Leguminoasele - Stiri si informatii despre Leguminoasele | pagina 3 Ultima actualizare: 20:36:14, 15.06.2024
16:41, 10.02.2020
Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene în ceea ce privește această producție
Ziarul Unirea Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene în ceea ce privește această producție Ziua mondială a leguminoaselor: România ocupă locul 7 în topul Uniunii Europene…
15:04, 10.02.2020
România - al şaptelea producător de leguminoase din UE
România - al şaptelea producător de leguminoase din UE România este al şaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană, cu o producţie de 191.000 de tone. Pe primele cinci locuri se situează Franţa,…
09:14, 10.02.2020
România este al şaptelea producător de leguminoase din Uniunea Europeană
Producţia totală de leguminoase (mazăre, fasole, lupin, năut şi linte) a Uniunii Europene a fost de 4,11 milioane tone în 2018, iar suprafaţa totală alocată acestor culturi a fost de 2,17 milioane hectare, adică…
09:01, 10.02.2020
Anunţ important despre agricultura României: Suntem pe locul 7 în UE la producţia de leguminoase
Producţia totală de leguminoase (mazăre, fasole, lupin, năut şi linte) a Uniunii Europene a fost de 4,11 milioane tone în 2018, iar suprafaţa totală alocată acestor culturi a fost de 2,17 milioane hectare, adică…
12:33, 26.11.2019
STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Starea de bine vine (și) din farfurie
Nu este nicio noutate că alimentele pe care le consumăm influențează nu doar sănătatea fizică, cât și pe cea psihică. Ceea ce mâncăm își pune amprenta asupra modului în care ne simțim, iar vestea bună este că starea…
20:27, 30.09.2019
Cât de importanți sunt macronutrienți în dietele de slăbit. Tot ce trebuie să știi despre o alimentație sănătoasă
Glucidele, lipidele și proteinele fac parte din categoria macronutrienților și asta pentru că au valoare energetică și sunt necesare organismului zilnic într-o cantitate mare. Puțini sunt cei care știu cât de importanți…
08:36, 10.02.2019
Astăzi este Ziua mondială a leguminoaselor
Ziua mondială a leguminoaselor a fost iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pentru a recunoaşte importanţa acestor plante ca surse de alimentaţie la nivel mondial, scrie…
17:27, 14.06.2018
Spanacul urcător, salata picantă, crizantema comestibilă, printre leguminoasele aduse în ţară de Cercetătorii Staţiunii Buzău
Cercetătorii Staţiunii legumicole Buzău au aclimatizat în această primăvară peste 10 noi plante legumicole aduse din China, India şi Coreea, folosite în gastronomia vegetariană. "Anul acesta am îmbogăţit sortimentul…
21:42, 31.05.2018
Recomandări în materie de nutriție.Ține cont de ele!
În materie de nutriție asistăm continuu la opinii care răstoarnă ce era valabil ieri. Cercetătorii se întrec în studii și afirmații, care mai de care mai interesante. Iată care sunt cele mai recente recomandări…
11:13, 27.05.2018
Lista alimentelor care stimulează metabolismul
Amesteca si combina aceste surse bogate de proteine pentru a obtine, la fiecare masa, acea cantitate necesara organismului tau pentru stimularea metabolismului. Avocado – continutul de proteine: 2 grame la…
10:39, 05.05.2018
Cele mai periculoase alimente pentru gastrită. Cum stingem arsurile la stomac şi ce semnale dă organismul
Inflamaţie a mucoasei stomacului, gastrita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni provocată de stres, tulburări de somn, tensiune psihică, dar şi de utilizarea prelungită a antiinflamatoarelor. Disconfortul…
07:16, 19.04.2018
Alimentele care te mențin sănătos
Combinarea corectă a alimentelor favorizează asimilarea eficientă a vitaminelor şi mineralelor. Descoperă ce trebuie să alături când mănânci pentru a preveni anumite afecţiuni grave! Legume crucifere…
15:36, 16.04.2018
Cum alegi corect alimentele eco pentru un stil de viață sănătos? Diferența dintre eco, bio și 100% natural
Din ce în ce mai mulți români au ajuns în punctul în care nu își mai doresc să consume produse pline de aditivi alimentari. Din acest motiv, alimentele eco au luat un avânt surprinzător, în detrimentul celor procesate.…
13:05, 30.03.2018
Proteinele vegetale, un plus pentru sănătate
O dietă echilibrată se bazează în primul rând pe varietatea de alimente care să ofere corpului nostru vitaminele, fibrele și proteinele de care are nevoie. Proteinele joacă un rol extrem de important în buna funcționare…
12:53, 30.03.2018
INS: Producția agricolă vegetală a crescut în anul 2017 față de anul 2016, la toate culturile
Suprafaa cultivat a crescut la leguminoase pentru boabe plante uleioase sfecl de zahr i a sczut la cereale pentru boabe cartofi i legume.Producia agricol vegetal a crescut în anul 2017 comparativ cu anul precedent…
