Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum facem cele mai delicioase gogoşi cu cartofi. Servite cu dulceaţă sunt o idee minunată pentru micul dejun

Publicat:

Ingrediente:
- 400 de grame de cartofi
- 1 kg de faina
- 4 oua intregi
- 150 ml ulei (puteti folosi si unt topit)
- un plic drojdie uscata
- jumatate de lingurita de sare
- 3-4 linguri de zahar
- un plic zahar vanilat
- circa 250 ml de lapte


Curatati cartofii, ii taiati cuburi si ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, ii scurgeti de apa si ii zdrobiti cu furculita, transformandu-i intr-un piure. Intr-un castron, amestecati cartofii cu celelalte ingrediente si framantati pana cand compozitia devine omogena. La inceput, aluatul va avea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi

09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…

Ce faci cu albușurile care iți raman de la preparatele de sarbatori? / Rețeta simpla cu fructe, potrivita in orice sezon

15:10, 03.05.2024 - De obicei la sarbatori, dar nu numai, raman albușuri de la diverse rețete, cum ar fi maioneza sau cozonacii. In loc sa le arunci, le poți transforma rapid intr-o prajitura cu fructe, care ii va incanta pe toți. Ai nevoie de vreo 6 albușuri. Daca nu ți-au ramas atatea de data asta, poți sa le pastrezi…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguța - Secretele combinației de vis

23:36, 16.03.2024 -   Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguțaLegume calite in suc propriu - Ingrediente100 ml ulei de masline50 g masline fara samburi2 ardei grași galbeni2 ardei capia2 ardei grași roșii4 roșii5 ciuperci mari1 ceapa roșiesarepiper***Cantitațile sunt pentru 2 porții, pentru mai multe se multiplica…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Cum poți gati leurda? 3 rețete de primavara ușor de facut, dar incredibil de gustoase

12:46, 29.02.2024 - Cu gustul sau demențial și aromele intense - la fel ca usturoiul -, leurda adauga un strop de prospețime oricarei rețete. Iata trei opțiuni delicioase de a integra leurda in bucataria de primavara:1. Pesto de leurda pentru paste:Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta:- 2 legaturi de leurda proaspata-…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…


Ce parere ai despre aceasta stire?