Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:05, 15.04.2024

Oamenii care venerează celebrități sunt mai puțin dotați intelectual, arată un studiu

Oamenii care venerează celebrități sunt mai puțin dotați intelectual, arată un studiu

Publicată în revista BMC Psychology, acest studiu relevă că, deși venerarea celebrităților pare să fie asociată cu capacități intelectuale mai slabe, rămâne încă neclar dacă această fascinație pentru personalități…




12:40, 10.04.2024

Adevărul despre îndulcitori. Au efecte nebănuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

Adevărul despre îndulcitori. Au efecte nebănuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

Controversa de durată provocată de utilizarea îndulcitorilor în locul zahărului provine din opinii contradictorii despre potențialul îndulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au încercat să clarifice…




11:35, 24.03.2024

De ce nu ne putem aminti primii ani din viață?

De ce nu ne putem aminti primii ani din viață?

De ce nu ne putem aminti primii ani din viață? Despre faptul că majoritatea oamenilor nu au amintiri din perioada de dinaintea vârstei de trei ani s-a scris pentru prima dată la finalul secolului al XIX-lea. Mai…




00:10, 11.01.2024

Depresia și anxietatea sunt consecințe ale somnului insuficient

Depresia și anxietatea sunt consecințe ale somnului insuficient

„Durata mai scăzută de somn sau un somn agitat, cu treziri numeroase care perturbă calitatea somnului, poate determina tulburări de comportament, dureri de cap, somnolență, probleme de atenție și memorie, rezultate…




00:11, 28.12.2023

Gătitul de Sărbători poate avea efect terapeutic

Dincolo de beneficiile evidente pentru sănătatea fizică, gătitul acasă îmbunătățește și starea de spirit, stimulează creativitatea, ne dă un sentiment că avem totul sub control și ne ajută să ne eliberăm de stres.…




13:21, 08.12.2023

Cum se caracterizează modern persoanele narcisiste: au teamă să uite smartphone-ul acasă și verifică constant rețelele de socializare

Teama de a-şi uita smartphone-ul acasă și obiceiul de a verifica constant rețelele de socializare sunt tipice pentru persoanele cu trăsături de personalitate narcisistă. La această concluzie au ajuns cercetătorii…




20:15, 23.11.2023

Traian Hristea, secretarul de stat MAE, prezent la seminarul organizat de Consiliul Europei dedicat protectiei refugiatilor ucraineni in Romania

Secretarul de stat pentru afaceri globale si strategii diplomatice Traian Hristea a participat joi, 23 noiembrie 2023, in sistem VTC, la deschiderea seminarului organizat de Consiliul Europei dedicat protectiei…




12:31, 01.11.2023

Test viral - Iluzia optică ce dezvăluie cea mai fierbinte dorință secretă pe care o ai în această perioadă a anului

 Testul care dezvăluie cea mai mare dorință secretă pe care o ai acum arată de ce depinde cel mai mult fericirea ta.Fericirea ta depinde de găsirea unui partener cu care să împarţi şi bune şi rele, fără reţineri…




15:50, 23.09.2023

Studiu: La ce vârstă sunt oamenii cei mai fericiți?

Fericirea personală poate părea un concept dificil de definit sau de urmărit, dar rămâne o întrebare care a generat multe dezbateri și cercetări de-a lungul anilor. Pentru a oferi câteva răspunsuri la întrebarea…




20:35, 25.07.2023

Mamă sau tată? De la ce părinte moștenesc copiii inteligența, de fapt

Cu toate acestea, in ultimii ani, cercetatorii au descoperit ca inteligența are mai multe legaturi cu moștenirea genetica.In trecut, s-a crezut ca inteligenta este mostenita de la tatal copilului. Însă un numar…




15:45, 19.07.2023

MedLife susține starea de bine la festivalurile verii: Electric Castle, Summer Well, Jazz in the Park, Festivalul SoNoRo Musikland și Smida Jazz Festival

MedLife, liderul serviciilor medicale din România, întreține starea de bine la cele mai îndrăgite evenimente muzicale ale sezonului estival: Summer Well, Smida Jazz Festival, Festivalul SoNoRo Musikland, Jazz in…




22:30, 05.07.2023

Descoperire revoluționară: a fost identificat un nou biomarker pentru tulburarea depresivă majoră

Tulburarea depresivă majoră (TDM) este o boală mentală complexă şi debilitantă. Având în vedere natura şi răspândirea sa, TDM reprezintă un subiect studiat intens de cercetarea medicală. Studiile anterioare au…




22:40, 17.06.2023

FORMULA FERICIRII scrisă pe o hârtie de Albert Einstein. A oferit-o drept bacşiş unui poștaș japonez - Este UIMITOARE

În noiembrie 1922, Einstein călătorea din Europa în Japonia pentru o serie de prelegeri pentru care a fost plătit cu 2.000 de lire sterline de către editorul și gazdele sale japoneze, potrivit biografiei lui Walter…




13:00, 29.05.2023

Celebra iluzie optică pe care numai anumiți oameni o văd întreagă - Știi ce reprezintă? Este veche de 100 de ani

Modul în care percepem o iluzie optică poate dezvălui care parte a creierului nostru este mai dominantă, ceea ce, la rândul său, poate spune multe despre personalitatea noastră.O schiță care înfățișează atât un…




