Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Munții dacilor ascund vechi cetăți necunoscute și galerii secrete. Arheologii au date captivante despre existența lor VIDEO

Publicat:

Zeci de mii de hectare de padure acopera ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu. Locurile ascund nenumarate ruine antice și medievale, insa unele, ca Valea Sibișelului din Hunedoara, au fost cercetate doar sporadic.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aurul dacilor, disparut din Sarmizegetusa Regia. Povestea marilor tezaure cu monede de aur Lysimach VIDEO

23:10, 17.04.2024 - Mai puțin de 40 de monede de aur Lysimach au fost recuperate in ultimii ani de autoritațile romane, din marile tezaure furate din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) in anii ’90. Monedele prețioase de aur, vechi de peste doua milenii, au o poveste aparte.

Fenomen optic unic in Romania, vizibil in Rotonda. Misterul marelui ceas solar, vechi de un mileniu VIDEO

23:45, 09.04.2024 - Rotonda din Geoagiu (Hunedoara), cea mai veche biserica din Romania, dezvaluie in aceste zile un fenomen optic nemaivazut intr-un alt monument medieval de la noi, care atrage pasionații de astronomie. Cercetatorii au observat ca lacașul de cult se comporta ca un ceas solar.

Tunelurile secrete ale dacilor, teorii false crezute de romani. Topul legendelor controversate VIDEO

23:05, 01.04.2024 - O mulțime de relatari stranii fac din ținutul cetaților dacice din Hunedoara o destinație pentru amatorii de senzațional. Retezatul, Castelul Corvinilor și mormantul lui Arsenie Boca nu au fost nici ele ocolite de teorii controversate, nedocumentate științific.

Sanctuarele dacice, porți spre „lumea de dincolo“. Marile comori aduse ca ofranda in locurile sacre VIDEO

23:30, 13.03.2024 - Numeroase locuri din Munții Șureanu (Hunedoara) au pastrat ramașițe și vestigii ale unor sanctuare din vremea dacilor. Unii oameni de știința au aratat ca stramoșii noștri le considerau „porți catre lumea de dincolo”.

Gest emoționant in poiana cu ghiocei. Ce au facut doi tineri fermecați de magia locului VIDEO

18:16, 11.03.2024 - Sute de turiști au ajuns la sfarșit de saptamana in poienile cu ghiocei din Munții Șureanu, aflate pe Platoul Vartoapelor din Hunedoara și in apropiere de Peștera Cioclovina. Pentru unii dintre ei, vizita a fost un moment de neuitat.

Cladire de epoca, ruinata, devine Muzeul Fierului din Hunedoara. Cum arata locul din Centrul vechi VIDEO

16:05, 11.03.2024 - Au trecut cinci decenii de la inființarea primului muzeu al fierului din Hunedoara, inaugurat in 1974, dar inchis in 2006. Un nou muzeu ii va lua locul, intr-o cladire restaurata dupa ce in ultimele decenii fusese parasita.

Una dintre cele mai vechi cai ferate din Romania a implinit 140 de ani. Drumul fierului, fara trenuri VIDEO

12:20, 05.02.2024 - Una dintre cele mai vechi cai ferate din Romania leaga orașele Hunedoara și Simeria. A fost deschisa circulației in 1884, iar la 140 de ani de la inaugurare, trenurile de calatori nu mai circula pe ea

Satul de pe muntele dacilor. Ținutul salbatic al padurilor din Munții Șureanu, pe Via Transilvanica VIDEO

05:05, 31.01.2024 - Aflata pe traseul de drumeție Via Transilvanica, valea Sibișelului din Hunedoara a fost și in trecut un loc atractiv pentru amatorii de excursii in natura, deși localnicii au folosit-o ca drum forestier. La capatul ei, se afla catunul aproape pustiu de la poalele varfului Godeanu.


Ce parere ai despre aceasta stire?