Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU alarmant: Băuturile dietetice cresc riscul de fibrilație atrială - Ce recomandă experții

Publicat:
STUDIU alarmant: Băuturile dietetice cresc riscul de fibrilație atrială - Ce recomandă experții

Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN.

Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri pe saptamana de bauturi dietetice.

Sucurile cu adaos mare de zahar cresc riscul de apariție al acestei aritmii cardiace cu 10%, in timp ce sucurile de fructe 100% naturale au fost asociate cu un risc cu 8% mai mic de fibrilație atriala.

Fibrilația atriala, cel mai frecvent tip de aritmie…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Joburile de rutina cresc riscul de declin cognitiv cu 66% și de demența cu 37%, potrivit unui studiu

08:26, 18.04.2024 - Conform unui nou studiu, activitatea intensa a creierului la locul de munca ar putea da roade nu numai in ceea ce privește avansarea in cariera, ci ar putea, de asemenea, sa protejeze cogniția și sa contribuie la prevenirea demenței pe masura ce inaintezi in varsta.

Ce recomanda experții in somn pentru a regla orele pierdute noaptea. Sigur nu știai acest detaliu

09:20, 16.04.2024 - Somnul se numara printre cele mai importante aspecte pentru o viața sanatoasa. Lipsa acestuia poate duce la boli foarte grave și afecțiuni la nivelul creierului. Specialiștii ne spun cum putem recupera orele pierdute de somn. Cum poți recupera orele pierdute de somn Pentru a avea parte de suficient…

Alerta: Cresc alarmant cazurile de tuse convulsiva. Ce recomanda DSP Bihor?

09:51, 13.04.2024 - Institutul Național de Sanatate Publica – Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile a emis o avertizare cu privire la creșterea brusca a cazurilor de tuse convulsiva in mai multe țari membre EU/EEA.

Studiu alarmant: 4 din 10 elevi nu sunt de acord sa fie testați antidrog

20:35, 10.04.2024 - Aproximativ 40%  dintre cei peste 20.000 de elevi care au raspuns la chestionarul despre stupefiante, realizat de Prefectura Capitalei, nu sunt de acord cu introducerea testelor antidrog in scoli, iar 50% cu efectuarea periodica a analizelor de sange, in vederea depistarii substantelor

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…


Ce parere ai despre aceasta stire?