Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sanctuarele dacice, porți spre „lumea de dincolo“. Marile comori aduse ca ofrandă în locurile sacre VIDEO

Publicat:

Numeroase locuri din Munții Șureanu (Hunedoara) au pastrat ramașițe și vestigii ale unor sanctuare din vremea dacilor. Unii oameni de știința au aratat ca stramoșii noștri le considerau „porți catre lumea de dincolo”.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Castru roman scormonit de cautatori de comori. Detectorist prins dupa ce a sapat gropi la Germisara VIDEO

10:30, 13.04.2024 - Lasat nesupravegheat și neingrijit de mai mulți ani, castrul roman Germisara, din Hunedoara, a devenit un loc cautat de cautatorii de comori. Unul dintre ei a fost prins in fapt de catre polițiști.

Ultimii daci, oamenii munților din Sarmizegetusa. Ani in șir au purtat de grija cetaților dacice VIDEO

07:05, 26.03.2024 - Cetațile dacice din Hunedoara au supraviețuit timpului și pentru ca unii localnici din satele de munte s-au dedicat ani in șir ingrijirii lor. Unii au batut la pas distanțe mari pentru a fi la Sarmizegetusa Regia, alții nu s-au desparțit de capitala dacilor pana la varste inaintate

Ghioceii salbatici impodobesc ținutul cetaților dacice. Avertisment pentru excursioniști VIDEO

17:10, 29.02.2024 - Primele semne ale primaverii se arata in Munții Șureanu din Hunedoara, unde covoare de flori incep sa impodobeasca padurile din ținutul cetaților dacice. Turiștii sunt așteptați in numar mare in poienile cu ghiocei salbatici, insa padurarii le atrag atenția.

Acces Direct. Mama presupusului agresor neaga acuzații aduse de parinții adolescentei batute și drogate. Declarațiile Marianei Rusu: ”S-au certat cu toata lumea din sat” / VIDEO

19:30, 22.02.2024 - Situația parinților a caror fiica a fost drogata șo lovita in repertate randuri se complica. Mama unuia dintre presupușii agresori a decis sa-și spuna parerea cu privire la cazul prezentat la Acces Direct. Femeia neaga toate acuzațiile și afirma ca cei doi iși doresc sa devina cunoscuți cu ajutorul…

Taberele militare romane puțin știute de romani. Sunt marturii ale razboaielor intre daci și romani VIDEO

23:05, 13.02.2024 - Ținutul cetaților dacice din Munții Șureanu (Hunedoara), locul din Romania unde se afla cea mai mare concentrare de monumente ale civilizației dacice, a pastrat și numeroase ramașițe ale unor tabere militare romane.

Satul de pe muntele dacilor. Ținutul salbatic al padurilor din Munții Șureanu, pe Via Transilvanica VIDEO

05:05, 31.01.2024 - Aflata pe traseul de drumeție Via Transilvanica, valea Sibișelului din Hunedoara a fost și in trecut un loc atractiv pentru amatorii de excursii in natura, deși localnicii au folosit-o ca drum forestier. La capatul ei, se afla catunul aproape pustiu de la poalele varfului Godeanu.

Loc de veci la preț de apartament. Cat costa o cripta la cimitirul Belu?

14:00, 28.01.2024 - Locurile de veci au ajuns sa se vanda la prețuri colosale, mai ales, la cel mai cautat cimitir din capitala. Pentru o cripta la cimitirul Belu, romanii trebuie sa scoata din buzunar mii de euro. Un loc de veci mai luxos costa cat un apartement. Acest lucru a fost scos la iveala de catre Dumitru Dragomir,…


Ce parere ai despre aceasta stire?