Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A început sezonul muşcăturilor de căpuşe: Borelioza sau boala Lyme afectează sistemul neurologic, inima şi articulaţiile

Publicat:

A inceput sezonul muscaturilor de capuse: Borelioza sau boala Lyme afecteaza sistemul neurologic, inima si articulatiile A inceput sezonul muscaturilor de capuse: Borelioza sau boala Lyme afecteaza sistemul neurologic, inima si articulatiile Odata cu incalzirea vremii, a inceput sezonul muscaturilor de capuse. La spitale ajung tot mai multe persoane muscate de insecta care poate cauza boala Lyme, numita si borelioza. Netratata la timp, boala poate afecta grav sistemul neurologic, inima si […]

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tezaurizarea compulsiva: boala prea puțin cunoscuta, care te poate ucide

06:10, 17.04.2024 - Tulburarea de tezaurizare compulsiva pare a fi prezenta in randul populației in proporție de 2 pana la 5%, ceea ce o face mai prevalenta decat schizofrenia. Afecteaza barbați și femei in numar aproximativ egal. Dar sa-i desfacem tainele.

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din București. Netratata, boala poate duce la deces

12:00, 30.03.2024 - Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din Capitala. „Este o boala perfect prevenibila prin vaccinare”

18:40, 29.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, in 2024, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia.Anul trecut, in Romania, au mi existat trei cazuri…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

„Mergeam cațiva metri și simțeam nevoia sa ma opresc”

10:45, 11.03.2024 - Claudicația sau crampele musculare dureroase la nivelul picioarelor, disconfortul in timpul mersului care dispare in repaus, senzația de picioare reci sau grele sunt doar cateva dintre semnele și simptomele care pot indica apariția arteriopatiei obliterante, o boala cardiovasculara ce poate avea consecințe…

Cat de mult a afectat relația Nicoletei Nuca cu iubitul ei dupa ce a fost diagnosticata cu ADHD: “Incerc sa vorbesc cu el” VIDEO EXCLUSIV

13:45, 14.02.2024 - Nicoleta Nuca este una dintre cele mai frumoase și talentate artiste din Romania. Deși are succes in cariera și este implinita pe plan personal alaturi de partenerul ei, artista sufera de o boala neurologica ce-i afecteaza viața. Nicoleta a fost diagnosticata recent cu ADHD, boala ce-i afecteaza capacitatea…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?