Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce efecte are ciocolata și cu ce ar putea fi înlocuită

Publicat:

Ciocolata este promovata ca fiind sanatoasa, insa in cantitați mari aceasta poate afecta serios starea de sanatate. Substanțele benefice din ciocolata se gasesc insa și in alte alimente. In ciocolata exista o cantitate mare de cacao și aceasta este bogata intr-o serie de substanțe numite flavonoizi, compuși care se sintetizeaza natural in anumite plante, recunoscute a avea proprietați miraculoase asupra sanatații. ”Proprietațile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atat in media, cat și in jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental ca, prin consumul de alimente de origine…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Planurile anti-poluare au efecte inverse: Cantitati mari de gaze refrigerante intra ilegal in Europa

08:21, 08.04.2024 - Cantitati mari de gaze refrigerante, care incalzesc clima, sunt introduse ilegal in Europa din China si Turcia, subminand pactul global pentru eliminarea lor treptata, se arata intr-un raport al Agentiei de Investigatii de Mediu (EIA), cu sediul la Londra, publicat luni, relateaza Reuters și news.ro.

Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament

09:41, 06.04.2024 - Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament Norovirusurile sunt foarte contagioase și sunt aruncate in fecalele oamenilor și animalelor infectate. O persoana poate fi infectata cu norovirus prin consumul de alimente contaminate, consumul…

Isteria iepurașilor de ciocolata. Oamenii merg in magazine și ii sparg, pentru ca au fost mințiți pe TikTok ca gasesc bani in ei

16:56, 04.04.2024 - O știre falsa care circula pe rețelele sociale a starnit isterie in magazine. Tot mai mulți oameni, convinși de faptul ca se afla bani in iepurașii de ciocolata, ii distrug in supermarketuri. Magazinele s-au vazut nevoite sa dea dezmințiri: in iepurașii de ciocolata se afla doar ciocolata.

Alimentul care te imbatranește inainte de vreme. Trebuie sa renunți la el urgent

16:15, 31.03.2024 - Zaharul duce la o imbatranire mai rapida, similara cu cea determinata de fumat, arata cercetari recente. In afara de faptul ca favorizeaza ingrasarea si aparitia diabetului tip 2, și strica dinții, zaharul ar putea avea si alte efecte nocive: se crede ca ele accelereaza ritmul imbatranirii celulare.Schimbarile…

Dieta de sezon. Ce alimente sa consumi pentru a scapa mai repede de astenia de primavara

23:25, 21.03.2024 - Primavara este adesea asociata cu o schimbare de dispoziție și energie pentru mulți oameni. Astenia de primavara poate afecta calitatea vieții, ducand la oboseala, lipsa de concentrare și stari de apatie. Insa, exista modalitați prin care poți gestiona și chiar preveni aceste simptome neplacute prin…

Top 3 alimente care iți stimuleaza creierul. Sunt recomandate inaintea unui examen sau efort intelectual

10:35, 13.03.2024 - Iata trei dintre cele mai importante alimente care stimuleaza creierul și nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta:1. Peștele grasPeștii grași, precum somonul, macroul și sardinele, sunt extrem de bogați in acizi grași omega-3. Acești acizi grași sunt esențiali pentru funcționarea optima a creierului,…

Ce alimente sa mananci ca sa treci mai ușor peste astenia de primavara

13:41, 11.03.2024 - Perioada in care astenia de primavara iși va face simțita prezența in viețile noastre se apropie cu pași repezi. Știm deja ca simptomele asteniei de primavara sunt clasicele dureri de cap, stare de oboseala cronica, anxietate, toate acestea fiind neplaceri provocate de sedentarismul, alimentația nesanatoasa…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…


Ce parere ai despre aceasta stire?