09:43, 30.03.2018
Producţia agricolă vegetală a crescut în anul 2017 faţă de anul 2016, la toate culturile
Suprafaţa cultivată a crescut la leguminoase pentru boabe, plante uleioase, sfeclă de zahăr şi a scăzut la cereale pentru boabe, cartofi şi legume, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.…
14:03, 04.12.2017
Cu ce puteţi înlocui carnea în zilele de post
Pentru a înlocui carnea din farfurie, fără a risca să te alegi cu carenţe de substanţe nutritive, trebuie să găseşti alte surse de proteine, capabile să furnizeze organismului aminoacizii esenţiali de care…
10:36, 01.12.2017
Reţetă de 1 Decembrie: Până acum ai fiert greşit fasolea. Iată cum se prepară corect
Leguminoasele - fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele sunt bogate în minerale, însă, potrivit dr. Amanda Rose, psiholog şi cercetător din SUA, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din…
17:55, 22.09.2017
Alimente bogate în fibră, cu beneficii pentru siluetă
Am întâlnit persoane care nu mănâncă mult dar, pentru că au probleme cu eliminarea, își mențin cu eforturi uriașe greutatea, au mereu tenul încărcat și, bineînțeles, și cu organele implicate în digestia alimentelor.…
23:44, 06.09.2017
Alimente care previn formarea pietrelor la rinichi
Formarea pietrelor la rinichi se poate preveni prin consumul zilnic suficient de apa, printr-un consum mai mic de sare, dar si de carne rosie, care creste nivelul de aciditate al urinei. Sunt si alimente care prin…
13:12, 21.08.2017
10 ani de integrare europeană – cultura leguminoaselor pentru boabe (VI)
La 10 ani de integrare europeană a României, ne-am propus să analizăm impactul acestui fapt asupra diferitelor filiere de produse agricole şi agroalimentare. În acest sens am analizat variaţia datelor statistice…
13:44, 06.08.2017
Dieta indiană te ajută să slăbeşti 5 KILOGRAME într-o săptămână. Vezi ce trebuie să mănânci în fiecare zi
Dietele preponderent vegetariene, tipice indienilor, sunt calea cea mai sigură către slăbit. Încearcă această dietă doar ocazional. Dacă vrei să o urmezi pe o perioadă mai lungă, fă o pauză de 2-3 zile după fiecare…
12:05, 01.08.2017
4 alimente bogate în proteine. Ajută pentru un corp de invidiat pe plajă
Ce sunt proteinele? Proteinele sunt o serie de molecule formate din aminoacizi, care sunt îmbinate prin legături peptidice. Fiecare proteină conține minerale precum: azot, oxigen, carbon, hidrogen și fosfor. Prezența…
12:06, 05.07.2017
Alimente care-ţi menţin senzaţia de saţietate
Imediat cum vei termina dieta, kilogramele pierdute se vor reinstala și tot efortul depus va fi în zadar. Cea mai bună soluție este să îți schimbi complet stilul de viață, mai ales cel alimentar, să apelezi la…
11:39, 10.05.2017
Pajisti si pasuni. Care sunt noile conditii pentru subventionarea asociatiilor agricole
Pajişti şi păşuni. Care sunt noile condiţii pentru subvenţionarea asociaţiilor agricole În data de 8 mai, în Monitorul Oficial s-a publicat Legea nr.97/2017, prin care s-a aprobat, cu modificări şi completări,…
17:54, 21.04.2017
Micii fermieri care trăiesc din agricultura de subzistență ar putea scăpa de impozite
Micii fermieri care vor vinde produse agricole de origine vegetală sau animală nu vor fi impozitați, potrivit unui proiect de Cod Economic, aflat în curs de elaborare. Nu vor fi impozitate veniturile din cultivarea…
09:14, 31.03.2017
Creștere a producţiei agricole vegetale în 2016
Producţia agricolă vegetală a crescut în anul 2016, comparativ cu anul precedent, la cereale pentru boabe, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, cartofi şi a scăzut la sfecla de zahăr şi legume. Totodată,…
11:19, 16.02.2017
STIL DE VIAŢĂ. Adela Cilocoi, nutriţionist, dietetician: Fericirea din farfurie
1. Semințe de in. Acizii grași Omega-3 pe care îi conțin sunt favoriții creierului pentru menținerea sănătății acestuia. Ei asigură fluiditatea membranei în creier, ceea ce permite o funcționare optimă a neurotransmițătorilor…
07:27, 12.01.2017
Ce, cum și cât trebuie să mâncăm și să bem în această perioadă cu temperaturi scăzute
Medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, dr. Nicoleta Nistor ne oferă sfaturi legate de ce, cum și cât să consumăm (alimente și lichide) în această perioadă în care frigul nu ne mai dă pace și iarna,…
18:53, 06.01.2017
Ce carbohidrați trebuie să mănânci pentru a slăbi
Se spune că ar trebui să renunți la carbohidrați dacă vrei să slăbești. Ceea ce nu știe foarte lume este că trebuie să renunți la carbohidrații răi, nu și la cei buni. O dietă echilibrată include: proteine, minerale,…