Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

12:15, 08.04.2024

12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci

12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci

Mulți oameni consumă mai mult zahăr decât își dau seama. De fapt, majoritatea adulților din SUA consumă zilnic până la 17 lingurițe (68 de grame) de zahăr adăugat. Cantitatea este de peste trei ori mai mare decât…




16:10, 05.04.2024

Care sunt beneficiile consumului de fructe deshidratate

Fructele deshidratate sunt bogate în nutrienți, dar au și un conținut foarte ridicat de zahăr, motiv pentru care există anumite controverse legate de ele. Află mai multe despre care sunt beneficiile consumului…




06:40, 29.03.2024

„Sucul cu pai”, cu până la 7 E-URI și 15.1 g de zaharuri la 100 ml de produs !

„Sucul cu pai”, cu până la 7 E-URI și 15.1 g de zaharuri la 100 ml de produs !

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip băutură răcoritoare necarbogazoase comercializate cu pai atașat ambalajului, ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 66 de…




14:36, 18.02.2024

Ce pregătește Fiscul? Taxa pe zahărul din prăjituri!

După taxa pe zahărul din sucuri, urmează taxa pe zahărul din prăjituri și implicit o scumpire a acestora. Deja sucurile cu conținut de zahăr s-au scumpit considerabil de la începutul acestui an. Urmează prăjiturile.…




22:36, 15.02.2024

Iaurtul cu fructe: Ce nu îți spune nimeni despre conținut. Detaliul de pe etichetă pe care puțini îl citesc

Iaurtul cu fructe: Ce nu îți spune nimeni despre conținut. Detaliul de pe etichetă pe care puțini îl citesc

Pentru a descoperi cu adevărat ce se ascunde în iaurtul cu fructe, este esențial să analizăm cu atenție eticheta produsului și să fim conștienți de toate ingredientele listate. În același timp, este important să…




19:25, 14.02.2024

Iaurtul cu fructe: Ce nu îți spune nimeni despre conținut. Detaliul de pe etichetă pe care puțini îl citesc

Iaurtul cu fructe: Ce nu îți spune nimeni despre conținut. Detaliul de pe etichetă pe care puțini îl citesc

Pentru a descoperi cu adevărat ce se ascunde în iaurtul cu fructe, este esențial să analizăm cu atenție eticheta produsului și să fim conștienți de toate ingredientele listate. În același timp, este important să…




14:30, 31.01.2024

Ce conține, de fapt, iaurtul cu fructe. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu-l citește

Ce conține, de fapt, iaurtul cu fructe. Detaliul de pe etichetă pe care nimeni nu-l citește

Iaurtul cu fructe este consumat de români ca și desert, mic dejun sau folosit în diferite rețete. Este cunoscut ca fiind un aliment sănătos, însă este adevărat? Aflați în rândurile următoare ce ingrediente conține.…




23:41, 30.01.2024

Băuturile pe care trebuie să le arunci la chiuvetă dacă vrei să slăbești

Băuturile pe care trebuie să le arunci la chiuvetă dacă vrei să slăbești

Publicația eatthis.com a făcut o listă cu băuturile pe care trebuie să le arunci la chiuvetă dacă și-ai pus în gând să scapi de kilograme, scrie ziare.com. Băuturile și cocktailurille pe bază de cafea Chiar dacă…




10:05, 20.01.2024

Magiun de prune – rețetă de încercat acasă

Magiun de prune – rețetă de încercat acasă

Rețetele de magiun nu au în compoziție zahăr și din acest motiv este important să fie folosite fructe dulci și foarte bine coapte. Rețeta de magiun de prune fără zahăr este una dintre cele mai căutate rețete. Magiunul…




09:50, 22.11.2023

Semnal de alarmă major: consumul băuturilor dulci duce la o creștere a riscului de boli mintale - STUDIU

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Gissen din Germania, publicat în publicația Nutrition Journal pe 4 septembrie 2023, a făcut o descoperire semnificativă pentru sănătate. Experții…




09:00, 22.11.2023

Semnal de alarmă major: consumul băuturilor dulci duce la o creștere a riscului de boli mintale - STUDIU

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Gissen din Germania, publicat în publicația Nutrition Journal pe 4 septembrie 2023, a făcut o descoperire semnificativă pentru sănătate. Experții…




08:31, 22.11.2023

Semnal de alarmă major: consumul băuturilor dulci duc la o creștere a riscului de boli mintale - STUDIU

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Gissen din Germania, publicat în publicația Nutrition Journal pe 4 septembrie 2023, a făcut o descoperire semnificativă pentru sănătate. Experții…




10:30, 15.11.2023

Pericolul din pateul vegetal - Românii îl consumă în perioadele de post dar puțini știu ce "bombe chimice" ascunde

Grăsimi hidrogenate: Unele pateurile de post conțin grăsimi hidrogenate sau trans, care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot crește nivelul de colesterol „rău” (LDL) și să scadă…




17:20, 21.10.2023

De ce fructele, deși conțin zahăr, sunt preferabile dulciurilor

Ce mi-am propus este să scriu un scurt articol despre fructe, ca aliment recomandat atunci când doriți ceva dulce.Trebuie reținut că fructele conțin zaharuri, precum glucoza, fructoza și sucroza; sucroza, o combinație…