14:45, 12.05.2023

Patru mituri cu privire la psihopatie

Psihopatia este o afecțiune neurologică ce nu are drept cauză, cum încă se consideră, o traumă anterioară. Într-un articol recent publicat în PsychologyToday, psihologa Abigail Marsh, cercetător în domeniul psihopatiei,…




20:20, 10.05.2023

30% din cazurile de schizofrenie la tineri sunt legate de consumul de canabis

Cercetătorii danezi au constat o creștere a riscului de apariție a schizofreniei în cazul persoanelor care consumă canabis. Schizofrenia este o boală psihică asociată cu un ansamblu de simptome: percepție alterată…




13:40, 02.05.2023

Studiu. Ne confruntăm cu o ”epidemie de singurătate”

Un studiu recent arată că singuraticii percep realitatea într-un mod unic. Oamenii singuratici procesează realitatea în mod diferit față de oricare alt individ, în timp ce, pentru ceilalți, aceiași stimuli vizuali…




00:10, 16.03.2023

Consumul de proteine scade riscul de depresie

În urma unui studiu realizat în Elveția s-a constatat că sportivii adolescenți care au inclus mai multă proteină în dieta lor au manifestat un nivel scăzut de simptome depresive. Studiul a fost publicat în revista…




18:55, 07.03.2023

Oamenii de știință au descoperit de ce oamenii se sperie de clovni

Un nou studiu despre frica de clovni își propune să dezvăluie de ce oamenii se tem de artiștii al căror scop este de a-și face publicul să râdă. Frica de clovni, sau coulrofobia, este un fenomen care a fost raportat…




20:15, 17.02.2023

Acesta este cel mai prost moment al zilei pentru a face SEX. MITUL demontat de experți

Potrivit  Reader’s Digest , un studiu din „Frontiers in Psychology” arată că libidoul bărbaților și al femeilor se situează la poluri opuse: femeile simt dorința seara, în timp ce bărbații sunt cel mai interesați…




13:46, 31.01.2022

Legătura dintre ora de culcare și nivelul inteligenței. Tu știi ce IQ ai?

Revista “Psychology Today” relatează că oamenii care au o oră de culcare mai târzie sunt mai inteligenţi decât cei care preferă să doarmă mai devreme, iar acest lucru se aplică atât în zilele lucrătoare, cât şi…




05:30, 20.12.2021

Intervenţiile digitale, eficiente în reducerea depresiei

O cercetare publicată de American Psychological Association şi citată de revista de specialitate Viaţa Medicală arată că tratamentele bazate pe folosirea computerului și a smartphone-ului sunt eficiente în privința…




07:26, 04.11.2021

Un robot de chat a scăzut ezitarea legată de vaccin cu 20% în Franța

Cercetătorii francezi au creat şi demonstrat eficienţa unui chatbot care oferă răspunsuri personalizate la 51 de întrebări puse de cei curioşi sau de cei care ezită faţă de vaccin. Şi doar câteva minute de interacţiune…




07:50, 20.09.2021

UBB Cluj, în topul TIMES HIGHER EDUCATION 2022

Potrivit acestuia, UBB este singura universitate din România prezentă în clasamentul aferent domeniului Psihologie (Psychology), unde ocupă poziția 401-500 la nivel internațional. De asemenea, în…




13:00, 06.06.2021

Cum s-au schimbat visele tinerilor din România în pandemie – studiu

O cercetare despre adolescenții din România, Croația și Italia arată cum s-au schimbat visele lor în perioada pandemiei, în special în starea de urgență. Coșmarurile au fost frecvente mai ales în cazul celor care…




14:45, 31.05.2021

Ce consideră bărbaţii atrăgător la femei? Unele răspunsuri sunt surprinzătoare

Frumuseţea ţine de simetria trăsăturilor, în timp ce atractivitatea este complexă. Cei mai mulţi dintre noi se simt atraşi de o persoană datorită felului acesteia de a se comporta, datorită personalităţii, dar…




12:16, 07.05.2021

Psychological evaluation recommended for persons in preventive arrest centers

The Ombudsman recommends ensuring psychological evaluation upon incarceration of persons in detainment and preventive arrest centers to identify any needs for psychological assistance. Other recommendations formulated…




11:36, 04.05.2021

Cum să arăți bine în fiecare zi: 5 trucuri pentru un machiaj de invidiat

Machiajul are numeroase avantaje, iar acest lucru a fost dovedit, de-a lungul anilor, și de studiile de specialitate. De la îmbunătățirea aspectului fizic și crearea unei imagini pozitive în ochii celorlalți până…




07:16, 28.03.2021

Un motiv de extindere a pandemiei neglijat de guverne: ruşinea de a avea COVID-19 îi poate opri pe cei infectaţi din a declara

Tot mai mulți români ajung la spital în stare gravă, cu forme ale bolii care, tratate incipient, ar putea fi rezolvate cu mai mult succes și mai puține consecințe în timp. Oamenii au rețineri de a le declara infecţia…




15:10, 28.02.2021

Când muzica poate să devină terapie. De la femeia împușcată în cap până la rolul muzicii în perioada de după atac cerebral

„Nimic nu activează creierul la fel de extensiv precum muzica”, spunea Oliver Sacks, neurolog şi autorul cărţii „Muzicofilia”. Sacks ştia despre ce vorbeşte: el însuşi cercetase puterea muzicii pentru a ajuta pacienţii…