Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Imunitatea rămâne mulți ani slăbită, chiar după renunțarea la fumat

Publicat:
Imunitatea rămâne mulți ani slăbită, chiar după renunțarea la fumat

Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații țigara ucide aproximativ opt milioane de oameni anual, in intreaga lume. Studiul  se bazeaza pe eșantioane prelevate de la mii de persoane, selectate in peste zece ani, in cadrul unui proiect al din Paris. Imunitatea participanților la studiu a fost periodic analizata prin diferite…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vaccinurile au salvat 6 vieți pe minut, in ultimii 50 de ani; studiu OMS

23:55, 25.04.2024 - Vaccinurile au salvat cel puțin 154 de milioane de vieți in ultimii 50 de ani, potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Sanatații (OMS). Studiu privind vaccinurile Studiul OMS subliniaza ca eforturile globale  prin vaccinare  se traduc prin salvarea a 6 vieți pe minut, in ultimele cinci decenii.…

Premiera: Un nou tratament mai eficient pentru tuberculoza rezistenta la medicamente

15:55, 15.04.2024 - Un nou tratament mult mai eficient pentru tuberculoza rezistenta la medicamente este aprobat și folosit in multe țari din zona Asia-Pacific, fiind considerat ca deschide ”o noua era in lupta contra unei boli infecțioase care provoaca printre cele mai multe decese la nivel global”. Potrivit Organizației…

In lume, zilnic, 3.500 de decese din cauza hepatitelor B și C, avertizeaza OMS

06:25, 15.04.2024 - Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), zilnic, pe glob, se inregistreaza circa 3.500 de decese din cauza hepatitelor B și C. OMS  avertizeaza ca numarul deceselor provocate de hepatita a crescut de la 1,1 milioane, in 2019, la 1,3 milioane, in 2022. Același raport al OMS mai arata ca, in…

Un nou tratament contra obezitații cu rezultate ”impresionante”

08:20, 08.03.2024 - Un nou tratament contra obezitații, lansat de Novo Nordisk, companie farmaceutica daneza, a dovedit rezultate ”impresionante” pe  doua planuri diferite: in lupta contra obezitații, dar și in privința caștigurilor societații producatoare. Compania daneza producatoare, care anunța noul tratament de slabit,…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Ce este ”sindromul cladirii bolnave”.  Risc major in cazul copiilor!

16:40, 30.01.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția asupra sindromului cladirii bolnave (Sick building syndrome). Acest sindrom este provocat de nivelul ridicat de  praf, de ventilația deficitara (in școli, birouri etc.), de prezența mucegaiului, de expunerea la formaldehida, la azbest etc. Potrivit specialiștilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?