Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce e România ţară de lumea a treia în ceea ce priveşte Sănătatea şi Educaţia

Publicat:

Jumatate din populatia Romaniei nu are incredere in in timp ce increderea in de Asigurari de Sanatate (CNAS) e si mai scazuta. Concret, doar 33% din romani spun ca au incredere in CNAS, in timp ce 70% din romani fug de spitalele de stat. Asa arata cel mai recent studiu realizat de in colaborare cu GfK. Cercetarea, facuta pe un esantion reprezentativ la nivel national, scoate la iveala si care sunt cele mai grave trei probleme ale sistemului de sanatate.

Lipsa de personal, administrarea ineficienta a bugetului si lipsa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoltator: Centru pentru copii cu autism si sindrom Down, BLOCAT de Clotilde Armand! Pe ce se bazeaza refuzul primarului

20:05, 27.04.2024 - Ideea acestui centru aparține parohului Radu Mureșan, al carui fiu s-a nascut cu sindromul Down.Deși preotul  și muncitorii sunt prezenți in fiecare zi pe șantier, centrul nu a putut fi finalizat nici pana in ziua de astazi. Problemele au aparut in 2021 cand proiectul s-a modificat radical, la solicitarea…

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate: „Avem bani pe noua luni. Ultimul trimestru nu avem bani”

17:55, 01.04.2024 - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are fonduri doar pentru primele noua luni ale anului, nefiind acoperit ultimul trimestru, a transmis, luni, presedintele CNAS, Valeria Herdea, informeaza Agerpres."Avem bani pe noua luni. Ultimul trimestru nu avem bani. Ori facem un efort toti sa incercam sa reducem…

Ministrul Rafila, despre concediile medicale: „Politica fiscala nu o face Ministerul Sanatatii”

06:40, 29.03.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a analizat problema impozitarii concediilor medicale. El pledeaza pentru o abordare prudenta și colaborare intre Ministerul Sanatații, Ministerul Finanțelor și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a evalua posibilitatea eliminarii impozitului pe…

Ministrul Rafila: Accesul la serviciile stomatologice, limitat. INS: 70% dintre copiii din mediul rural n-au fost niciodata la stomatolog

15:25, 27.03.2024 - Accesul la serviciile stomatologice este limitat, in condițiile in care stomatologia este integral privata, medicul in contract cu Casa Naționala de Asigurari de Sanatate avand o suma de doar 6.000 de lei pe luna pentru decontare, subliniaza ministrul Sanatații. Acesta adauga la aceste realitați și…

Dragos Damian, Terapia Cluj: Marcel Bolos, noua schema de ajutor de stat este foarte buna pentru industria farmaceutica. Mai ramane sa convingem functionarii din Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa nu mai urasca medicamentel

09:55, 16.03.2024 - Pentru toți care inca nu sunt la curent cu noua schema a Ministerului Finanțelor Publice privind stimularea investițiilor cu impact in economie sau pentru cei care injura Guvernul ca lasa pacienții fara medicamente mai sus este linkul noii scheme, poate decid unii sau alții sa construiasca o fabrica…

CNAS a lansat a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

07:17, 07.03.2024 - Documentul se adreseaza atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate, care pot afla care sunt serviciile medicale la care au dreptul si care este modalitatea de accesare a acestora.   Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunța ca astazi a fost lansata a doua ediție a Ghidului asiguratului,…

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat azi a doua editie a Ghidului asiguratului

06:06, 05.03.2024 - Documentul cuprinde informatii despre calitatea de asigurat, pachetele de servicii medicale, modalitatile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenta medicala, precum si drepturile si obligatiile asiguratului. Ghidul se adreseaza atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate, care…

Alimentele fermentate precum borsul si ­kefirul ­imbunatatesc sanatatea mintala

00:45, 22.02.2024 - Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sanatatea mintala, avand un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționarii creierului (axa intestin-creier). Prin procesul de fermentație, aceste alimente devin surse bogate de probiotice…


Ce parere ai despre aceasta stire?