Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: La ce vârstă sunt oamenii cei mai fericiți?

Publicat:

Fericirea personala poate parea un concept dificil de definit sau de urmarit, dar ramane o intrebare care a generat multe dezbateri și cercetari de-a lungul anilor. Pentru a oferi cateva raspunsuri la intrebarea cand este probabil sa fii cel mai fericit in viața, o echipa de cercetatori a realizat un studiu care a evaluat modul in care evolueaza starea de bine pe parcursul vieții. Studiul, publicat in revista academica , se bazeaza pe 443 de eșantioane din studii care au implicat un total de 460.902 participanți. S-a constatat ca satisfacția de viața scade intre 9 și 16 ani,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum ar putea fi inversata imbatranirea. Concluziile controversate ale unui studiu recent

13:41, 15.04.2024 -  Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Centrul medical al universitatii din Amsterdam (Amsterdam UMC), impreuna cu colegii lor de la Maastricht UMC, au analizat tesuturi de soareci si umane, inainte si dupa exercitii fizice.Rezultatele au fost publicate vineri, in revista Nature Aging.„Ideea…

Mod de viața: oamenii din acest trib merg zilnic pe bețe inalte de trei metri

15:11, 13.04.2024 - Imaginați-va un mod de viața in care trebuie sa mergeți zilnic pe bețe (picioroange) inalte de trei metri. Este de-a dreptul terifiant, nu-i așa? Dar daca pentru mulți dintre noi poate parea un concept de neințeles, pentru acești oameni din tribul Banna din Etiopia nu este altceva decat o rutina zilnica.…

Peste 1,1 milioane de tineri pot vota pe 9 iunie pentru prima data in viața. Categoria de varsta 18-34 de ani, mai numeroasa decat 65+

16:05, 05.04.2024 - Numarul tinerilor din Romania cu drept de vot il depașește in 2024 pe cel al seniorilor ajunși la 65 de ani sau trecuți de varsta „oficiala” a pensionarii. Mai mult, pentru 1.115.992 de persoane 9 iunie poate reprezenta ziua primului vot.Cele mai recente date ale Autoritații Electorale Permanente din…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Semnal de alarma: un fenomen global crește incidența sinuciderilor. Femeile in varsta sunt cele mai expuse riscului

06:06, 04.03.2024 - O descoperire recenta evidențiaza o conexiune alarmanta intre poluarea atmosferica și creșterea numarului de sinucideri. Studiul arata ca, odata cu intensificarea poluarii, crește și incidența sinuciderilor, aceasta tendința fiind mai accentuata printre femeile mai in varsta decat se anticipase. Deși…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?