Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este curiozitatea și de ce sunt unii oameni mai curioși decât alții. Explicații surprinzătoare ale oamenilor de știință

Publicat:
Ce este curiozitatea și de ce sunt unii oameni mai curioși decât alții. Explicații surprinzătoare ale oamenilor de știință

Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea și sa ne extindem cunoștințele, explica , cercetator in neuroștiințe la din Berkeley. Ce este curiozitatea?

Curiozitatea poate fi definita ca dorința de a explora, descoperi și invața lucruri noi. Este o stare de spirit care ne face sa ne simțim atrași de necunoscut și ne indeamna sa cautam raspunsuri la intrebarile pe care le avem, conform Focus.

Ce o alimenteaza?

Curiozitatea este alimentata…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat de periculos este praful saharian care a cazut peste Romania? Explicația oamenilor de știința

14:30, 24.04.2024 - Foarte mulți romani au avut parte de o surpriza neplacuta in dimineața zilei de 24 aprilie, cand și-au gasit mașinile pline de praf de culoare portocalie. Pe langa aceste neplaceri, oamenii de știința susțin ca mai pot exista și alte aspecte ingrijoratoare

Obiectul fascinant, imortalizat de NASA, care graviteaza in jurul Lunii. Explicația oamenilor de știința

15:45, 10.04.2024 - NASA a fotografiat un obiect misterios, aproape in forma de glonț, pe langa Luna, recent, imagini fiind publicate de administrația spațiala la sfarșitul saptamanii trecute, scrie playtech.ro.

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

Ce este curiozitatea? De ce sunt unii oameni mai curioși decat alții?

21:00, 09.03.2024 - Ce este curiozitatea? De ce sunt unii oameni mai curioși decat alții? Ce este curiozitatea? De ce sunt unii oameni mai curioși decat alții? Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Ce este curiozitatea? Ce o alimenteaza? De ce sunt unii oameni mai curioși decat alții?

19:05, 20.02.2024 - Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea și sa ne extindem cunoștințele, explica Celeste Kidd, cercetator in neuroștiințe la Universitat

Luna se micșoreaza și se stafidește, iar la suprafața se produc cutremure care dureaza ore. Explicația oamenilor de știința

10:05, 03.02.2024 - Miezul Lunii se racește și se contracta treptat, astfel ca suprafața satelitului natural al Pamantului se increțește, așa cum fac strugurii cand se stafidesc, arata un nou studiu finanțat de NASA. Potrivit oamenilor de știința, acest proces provoaca alunecari de teren și cutremure de cateva ore, relateaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?