Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Când trebuie, de fapt, să faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți românii le-au uitat

Publicat:
Când trebuie, de fapt, să faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți românii le-au uitat

O scurta privire in calendar ne va arata ca deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastra vor incepe sa pregateasca faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simpla rețeta de primavara, ci are in spate o tradiție deosebita! Mai precis, pe data de 9 martie, cand mucenicii sunt puși pe mesele romanilor, se sarbatorește praznuirea celor 40 de Mucenici din Sevastia.Potrivit tradiției creștine, aceștia erau soldați creștini din Capadocia, iar dupa ce și-au marturisit credința, in anul 320, au fost supuși unor chinuri teribile și, in cele din urma, uciși. Inainte…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cea mai cautata rețeta de cozonac fara aluat. E gata in 20 de minute, iese o bunatate

15:55, 26.04.2024 - Se apropie Paștele și trebuie sa ne pregatim deja lista cu preparatele pe care le pregatim. Nelispit de pe masa festiva este cozonacul, unul dintre vedetele acestei sarbatori. Daca vrei o rețeta rapida, fara aluat și batai de cap, iata cea mai tare idee. E gata in doar 20 de minute și este de-a dreptul…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Adevarul despre soia: cat de sanatoasa este, de fapt, aceasta leguma. Toți romanii o consuma in timpul Postului Paștelui

14:30, 25.03.2024 - Postul Sfintelor Pasti  a inceput pe 18 martie Numit si Postul Mare, este o perioada de postire care precede Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.Un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. In mod normal, aceasta leguma conține proteine, cat și vitamina B, magneziu,…

Rețeta de weekend. Lasagna delicioasa, potrivita pentru o cina armonioasa in familie. Rețeta, pas cu pas

16:21, 08.03.2024 - Straturile de paste, sos de roșii, sos alb și mozzarella topita fac din lasagna o alegere perfecta pentru zilele de final de saptamana. Cea mai grea parte a prepararii este s-o lasi sa se odihneasca circa 15 minute dupa ce o scoti din cuptor. Aroma care umple bucataria te va face sa vrei sa o portionezi…

Cat se fierb mucenicii. Ce se intampla daca ii lași prea mult pe foc

20:55, 04.03.2024 - In fiecare an, in data de 9 martie, creștinii-ortodocși sarbatoresc Ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Aceasta sarbatoare are o importanța semnificativa pentru creștinii ortodocși și constituie un moment potrivit pentru a-și aduce aminte de sacrificiile pe care le-au facut inaintașii lor pentru…

1 MARTIE. Tradiții ancestrale

10:00, 01.03.2024 - Obiceiul martisorului este de fapt o secventa dintr-un scenariu ritual de innoire a timpului – primavara, la moartea si renasterea simbolica a Dochiei. Originile acestui obicei se pierd in negura timpului. Romanii l-au pastrat și l-au transmis din generație in generație. O primavara binecuvantata! Martisorul,…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…


Ce parere ai despre aceasta stire?