Aluaturi - Stiri si informatii despre Aluaturi | pagina 2 Ultima actualizare: 00:56:15, 19.05.2024
13:30, 20.03.2024
Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Ingredientele secrete pe care să le adaugi în aluat, ies delicioase
Ne aflăm în Postul Crăciunului, o perioadă importantă pentru credincioși, în care restricțiile alimentare sunt necesare. Dacă pentru felurile principale avem destule variante, atunci când vine vorba despre un desert…
Ce trebuie să faci cu aluatul mucenicilor pentru a fi pufoși. Vor ieși ca la patiserie
În fiecare an, pe data de 9 Martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Mucenici. Este o sărbătoare cu tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani și o zi în care toate gospodinele pregătesc delicioșii…
Sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici, o zi plină de tradiții
Sfinţii 40 de Mucenici care au murit după ce au fost condamnaţi la moarte prin îngheţare în lacul Sevastiei sunt comemoraţi în fiecare an la data de 9 martie, zi în care preoţii fac pomeniri pentru sufletele morţilor…
09:20, 09.03.2024
9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregătesc mucenicii moldovenești?
Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, aflând despre credința lor, i-a silit să se închine…
00:30, 08.03.2024
Hummus cu lipii greceşti
Ingrediente: HUMMUS: 1 conservă mică de năut fiert 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de tahini (pastă de susan) 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de piper măcinat sucul de la o jumătate de…
14:20, 07.03.2024
Ce se pune în aluatul pentru mucenici moldovenești ca să iasă foarte pufoși
Mucenicii moldovenești sunt cel mai gătit preparat din aceste zile, iar rețeta este foarte simplă. Dacă vrei să obții un preparat pufos, moale și aromat, trebuie să adaugi un ingredient secret în aluat. Iată de…
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…
Rețetă de langoș! Cum să prepari un langoș perfect după rețeta tradițional ungurească
Langoș -ul este un fel de mâncare tradițional ungurescă, cunoscută și apreciată în alte țări din Europa Centrală și de Est. Este o bucată de aluat prăjită, de obicei, rotundă sau ovală, asemănătoare unei clătite…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care îl folosea maestrul bucătar
În credinţa populară, 9 martie este ziua în care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morţi, în multe sate se obişnuieşte să se împartă mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat în cartea…
Când trebuie, de fapt, să faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți românii le-au uitat
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastră vor începe să pregătească faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simplă rețetă…
20:35, 29.02.2024
Ce trebuie să faci înainte de a bate ouăle cu care ungi aluatul preparatelor pe care le dai la cuptor. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi
Ouăle se numără printre cele mai populare alimente din întreaga lume la micul dejun. Când vine vorba de nutriție, ouăle reprezintă un pachet complet, deoarece conțin toți nutrienții. Un ou conține aproximativ 72…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti
Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasă a lui Cătălin Scărlătescu: aroma de care te vei îndrăgosti
Ingrediente mucenici muntenești à la chef ScărlătescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de făină50 de grame de drojdie200 de ml de apă călduţă100 ml de uleisarezahăr vanilatPentru zeama mucenicilor2-3…
Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clătitelor
Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscută în mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmăritorilor săi cum trebuie să procedeze pentru a face clătite cat mai gustoase. Clătita perfectă are nevoie de odihnă,…
Biscuiți retrași de la vânzare de Lidl / Produsul poate conține corpuri străine metalice
Eveniment Biscuiți retrași de la vânzare de Lidl / Produsul poate conține corpuri străine metalice februarie 23, 2024 13:13 Un nou produs este retras de la vânzare din supermaketuri. De data aceasta, este vorba…
Reţete de fagure cu cremă
Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilăriei este, fără îndoială, cea de fagure cu cremă. Desertul care nu lipsea de pe nicio masă de sărbătoare, faguri crocanți umpluți cu cremă, poți…
