Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Publicat:
Alimentele fermentate precum borşul şi ­kefirul ­îmbunătăţesc sănătatea mintală

Alimentele fermentate au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sanatatea mintala, avand un impact pozitiv asupra echilibrului microbiomului intestinal și, implicit, asupra funcționarii creierului (axa intestin-creier). Prin procesul de fermentație, aceste alimente devin surse bogate de probiotice și metaboliti benefici, cunoscuți pentru capacitatea lor de a influența neurotransmițatorii, inflamația și stresul oxidativ – toți factori critici pentru sanatatea creierului. Un nou studiu reconfirma beneficiile acestor alimente. Axa intestin – creier este asociata cu o varietate de funcții cognitive…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta in sanatatea publica: decese cauzate de rujeola!

12:11, 24.04.2024 - Rujeola? In Romania? Dar nu era sub control? Ingrijorare maxima și mobilizare in randul specialiștilor din domeniul sanatații! Romania este zguduita de inca un deces cauzat de rujeola. Aceasta tragedie aduce in prim-plan problema grava a scaderii acoperirii vaccinale și a impactului sau devastator asupra…

Cine are mai multa cofeina: ceaiul sau cafeaua? Caștigatorul confruntarii, desemnat de studiile de specialitate

15:25, 22.03.2024 - Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care il diferențiaza de cafea, ci și nivelul de cofeina, care poate varia semnificativ in funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o bautura straveche și raspandita in intreaga lume, cu diverse tipuri și arome care satisfac gusturile diverse…

Legea pentru combaterea risipei alimentare: prevederi pentru gestionarea mai buna a alimentelor

13:45, 16.03.2024 - A fost promulgata legea pentru combaterea risipei alimentare . Actul normativ cuprinde masuri privind reintroducerea alimentelor in circuitul economic.   Noua lege urmarește și organizarea la nivel national a activitatii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar si distribuirea pe o…

Magazinele, obligate sa vanda la preț redus alimentele aflate aproape de expirare. Legea pentru stoparea risipei de alimente a fost adoptata

13:45, 15.03.2024 - Legea pentru reducerea risipei de alimente a fost promulgata vineri, 15 martie, de președintele Romaniei, Klaus Iohannis. Diana Buzoianu, coinițiatoare a proiectului a declarat ca in Romania 2,55 milioane de tone de alimente se pierd anual, fiind aruncate la gunoi. Potrivit deputatei USR, aceste alimente…

Cele mai bune șapte alimente fermentate recomandate de nutriționiști

15:20, 29.02.2024 - Alimentele fermentate continua sa atraga atenția pentru beneficiile lor pentru sanatate, deoarece sunt bogate in antioxidanți și au efecte antiinflamatorii. Maxine Yeung, dietetician și antrenor de sanatate și wellness, explica, pe Yahoo Life, ce sunt mai exact aceste alimente.

Legea pentru stoparea risipei alimentare, adoptata de Parlament. Cum ne va afecta de acum viața

15:35, 21.02.2024 - Parlamentul a adoptat Legea pentru stoparea risipei alimentare ieri, 20 februarie. Era nevoie de o astfel de lege fiindca cantitatile de mancare pe care le aruncam sunt mult mai mari decat in alte state europene. La noi daca alimentul expira poimaine tot nu il iei pe gratis. Vorbim de o lege care deja…

Magazinele, obligate sa reduca prețul sau sa doneze alimentele aproape de expirare

14:25, 20.02.2024 - Camera Deputatilor a adoptat, decizional proiectul de lege pentru stoparea risipei alimentare, o initiativa legislativa sustinita de USR. Consumatorii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin care organizatiile neguvernamentale…


Ce parere ai despre aceasta stire?