Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agenția Europeană a Medicamentului evaluează o combinație de anticorpi monoclonali pentru prevenirea infecției cu COVID-19 la adulți

Publicat:

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for for – CHMP) a demarat procesul de evaluare continua a datelor referitoare la medicamentul Evusheld (cunoscut și cu numele de AZD7442), o combinație de doi anticorpi monoclonali dezvoltata de AstraZeneca AB pentru prevenirea infecției cu COVID-19 la adulți, anunța ANM. Evaluarea continua se bazeaza pe rezultatele preliminare provenite din studii clinice, care sugereaza ca medicamentul poate proteja organismul impotriva bolii. EMA a demarat  evaluarea datelor provenite din studii de laborator și la animale (date…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție la dozele de ibuprofen!

08:05, 17.04.2024 - Agenția Europeana a Medicamentului avertizeaza asurpa riscurilor legate de utilizarea ibuprofenului in doze mari. Cu 2.400 mg pe zi, dublu fața de recomandari, crește riscul cardiac, ceea ce poate duce la infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale (AVC). Disponibil cu sau fara rețeta, ibuprofenul…

Vești bune pentru pacienți! Ce medicamente noi ar putea aparea pe piața UE / EMA a dat unda verde

06:10, 24.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

EMA face istorie: 12 medicamente noi aprobate intr-o singura ședința!

09:41, 23.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

BCE raporteaza prima pierdere anuala in 19 ani, pe fondul creșterii dobanzilor

10:00, 23.02.2024 - Banca Centrala Europeana (BCE) a raportat joi prima sa pierdere anuala din 2004, dupa efectuarea unor platile considerabile, efectuate la dobanzi ridicate, transmite CNBC, citat de news.ro. BCE a inregistrat pierderi de 1,3 miliarde de euro, care ar fi fost si mai mari daca banca nu ar fi eliberat 6,6…

Bruxelles-ul vrea pasaport digital pentru jucarii

08:01, 16.02.2024 - Dupa pasaportul verde sau portofelul digital, europarlamentarii au trecut la un alt nivel. Acum muncesc la reglementarea sigurantei jucariilor pentru copii. Proiectul prevede ca producatorii sa creeze pașapoarte digitale pentru fiecare jucarie, care detaliaza modul in care aceasta respecta regulile…

Halucinant! Medicamentele pentru raceala provoaca atacuri cerebrale

18:56, 14.02.2024 - Dupa interdicția la antibiotice, Uniunea Europeana ne avertizeaza acum ca și banalele medicamente pentru raceala, care conțin pseudoefedrina, sunt extrem de periculoase. Astfel, potrivit unei alerte emise de Agenția Europeana a Medicamentului, acestea pot provoca sindromul de encefalopatie reversibila…

Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA

19:00, 02.02.2024 - Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA Agenția Europeana a Medicamentului a transmis o alerta medicala in acest sens. Este posibil sa apara probleme cu afecțiuni ale vaselor de sange. La 25 ianuarie 2024, comitetul pentru medicamente al Agenției Europene a Medicamentului…

Medicamentele pentru raceala și gripa pot fi periculoase. Ce masuri a aprobat Agenția Europeana a Medicamentului

11:41, 30.01.2024 - Medicamentele care conțin pseudoefedrina cresc riscul de apariție a unor afecțiuni ale vaselor de sange din creier, dar și de accidente ischemice cardiovasculare sau cerebrale. Agenția Europeana a Medicamentului (EMA) a anunțat noi reglementari pentru a reduce riscurile.


Ce parere ai despre aceasta stire?