Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETĂ COZONAC. Aşa se face cel mai bun cozonac pentru sărbătorile de iarnă. Cum să faci cei mai pufoşi COZONACI DE CRACIUN

Publicat:

RETETA COZONAC DE CRACIUN

Ingrediente:

1 kg faina alba
25 g drojdie proaspata
6 oua
300 g unt
200 g zahar
300 ml lapte
1 praf de sare
½ lingurita nucsoara
150 g stafide macerate in 3 linguri de rom
100 g migdale feliate
100 g cirese confiate
50 g portocale glasate
3 linguri unt pentru stropit
zahar pudra pentru decor
coaja de lamaie si portocala rasa.



RETETE DE COZONACI. In primul rand trebuie sa incalzesti foarte bine incaperea unde vei framanta. Acesta este cel mai mare secret al unui cozonac reusit,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu

23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…

Cati cozonaci ies dintr-un kilogram de faina. Calculul patiserilor in functie de tavile folosite

20:00, 26.04.2024 - Te pregatești pentru masa organizata de Paște? Playtech Știri iți dezvaluie secretele patiserilor pentru cel mai bun cozonac. Calculul celor experimentați in domeniu iți arata cata faina sa folosești, in funcție de cați cozonaci vrei sa pui pe masa. Cate deserturi poți prepara din 1 kilogram de faina.…

Rețeta de mochi. Desert tradițional japonez. Cum il poți prepara simplu

18:00, 18.04.2024 - Prima atestare a desertului dateaza inca din anul 794. Acest desert era destinat, in principal, luptatorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hranitor care sa le ofere sațietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie și ușor de transportat.In Japonia Antica, mochi…

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Pogacele cu branza și unt. Rețeta pentru gustari delicioase

11:15, 11.03.2024 - Rețeta se prepara ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogacelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.Aceste pogacele de casa pot fi preparate și pentru pauza de masa de la birou. Sunt ideale și pentru momentele cand vin prietenii in vizita și stați la povești sau urmariți emisiunea…

Idei și trucuri utile pentru a face cea mai buna rețeta de mucenici fierți

21:55, 07.03.2024 - In Romania, gospodinele prepara doua tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arata ca un colac cu miez de nuca si miere, iar cei muntenești sunt fierți in apa cu mirodenii si nuca. In randurile de mai jos iți dezvaluim secretul mucenicilor muntenești.Multa lume nu știe cata apa…

Lava cake – rețeta delicioasa cu care nu dai greș

13:30, 11.02.2024 - Lava cake este un desert absolut minunat, indragit in lumea intreaga și este facut printr-o rețeța simpla, cu doar cateva ingrediente. Descopera rețeta originala de lava cake și alte lucruri interesante despre acest preparat delicios și elegant.Cine a inventat rețeta de lava cakeLava cake este un desert…


Ce parere ai despre aceasta stire?