Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:18, 11.12.2016

Secretele bucătarului de meserie. Ce ne sfătuiesc profesioniştii să nu mâncăm la restaurant. Peştele exotic, în capul listei

Fiecare bucătar şi restaurant au secretele lor. Ce se întâmplă atunci când secretele vin să maximizeze profiturile localului, în detrimentul clientului, care aşteaptă preparate proaspete şi sănătoase şi este înşelat…




17:27, 11.10.2016

Are 151 de kilograme, dar îşi doreşte o siluetă perfectă. Cum luptă cu obezitatea o femeie din Capitală

În timp ce unele femei duc o luptă dură cu kilogramele în plus, sunt persoane pentru care fiecare gram adăugat la masa corporală este o adevărată victorie. Pe oricare parte a baricadei s-ar afla, drumul spre un…




16:23, 29.06.2016

Ce mâncăm pe caniculă?

Căldura e greu de suportat oricum, dar există metode prin care putem contracara efectele ei asupra corpului nostru. Iar cea mai eficientă și la îndemână cale e cea prin controlul alimentației. „Anumite alimente…




04:17, 01.05.2016

Care este meniul ideal al unui copil. „Exclus mâncărurile tradiţionale româneşti, cu multe grăsimi şi prăjeli“

Roxana Trupină, nutriţionist constănţean, spune că este greu să schimbi peste noapte obiceiurile unui copil, mai ales când el vede la televizor tot felul de reclame la dulciuri şi alte produse care nu sunt indicate…




21:07, 15.04.2016

Care sunt alimentele din cauza cărora ți se îngrașă părul rapid

Un studiu recent arată că presoanele care se plâng de îngrășarea rapidă a părului ar trebui să fie atente și la regimul alimentar, nu numai la produsele de îngrijire, șampoane și balsamuri. „Felul în care arată…




17:03, 14.04.2016

Știai asta despre prăjeli?

Prin prăjire alimentele își pierd valoarea nutrițională și chiar afectează organismul. Pe cât de gustoase sunt preparatele prăjite, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate, deoarece crește colesterolul rău.…




11:33, 11.04.2016

Ce trebuie să ştii despre prăjeli

Prea multe calorii Atunci când un aliment este preparat în ulei își multiplică densitatea calorică. Fie că este vorba de cartofi, carne sau produse de patiserie, uleiul este absorbit și înlocuiește substanțele…




02:24, 16.02.2016

De ce nu trebuie să prăjim de mai multe ori mâncarea în acelaşi ulei şi care este uleiul care rezistă cel mai bine la temperaturi înalte

Majoritatea dintre noi folosim la prăjit ulei de floarea soarelui. Puţini ştim însă că acesta nu rezistă la temperaturi foarte mari. Dacă prăjim de mai multe ori în acelaşi ulei, atunci alimentele devin nocive.…




02:33, 08.02.2016

Alimentele care sunt o adevărată otravă pentru organism. Medic: „Nu ştiu cum se face, dar toate reuşesc să bifeze nu unul, ci mai multe efecte negative“

„M-aş feri să introduc orice fel de aliment în categoria aliment-otravă, însă există, în mod clar, categorii întregi de alimente pe care ar trebui să le evităm în alimentaţie din cauza efectelor lor negative asupra…




13:44, 04.01.2016

De ce nu poti scapa de burta desi ai slabit! Greselile pe care trebuie sa le evitam

Tii dieta, faci sport, cantarul arata ca ai slabit cateva kilograme, insa burta se incapataneaza sa ramana… Potrivit mujerhoy.es, pentu a avea un abdomen plat nu este de ajuns sa restrictionam aportul caloric,…




06:37, 01.12.2015

Ce se întâmplă cu organismul după ce îţi scoţi fierea şi ce regim alimentar trebuie să urmeze cei care trec printr-o asemenea operaţie

Formarea calculilor biliari (n.r.-pietrele la fiere) reprezintă motivul pentru care foarte mulţi oameni ajung pe masa de operaţie. Extirparea colecistului nu afectează în vreun fel ficatul, spun medicii, care va…




02:13, 06.10.2015

Avem sau nu nevoie de carne. Nutriţioniştii avertizează tranşant: „Informaţiile despre cât de nocivă este carnea sunt simple manipulări“

Să nu mănânci carne pare să se fi transformat în timp mai mult într-o modă. Medicii nutriţionişti atrag atenţia că suspiciunile care s-au creat în jurul consumului de carne sunt intenţionat plasate de către cei…




22:45, 19.05.2015

De ce nu e bun uleiul de floarea-soarelui pentru prăjeli

Mai mult, uleiul de floarea soarelui din comert este rafinat, deci este lipsit de antioxidanti "naturali" si nu rezista la reutilizare. "Prăjitul în ulei de floarea-soarelui, atât de familiar gospodinelor din România,…




12:15, 21.04.2015

Cum să ţii cea mai bună dietă în funcţie de zodia ta

Berbecii se împacă bine cu cerealele Berbecii încep cu entuziasm multe diete dar, dacă nu obţin rezultate imediate, se descurajează. Nici exerciţiile fizice nu îi atrag. Însă sunt foarte atenţi cu sănătatea lor…




09:05, 17.03.2015

AVERTISMENTUL nutriţioniştilor: Alimentele de POST, extrem de DĂUNĂTOARE şi pline de CALORII

