Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mai ceva ca un fulg! Uite cea mai ușoară structură cunoscută de oamenii de știință care poate schimba viitorul! | VIDEO

Publicat:

Pe cat este de ușoara, pe atat structura reușește sa-și mențina forma, indiferent de puterea gravitației. Structura creata in laboratoarele Boeing-General Motors a devenit recent cunoscuta la nivel mondial.

Aceasta conține 99,9% aer și este de 100 de ori mai ușoara decat polistirenul. Totodata, materialul revine la forma inițiala dupa ce o forța preseaza asupra ei, asemeni unui burete.

Materialul va fi ideal pentru a inlocui aluminiul de pe avioane și astfel, exista visul ca peste cateva zeci de ani, fuselajul avioanelor sa nu sufere modificari in cazul unui impact.

Vezi…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mircea Dolha: „Imi pasa cu adevarat de viitorul comunitații noastre. Baia Mare este in deriva, eu știu ce trebuie facut!”

12:25, 22.05.2024 - Intervievat in ziua un care și-a lansat candidatura pentru Primaria Baia Mare, Mircea Dolha a raspuns cu amabilitate tuturor intrebarilor adresate de jurnaliștii prezenți la eveniment. Inconjurat de susținatorii sai, fostul deputat și viceprimar al orașului a spus foarte clar ca propria candidatura…

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Oamenii de știința au risipit mitul precum ca nu poate fi obținuta o recolta buna fara produse chimice 

05:55, 02.04.2024 - Afirmația conform careia nu poate fi obținuta o recolta buna fara utilizarea produselor chimice este un mit. Pina in 2025, piața produselor ecologice va reprezenta intre trei și cinci procente din piața mondiala a tuturor produselor agricole, prognozeaza experții. Produsele organice sint cele care sint…

Reteta perfecta de pulpa de miel pentru Paste. Oamenii de stiinta au aflat cat trebuie sa stea ‘la odihnit’ dupa ce e scoasa din cuptor

22:25, 29.03.2024 - Masa de Paște este unul dintre cele mai așteptate evenimente culinare ale anului, iar friptura frageda și aromata de miel ocupa de necontestat loc de cinste. Insa, obținerea acelui miel perfect gatit, cu interiorul roz și suculent, poate fi o adevarata provocare. Dar nu va ingrijorați! Experții culinari…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința dau o veste proasta in legatura cu o planeta in care iși pusesera speranțe mari

05:05, 02.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca o planeta potențial locuibila iși pierde atmosfera, un proces care ar putea, in cele din urma, sa faca aceasta lume, Trappist-1e, inospitaliera pentru viața. Se pare ca acest proces este cauzat de curenții electrici creați in timp ce planeta se deplaseaza in jurul…


Ce parere ai despre aceasta stire?