Langoşi de post, reţetă veche. Ce pun unguroaicele în aluat, doar aşa ies pufoşi
Langoșii sunt unul dintre cele mai iubite preparate, indiferent că sunt de post sau nu. Cele fără ou, lapte sau brânză sunt la fel de delicioase precum cele clasice, dar contează foarte mult modul de preparare…
Cum se prepară savarina de casă. Secretul celei mai gustoase prăjituri
Savarina se număra printre prăjiturile preferate ale românilor. Ușor de făcut și foarte gustoase, reprezintă desertul perfect pentru o masă copioasă. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți. Rețetă…
Ce trebuie să faci cu aluatul de clătite înainte de a-l pune în tigaie pentru a nu face cocoloaşe. Aşa procedează marii bucătari
Cu siguranță nimeni nu poate refuza o porție de clătite. Acest desert este adorat de toată lumea, de la mic la mare. Totuși, puține gospodine știu cum să prepare aluatul pentru clătite. Există câte un truc care…
Gogoșile, desertul de care nu ne săturăm niciodată (P)
Cine a inventat gogoșile?Există mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune că au fost făcute pentru prima dată de coloniștii olandezi din America de Nord în secolul al XIX-lea. O altă poveste…
00:30, 09.02.2024
Tartă cu lămâie şi bezea
Aluat tartă (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. făină 40 gr. zahăr pudră 10 gr. pudră de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grăsime 25 gr. ou Se taie untul rece în cuburi mici şi se amestecă…
20:35, 02.02.2024
Ingredientul pe care nu trebuie să îl mai adaugi în aluatul de clătite. Desertul va deveni astfel mai lipicios
Pe cât de ușor par de preparat clătitele, pe atât de multe bătăi de cap pot da gospodinelor. Și, pentru că în momentul realizării acestora foarte multe gospodine întâmpină dificultăți, fie se lipsesc sau fie nu…
Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros. Vor deveni lipicioase
Desertul pe care niciun român nu îl poate refuza, gustul copilăriei, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Am crede că nu este deloc complicat să preparăm clătite, însă realitatea este că putem da greș…
20:35, 29.01.2024
Ce trebuie să faci întotdeauna cu ouăle înainte de a le pune în aluat? Aşa vei avea prăjituri pufoase, e chiar o ştiinţă
Coacerea e o știință – este una dintre celebrele vorbe ale patiserilor. Asta pentru că fiecare detaliu al rețetei și modul de preparare afectează rezultatele. Ce trebuie să faci cu ouăle, înainte de a le pune în…
22:40, 28.01.2024
Secretul celor mai pufoase lipii de casă. Ce să pui în aluat
Prepararea lipiilor acasă a devenit o plăcere în rândul iubitorilor de bucătărie tradițională și modernă. Există mai multe metode de a face aceste delicioase pâini plate, fiecare cu variante diferite, în funcție…
11:00, 28.01.2024
Croissante cu ciocolată: rețeta gustoasă și rapidă cu aluat foietaj
Croissantele franțuzești sunt un deliciu și le poți prepara destul de ușor acasă, dacă încă nu te-ai încumetat să le faci. Aluatul iese pufos și foarte aerat. Există un secret care face ca rezultatul să fie impresionant.
16:45, 25.01.2024
Reţete de sărăţele de casă – cum faci cele mai bune sărățele
Sărățele de casă se pot face rapid și simplu și, în plus, pot fi o gustare sau un aperitiv foarte apreciat. Poți face sărățele de casă cu diverse tipuri de brânzeturi și poți combina o mulțime de alte ingrediente…
15:50, 25.01.2024
Ce este drojdia si ce efect are asupra aluatului?
Drojdia este un ingredient de nelipsit din bucataria oricui, nemaivorbind de brutarii! Daca vrei sa coci o paine ca la carte, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este… Articolul Ce este drojdia si ce efect…
18:20, 22.01.2024
Cum faci cele mai bune și pufoase lipii de casă. Secretul care le face de nerefuzat, cât frămânți aluatul
Sunt moi, gustoase și pufoase și se prepară cât ai clipi din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Secretul celor mai bune lipii stă în modul de preparare. Pentru a ieși ca la carte, gospodinele trebuie să țină…
10:30, 15.01.2024
Rețete de scovergi – cum faci cele mai bune scovergi
Probabil că mulți dintre noi au crescut cu o rețetă de scovergi pe care mama sau bunica o pregătea în copilărie. Unii spun scovergi, alții spun turte, oricum ar fi, este vorba despre un aluat dospit și prăjit care…