În perioada postului nu consumăm carne, aşa că suntem tentaţi să înlocuim proteinele animale cu alte alimente săţioase. Multe dintre ele sunt însă nesănătoase şi pline de calorii. Aşa că riscăm să luăm câteva kilograme…




20:25, 12.03.2015

De ce e bun ULEIUL de PALMIER pentru prăjeli

Uleiul de palmier rezistă foarte bine la prăjire, mai bine decât oricare alt candidat. Un studiu științific  făcut la o universitate din Spania, arată că acroleina, o substanță periculoasă, se produce într-o cantitate…




14:00, 25.02.2015

Alimentele care te pot îmbolnăvi de cancer. Specialiştii explică ce ar trebui să evităm pentru a preveni boli grave

”Nu există alimente care să fie cunoscute ca generând cancer, pentru că, dacă ar exista, ele ar fi eliminate din hrana umană fie prin autoselecţie, fie prin legislaţie. La fel, nu există nici alimente care să prevină…




13:10, 25.02.2015

Prăjelile și daunele pe care le provoacă sănătății

Cercetătorii americani de la Şcoala de medicină Mount Sinai din New York au descoperit o legătură între anumiţi compuşi chimici regăsiţi în carnea şi ouăle prăjite, dar şi în unele prăjituri, biscuiţi şi produse…




14:40, 05.02.2015

Cum a reusit Catinca Roman sa slabeasca! Iata ce regim tine!

Catinca Roman a slabit vizibil in ultimele luni, afisand o silueta mult mai subtire decat in trecut. Nu se infometeaza insa, ci a ales sa tina un regim sanatos care cuprinde foarte putina carne, iar prajeli, mancaruri…




09:30, 02.02.2015

Pericolul din farfurie: Untul, margarina şi uleiul, folosite la prăjeli, deosebit de toxice

Specialiştii atrag atenţia că aceste grăsimi, trans, se depun pe pereţii vaselor de sânge şi pot produce leziuni. Mai mult, transformările pe care le suferă untul, uleiul sau margarina în timpul prăjirii nu sunt…




10:05, 02.01.2015

Sfaturi pentru cei care au probleme cu bila

Bila are un rol important, deoarece secreta fierea, un lichid care ajuta la digerarea grasimii. Totusi, spre deosebire de ficat, rinichi sau inima, bila nu este tocmai un organ a carui proasta functionare sa ne…




19:05, 28.12.2014

Alimente recomandate pentru prevenirea bolilor de ficat

Prajelile contribuie substantial la imbolnavirea ficatului si slabirea acestuia. Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav. - Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult…




10:25, 22.12.2014

Cele mai dăunătoare mâncăruri de pe masa de Crăciun. Vezi ce trebuie să consumi cu moderaţie

Afla care sunt cele mai periculoase alimente de la masa de Craciun, care iti pot afecta silueta, dar si sanatatea. Slanina si unturaCu un continut de grasime urias, slanina si untura sunt de obicei si sarate cu…




17:25, 17.11.2014

ADEVĂRUL NEPLĂCUT DESPRE ULEIUL DE FLOAREA SOARELUI

Probabil cel mai utilizat ulei la nivelul ţării noastre este uleiul de floarea soarelui. Cu toate acestea, mulţi dintre cei care îl folosesc nu ştiu adevărul despre acest tip de ulei. Uleiul de floarea soarelui…




10:40, 31.10.2014

CARTOFII PRĂJIȚI produc SCHIMBĂRI în organism! Uite ce boală riști să faci dacă îi consumi!

Cartofii prăjiți sunt o plăcere culinară pentru mulți, dar există și diferite riscuri ce apar atunci când sunt consumați. Consecințele unei porții de cartofi prăjiți pot cauza presiune crescândă în…




10:15, 23.10.2014

Alimentele care AFECTEAZA cel mai mult FICATUL. Cum sa curatam ficatul de toxine

Prajelile si alcoolul contribuie substantial la imbolnavirea ficatului si slabirea acestuia. Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav. - Spre exemplu, regimul alimentar…




18:48, 12.10.2014

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL FEMEILOR GRVIDE, dacă mănâncă PRĂJELI

Diabetul gestaţional este un tip anumit de diabet ce apare în cursul sarcinii şi poate avea ca efecte naşterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii şi alte complicaţii. Netratat, poate duce şi…




15:57, 25.09.2014

Alimentatia anti-cancer: ZERO zahar, ZERO prajeli!

Alimentatia anti-cancer  Toata lumea vorbeste astazi despre alimentatie sanatoasa, doar ca este foarte greu sa ȋnglobezi tot ceea ce presupune un stil de viata healthy. Totusi, exista cateva reguli de baza…




10:24, 09.09.2014

ROMÂNIA DIN FARFURIE. Sarea-n bucate, o tradiție nesănătoasă

Măncarea românească este prin tradiţie consistentă. Prăjelile, afumăturile, dulciurile din aluat, grăsimi şi mult zahăr pe toate le găsim în meniului tradiţional, indiferent de regiune. Medicii trag însă un semal…




09:48, 16.07.2014

Ce NU trebuie sa mananci pe timp de canicula!

Nu prajelilor, dulciurilor si alcoolului! - Preparatele obtinute prin prajire nu sunt sanatoase nicicand pe parcursul anului, cu atat mai putin vara. Prajelile sunt foarte grele pentru stomac si ficat, iar…