Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Publicat:

Pentru a prepara piroste (n.r. sarmale) cu razalai (n.r. - aluat de taitei dat pe razatoare) si afumatura in frunze de stevie, Mircea Groza spune ca avem nevoie de frunze proaspete de stevie, ceapa verde, pasta de ardei rosu, carne tocata, razalai, cimbru si marar verde, sare, piper, bulion, afumatura si apa.

Secretul retetei sta in razalai, care trebuie pregatiti din timp, „dintr-un aluat de taitei, mai vartos, pe care il dam pe razatoarea mare. Razalaii rezultati ii lasam se se uste pe un stergar”, explica gastronomul, cu mentiunea ca pentru un plus de savoare, ei pot fi bagati in…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul gospodinelor: cum obții cele mai delicioase perișoare și chiftele. Ingredientul minune care leaga carnea tocata

15:50, 17.05.2024 - Ingrediente esențiale pentru a lega carnea tocataOua:Ouale sunt un ingredient clasic pentru a lega carnea tocata. Proteinele din oua ajuta la menținerea ingredientelor impreuna și confera amestecului o consistența omogena. In general, se folosește un ou la fiecare 500 de grame de carne tocata.Pesmet…

FOTO/VIDEO: Obiceiul vopsirii oualor in coji de ceapa se pastreaza și astazi pe Valea Bargaului

09:05, 04.05.2024 - Este un obicei ce dateaza de multe decenii incoace. Din cauza faptului ca mai demult nu exista vopsea de oua, bunicii noștri au gasit un mod mai sanatos și natural de a pregati ouale pentru a le ciocni in ziua de Paște. Chiar daca procesul este simplu, rezultatul este unul surprinzator. Maria (46 de…

Orez cu fructe de mare

00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie  Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…

Ce sa faci cu ceapa cand frunzele verzi incep sa se usuce pentru o recolta de invidiat. Va creste mare si sanatoasa

14:10, 17.04.2024 - Ceapa este una dintre legumele cele mai cultivate pe tot globul! Nu este dificil sa plantați ceapa, insa este nevoie sa o ingrijiți adecvat pentru ca recolta sa fie una sanatoasa și bogata. Ce sa faci cu ceapa cand frunzele verzi incep sa se usuce? Așa procedeaza gradinarii cu experiența! Trucuri utile…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

Cum se congeleaza corect carnea tocata. Secretul gospodinelor care te va ajuta enorm de acum

10:15, 20.03.2024 - Congelarea este o metoda de a pastra prospețimea și aroma carnii, mai degraba decat evitarea alterarii sale, deși este și acesta un avantaj. Playtech Știri iți explica cum se congeleaza carnea tocata in condiții de siguranța alimentara. Nu o pastra inghețata mai mult de doua, trei luni. Avantajele congelarii…

NUCI MACADAMIA Secretul unei diete sanatoase

11:26, 05.03.2024 - Rețetele cu nuci macadamia sunt variate și pot fi incluse cu ușurința in dieta zilnica pentru a beneficia de aceste proprietați nutritive The post NUCI MACADAMIA Secretul unei diete sanatoase first appeared on Informatia Zilei .

Secretul unei cepe de 1 kilogram. Poate fi crescuta in gradina de oricine

10:30, 28.02.2024 - Ca in cazul și altor soiuri de legume, fermeirii pricepuți știu despre celebrul soi de ceapa de 1 kilogram, denumit „Ailsa Craig”. Este vorba de un soi de ceapa cu creștere rapida, care formeaza bulbi mari, rotunjiți, galbeni, de forma inalta. Așa ca,


Ce parere ai despre aceasta stire?