Gastronomul Mircea Groza - Stiri si informatii despre Gastronomul Mircea Groza | prima pagina Ultima actualizare: 03:46:19, 30.04.2024
04:17, 07.02.2017
Cum să faci cele mai bune paste de casă. Trei reţele simple şi rapide
Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, pastele sunt nu doar foarte gustoase şi săţioase, ci şi uşor de făcut. Ele pot fi pregătite cu succes în propria bucătărie, fără a fi nevoie de abilităţi culinare…
06:22, 16.12.2016
Reţetă simplă de post din Ardeal. Cum se prepară şi ce gust are reţeta de tomnaji în moare
Tomnaji în moare (tăiţei în zeamă de varză) este un preparat tradiţional ardelenesc, frecvent pregătit în perioadele de post, în satele sălăjene. Gastronomul Mircea Groza ne oferă reţeta pe care o respectau cu…
04:22, 23.09.2016
Cum pregătim poamele uscate, delicatesa dulce a iernii - o reţetă simplă, păstrată de la bunici
Un produs aparent banal, dar atât de apreciat odinioară, se pregăteşte în aceste zile în unele gospodării ale satului sălăjean. Ligia Alexandra Bodea, o tânără de 23 de ani din localitatea sălăjeană Iaz, cunoscută…
06:23, 05.07.2016
Cum facem cele mai delicioase gogoşi cu cartofi. Servite cu dulceaţă sunt o idee minunată pentru micul dejun
Ingrediente:- 400 de grame de cartofi- 1 kg de făină- 4 ouă întregi - 150 ml ulei (puteţi folosi şi unt topit) - un plic drojdie uscată - jumătate de linguriţă de sare- 3-4 linguri de zahăr - un plic zahăr vanilat…
04:28, 19.05.2016
Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional
Pentru a prepara piroşte (n.r. sarmale) cu razalăi (n.r. - aluat de tăiţei dat pe răzătoare) şi afumătură în frunze de ştevie, Mircea Groza spune că avem nevoie de frunze proaspete de ştevie, ceapă verde, pastă…
02:37, 25.01.2016
Cum se prepară ciolentul, deliciaosa mâncare tradiţională evreiască. Ce ingrediente nu trebuie să lipsească
Deşi comunităţile evreieşti din România au dispărut în mare parte, influenţa lor asupra populaţiei majoritare persistă şi azi, iar gastronomia este unul dintre palierele unde această influenţă s-a păstrat cel mai…
06:12, 06.10.2015
Cum se prepară cea mai scumpă pălincă, delicatesa din cireşe amare sălbatice. Secretul focului, spus de celebrii brenari
O tradiţie veche de secole, îmbunătăţită cu fiecare generaţie. Asta a fost, cel puţin până acum, arta pălincitului, o îndeletincire întâlnită în satele de deal din Sălaj aproape la fiecare casă. Gastronomul Mircea…