Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încrucişări între populaţiile amerindiene şi cele polineziene au avut loc încă din jurul anului 1200

Publicat:

Amerindienii si polinezienii, desi sunt separati de vaste intinderi oceanice, s-au incrucisat inca din jurul anului 1200 si au lasat dovezi incontestabile ale acelor intalniri in ADN-ul populatiilor actuale, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, citat de AFP.

Cercetatorii nu pot spune deocamdata cu certitudine daca acele calatorii au fost facute de populatii plecate din regiuni aflate pe actualele teritorii ale Columbiei si Ecuadorului inspre micile insule polineziene din centrul si nici daca acele voiaje s-au realizat in sens invers - daca marinarii…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

10 obiceiuri ciudate ale cainilor. Cum trebuie interpretat dormitul incolacit sau faptul ca au nasul mereu umed

10:00, 06.02.2024 - Toți cei care au de mai mult timp unul sau mai mulți caini, au observat cu siguranța ca aceștia au uneori niște obiceiuri greu de explicat. Cu toții am vazut de fapt cum multora le place sa se invarta in jurul cozii, sa doarma incolaciți sau sa iși faca bucați jucariile. Toate aceste obiceiuri au insa…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…

Clasificarea cancerelor s-ar putea schimba

21:00, 31.01.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita. Acest lucru  ii poate impiedica pe  pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, arata cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?