Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce trebuie să ştii despre prăjeli

Publicat:

Prea multe calorii

Atunci cand un aliment este preparat in ulei iși multiplica densitatea calorica. Fie ca este vorba de cartofi, carne sau produse de patiserie, uleiul este absorbit și inlocuiește substanțele nutritive și antioxidanții.

La final, vei avea un preparat delicios, insa cu o valoare nutriționala scazuta. De exemplu, un cartof de 300 g copt are aproximativ 270 de calorii, in timp ce prin prajire poate ajunge și la 800 de calorii.

Atenție la calitatea uleiului!

Toate uleiurile și grasimile au un punct de ardere, mai exact momentul in care structura lor…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Atenție la pozițiile de dormit ale pisicii. Pot trada posibile probleme de sanatate

21:40, 29.05.2024 - O pisica are nevoie de mai multe ore de odihna, fiind renumita pentru faptul ca manifesta o adevarata pasiune pentru somn. In medie, aceste animale de companie dorm intre 12 și 16 ore pe zi.Mari contorsioniste, pisicilor le place sa-și indoaie trupurile in tot felul de poziții, ceea ce uneori le poate…

Substanțele chimice din dispozitivele de vapat pot deveni foarte toxice cand sunt incalzite – Studiu

13:35, 08.05.2024 - Dispozitivele de vapat incalzesc aromele lichide la temperaturi ridicate pentru a forma un aerosol care este apoi inhalat. O analiza facuta cu ajutorul inteligenței artificiale a 180 de arome a aratat ca acestea conțin peste 100 de substanțe chimice „extrem de toxice” și multe altele considerate periculoase…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Cum ar putea ramane oamenii fara mancare in supermarketuri. Pericolul ce planeaza asupra romanilor

20:00, 10.04.2024 - Clientii supermarketurilor ar putea sa nu mai gaseasca mancare in aceste magazine. De ce? Din cauza unui pericol din natura. Marfa ar putea disparea de pe rafturi deoarece mai multe culturi sunt amenintate. A scazut numarul de albine Scaderea numarului de albine este o problema din ce in ce mai mare.…

Hidroelectrica, lasata fara bani! 1 miliard de euro ajung la bugetul flamand al statului

13:01, 28.03.2024 - Cea mai valoroasa companie a statului va ramane fara bani de investiții pentru ca tot profitul va trebui sa-l dea acționarilor, așa cum au propus șefii societații, in frunte cu udemeristul Karoly Borbely. Producatorul de energie ieftina Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…


Ce parere ai despre aceasta stire?