului din Moldova. Gospodinele îl trântesc şi pun ceva secret în compoziţie. Află despre ce este vorba

Aluat: – 1 kg făină, – 5 gălbenuşuri, – 300 g zahăr, – 250 g unt sau margarină, – 500 ml lapte, – 40 g drojdie proaspătă, – esenţă de rom, – esenţă de lămâie, – un praf de sare. Umplutură: – 5 albuşuri, – 5-6 linguri…




11:53, 12.04.2017

Cozonac PUFOS de Paşte. Ce GREŞEALĂ să nu faci ca să îţi iasă ca la cofetărie

Aşa faci cel mai pufos şi aromat cozonac pentru Paşte. Pentru ca aluatul să crească şi să ai succes cu reţeta, este esenţial ca în bucătărie să păstrezi o temperatură constantă şi să nu umbli prea des la cuptor…