Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Depresia și anxietatea sunt consecințe ale somnului insuficient

Publicat:
Depresia și anxietatea sunt consecințe ale somnului insuficient

Durata mai scazuta de somn sau un somn agitat, cu treziri numeroase care perturba calitatea somnului, poate determina tulburari de comportament, dureri de cap, somnolența, probleme de atenție și memorie, rezultate scazute in activitațile zilnice. In lipsa somnului odihnitor, apare riscul crescut pentru accidente. Depresia și anxietatea pot fi, de asemenea, consecințe ale tulburarilor de somn,“ a explicat dr. Mihaela Oroș, medic primar pediatru și specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologie și polisomnografie, intr-un material pentru smartliving.ro, potrivit Hotnews. O analiza recenta…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol si foto: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Operațiile bariatrice imbunatațesc sanatatea inimii și scad tensiunea

00:16, 20.03.2024 - Chirurgia bariatrica poate imbunatați considerabil starea cardiometabolica, in special in randul persoanelor mai tinere, a femeilor, sau a celor fara comorbiditați, conform unui nou studiu publicat in Journal of the Endocrine Society din SUA, prelua de Hotnews. In cadrul studiului, echipa de cercetatori…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu

21:51, 02.03.2024 - Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma…

Program de studii de Psihologie la UMFST

17:11, 21.02.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" din Targu Mureș anunța intenția de a deschide un program de studii de Psihologie – nivel de licența, in anul universitar 2024-2025, program care va funcționa in cadrul Facultații de Științe și Litere „Petru Maior". Noul…

Calendarul anului scolar 2024-2025 a fost publicat in Monitorul Oficial

00:05, 09.02.2024 - Ministerul Educației a publicat in Monitorul Oficial calendarul anului școlar 2024-2025. Școala va incepe pe 9 septembrie și se va incheia pe 20 iunie. In total, anul școlar 2024-2025 va avea 36 de saptamani de cursuri, potrivit Hotnews. De asemenea, proiectul mai prevede ca pentru clasele a XII-a zi,…

Dr. Dorian Schwartz: Depresia iarna - cum o putem combate?

17:35, 30.01.2024 - Din cauza faptului ca durata zilei scade semnificativ iarna si oamenii sunt mai putin expusi razelor emise de soare, apar mai multe afectiuni medicale generate de un dezechilibru al ritmului CIRCADIAN. Cercetatorii de la Universitatea Waterloo și de la Universitatea din Oxford au elaborat un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?