16:45, 14.09.2023

Rețetă de ciorbă de cartofi cu afumătură

Ciorba de cartofi cu afumătură sau fără este un preparat sățios și hrănitor. Cartofii sunt unele dintre cele mai populare legume din lume şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni, iar cu ei se gătesc…




22:36, 22.08.2023

Trei fructe care scad trigliceridele. Nu conțin multe calorii, sunt sărace în zaharuri simple, dar bogate în fibre 

Specialiștii spun că persoanele care au trigliceride mari ar trebui să realizeze rapid că o combinație între o dietă sănătoasă și o activitate fizică adecvată este cheia problemelor lor. O dietă ideală pentru scăderea…




09:05, 19.05.2023

Beneficiile fenomenale ale roșiilor pentru sănătate. Riscul unor boli crunte este scăzut

Beneficiile roșiilorRoșiile sunt sursa principală de licopen, un antioxidant asociat cu diverse avantaje pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă și cancer. În plus, au vitamina C, potasiu, acid…




00:40, 11.04.2023

Cantitatea maximă de zahăr permisă: De ce să nu depășești 6 lingurițe pe zi - Bolile pe care le declanșează excesul

Consumăm mult prea mult zahăr decât este sănătos. Zahărul e la originea multor boli grave, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare. Cât zahăr putem consuma zilnic Dacă mâncați cereale dimineață, ar trebui…




21:00, 09.04.2023

STUDIU: Consumul a mai mult de 6 lingurițe de zahăr pe zi duce la cancer sau accident vascular cerebral

O lingură de zahăr la momentul ei poate fi bună, dar dacă mănânci șase sau mai multe pe zi, ai putea avea probleme de sănătate grave. Aceasta este concluzia unei „analize generale” a mii de studii care au analizat…




13:30, 07.03.2023

ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin

ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin InfoCons trage un semnal de alarmă, înainte de 8 martie, cu privire la bomboanele găsite…




10:15, 30.01.2023

Atenție la miturile despre slăbit! Ele vă pot afecta scăderea în greutate!

Ca în cazul oricărui subiect atractiv pentru publicul larg, există o mulțime de dezinformări și mituri despre pierderea în greutate. Slăbitul este dificil în cele mai multe cazuri, dar poate fi deosebit de dificil…




10:30, 26.12.2022

Cozonac de Crăciun. Ce conțin, de fapt, cozonacii din comerț. Mai mănânci?

O analiză InfoCons a scos la iveală câteva aspecte extrem de importante. Cât de sănătoși sunt, de fapt, cozonacii din comerț.Din punct de vedere al aditivilor alimentari, cantitatea acestora variază între 0 și…




17:25, 26.10.2022

Cinci tipuri de alimente care te fac să fii obosit și stresat - Studiu

O alimentație necorespunzătoare nu rezultă doar într-un nivel de energie mai redus, ci și într-o creștere a radicalilor liberi care dăunează țesutului creierului. Sursa acestor probleme stă în inflamația intestinului,…




18:36, 12.10.2022

Alertă: toate pastilele de supt de pe piață sunt bombe de chimicale și zaharuri ascunse

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt. În cele ce urmează se vor aborda aspecte precum: cantitate de  aditivi alimentari , cantitate…




09:06, 10.10.2022

Alergenii și zaharurile vor fi specificați, obligatoriu, în meniurile restaurantelor

Meniurile restaurantelor vor conține, de la iarnă, mai multe informații despre componența produsului. Mai exact, pe lângă alergeni, trebuie trecuți și acizii grași, valorile nutriționale sau zaharurile. În acest…




13:26, 06.10.2022

Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele, declarația nutrițională și aditivii pentru preparate!

Conform Ordinului privind furnizarea  de informații la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate  de unitățile de restaurație colectivă, au fost stabilite noi modalități de atenționare și aducere…




07:30, 31.08.2022

Obezitatea la copii: o tragedie

​​​​​​​Zaharuri, grăsimi, fast-food, sedentarism. Obezitatea la copii explodează. Ne vom concentra acum pe o problemă frecventă care duce la obezitate, și anume sucurile de fructe, spune medicul Vasi Rădulescu.




13:35, 29.06.2022

Cât zahăr și câtă sare trebuie să consume copiii, de fapt

Zaharurile și sodiul sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului uman. Este bine cunoscut, însă, faptul că un aport ridicat de zahăr poate pune în pericol sănătatea copilului, declanșând obezitatea.…




00:16, 17.05.2022

„O premieră mondială foarte promiţătoare” privind mecanismele de intrare a coronavirusului în celule

Prezentată ca „o premieră mondială foarte promiţătoare”, o noua etapă în înţelegerea mecanismelor de intrare a Covid-19 în celule a fost depăşită de cercetătorii de la UCLouvain. Nu numai că au reuşit să identifice…




08:20, 11.05.2022

“O premieră mondială foarte promiţătoare”: o echipă de la UCLouvain descoperă cum să împiedici infectarea cu Covid

Prezentată ca “o premieră mondială foarte promiţătoare”, o noua etapă în înţelegerea mecanismelor de intrare a Covid-19 în celule a fost depăşită de cercetătorii de la UCLouvain. Nu numai că au reuşit să identifice…